Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Mieszany widok

Domyślnie

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać forum.trojmiasto.pl
    Niestety lektura tego wątku (jak i całego forum) potwierdza tylko, jak łatwo wcisnąć ludziom totalny shit, z którego są później "absolutnie" zadowoleni.. Jakakolwiek polemika (patrząc chociażby na walczącego z wiatrakami Fotografika) jest zagłuszana przez tych, którzy wiedzą lepiej, bo ma być "dobrze" i ma być Tanio.. Ehh
    Front Side Studio

www.fs-studio.pl

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kogut Zobacz posta
    (
    Rewelacja ;-)

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Niestety lektura tego wątku (jak i całego forum) potwierdza tylko, jak łatwo wcisnąć ludziom totalny shit, z którego są później "absolutnie" zadowoleni.. Jakakolwiek polemika (patrząc chociażby na walczącego z wiatrakami Fotografika) jest zagłuszana przez tych, którzy wiedzą lepiej, bo ma być "dobrze" i ma być Tanio.. Ehh
    Dwie rzeczy wyniosłem z takich for:

1. Większość klientów za zdjęcia dobre uważa te ... na których są
    2. Z ludźmi się nie dyskutuje o gustach. Można co najwyżej pokazać że można tak ale można też inaczej - to ich decyzja.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Dwie rzeczy wyniosłem z takich for:

1. Większość klientów za zdjęcia dobre uważa te ... na których są
    2. Z ludźmi się nie dyskutuje o gustach. Można co najwyżej pokazać że można tak ale można też inaczej - to ich decyzja.
    Jak najbardziej się z tym zgadzam, jedni lubią przysłowiowe "disco polo" inni rubika jeszcze inni przaśne ramki na zdjęciach - ich prawo. Natomiast przeraża mnie brak znajomości choćby podstawowych zasad w fotografii u tych, inaczej ich nie nazwę, rzemieślników. A przez te ochy i achy na forach mogą spieprzyć komuś ten "jedyny dzień w życiu".. Drugą sprawą jest utwierdzanie ich w przekonaniu o swojej "********ości", co skutkuje zerowym progresem w wykonywanych chałturach..
    Front Side Studio

www.fs-studio.pl

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

To nie jest kicz Kicz to ja jeszcze mogę zrozumieć jako tam jakąś formę wyrazu. To jest IMO tandeta i totalny brak elementarnej wiedzy czy choćby wyczucia.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Coś już napisał Awatar gushman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    To nie jest kicz Kicz to ja jeszcze mogę zrozumieć jako tam jakąś formę wyrazu. To jest IMO tandeta i totalny brak elementarnej wiedzy czy choćby wyczucia.
    Myślę, że bardzo pouczająca jest cała dyskusja poniżej tych zdjęć. Ktoś mający pojęcie o fotografii zwrócił uwagę na marność produkcji, ale został od razu obsztorcowany przez klientkę nieszczęsnego pstryka. Nawet dowód w postaci poprawionych fotografii wydał się zostać niezauważony.

Z drugiej strony na pewno zadziałał efekt nabitego w butelkę klienta, który będąc uświadomionym w swoim błędzie brnie w zaparte, bo głupio mu przyznać się, że dał się nabrać.

PS Nie zgadzam się z wypowiedzią "Fotografika", że profesjonalnego fotografa poznaje się po wartości sprzętu oraz dostaję palpitacji serca na myśl o tej płycie z 600 zdjęciami.
    Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.

Uprawnienia umieszczania postów