Strona 36 z 103 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Jak już mowa o kiczu. Dziś oddawałem zdjęcia matce młodego a jako że to moja dawna nauczycielka to trochę sobie pogadaliśmy. I nagle mówi do mnie że fajnie że zdjęcia są na płycie bo będzie mogła sobie dorobić różne ramki, zawijasy i takie tam ładne rzeczy. Więc to co dla nich śliczne dla nas może być g.....

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

No, i póżniej powkleja te zdjęcia z ramkami do neta z pochwałami dla fotografa ze Strzelina

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kogut Zobacz posta
    Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać forum.trojmiasto.pl
    To nie jest kicz Kicz to ja jeszcze mogę zrozumieć jako tam jakąś formę wyrazu. To jest IMO tandeta i totalny brak elementarnej wiedzy czy choćby wyczucia.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Domyślnie

Jak to mój psor fotograficzny mówił: "Kicz jest zazwyczaj efektem zamierzonym a tandeta jest z natury po prostu tandetna" Może więc zmienimy nazwę wątku na "Projekt Tandeta"?
    Front Side Studio

www.fs-studio.pl

Coś już napisał Awatar gushman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    To nie jest kicz Kicz to ja jeszcze mogę zrozumieć jako tam jakąś formę wyrazu. To jest IMO tandeta i totalny brak elementarnej wiedzy czy choćby wyczucia.
    Myślę, że bardzo pouczająca jest cała dyskusja poniżej tych zdjęć. Ktoś mający pojęcie o fotografii zwrócił uwagę na marność produkcji, ale został od razu obsztorcowany przez klientkę nieszczęsnego pstryka. Nawet dowód w postaci poprawionych fotografii wydał się zostać niezauważony.

Z drugiej strony na pewno zadziałał efekt nabitego w butelkę klienta, który będąc uświadomionym w swoim błędzie brnie w zaparte, bo głupio mu przyznać się, że dał się nabrać.

PS Nie zgadzam się z wypowiedzią "Fotografika", że profesjonalnego fotografa poznaje się po wartości sprzętu oraz dostaję palpitacji serca na myśl o tej płycie z 600 zdjęciami.
    Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Widzialem profesjonaliste focacego tania plastikowa jednorazowka na zelatyne sesje z modelkami, ale IMHO jesli "profesjonalista" idzie na slub z tanim kompaktem, to jednak troche to o nim swiadczy. Podobnie jak z pustego Salomon, tak i z kiepskiego aparatu nawet wybitny fotograf pewnych rzeczy nie wycisnie.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nie znam na pamięć ale jutro zamieszczę teorię znanego malarza w tym temacie. Na tym trójmiejskim Forum bryluje inny „fotograf” niejaki Pan Darek może zresztą to ten sam.

Bywalec Awatar kwv
    Miasto
    biesy i czady

Domyślnie

LUXCAMERA

Fajne studio ;-)

nigdy nie wiedziałem z jakiego szkła uzyskać taką mocną ostrość
    jak można brać za to pieniądze

http://www.luxcamera.com/

Dopiero zaczyna Awatar OAKS
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwv Zobacz posta
    Strona - pełna profeska. Aż pięć zegarów - to o czymś świadczy! :smile:

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwv Zobacz posta
    ... nigdy nie wiedziałem z jakiego szkła uzyskać taką mocną ostrość
    Powyższe zdjęcie wygląda jak kiepskiej jakości skan "odbitki" z analoga (chyba że "efekt" widoczny na zdjęciu był zamierzony).
    EOS + Speedlite

Strona 36 z 103 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów