Strona 35 z 103 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karollsz Zobacz posta
    Dlatego mnie to przeraza - dla jednych kicz jest naprawde kiczem , a dla drugich kicz to piekne profesjonalne foto - ale pewne granice i standarty wg mnie obowiazuja - ale sa jeszcze gusta ludzi i to oni wybieraja, oceniaja i daja zlecenia dla kiczu, profesjonalizmu :razz:

podzr
    Trochę przekornie powiem, że gdyby nie przekraczanie granic i łamanie standardów, nie byłoby postępu na świecie... ;-)
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Domyślnie

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać forum.trojmiasto.pl
    Niestety lektura tego wątku (jak i całego forum) potwierdza tylko, jak łatwo wcisnąć ludziom totalny shit, z którego są później "absolutnie" zadowoleni.. Jakakolwiek polemika (patrząc chociażby na walczącego z wiatrakami Fotografika) jest zagłuszana przez tych, którzy wiedzą lepiej, bo ma być "dobrze" i ma być Tanio.. Ehh
    Front Side Studio

www.fs-studio.pl

Początki nałogu

Domyślnie

kicz to sam ślub : ) białe suknie garnitury i imprezy weselne można ten kicz pokazać z odrobiną dobrego smaku lub bez dobrego smaku z kolorowymi bukietami na czarno białych młodych, ramkami na zdjęciach, blurami, fotomontażami, można po reportersku i można ze smakiem zrobić piękne pozowane foty.
    Pierwsza forma to kupa królując ana rynku a połączenie drugiej i trzeciej to rzemiosło wyższej próby i dla klientów mających jakiś gust. Nie oszukujmy się że ma go większość klientów, bo jesteśmy społeczeństwem raczej prostackim słuchającym Rubika, oglądającym taniec z baranami i nie odróżniającym Moneta od Maneta. Brak wychowania kulturalnego skutkuje tandetnym gustem co widać nawet po architekturze.

Nadzieja w tym, że klient mający poczucie smaku jest w stanie zapłacić więcej wybranemu fotografowi za estetykę jego zdjęć. Ewentualnie za brak fotograficznej wsi.

Domyślnie

Nie oszukujmy się że ma go większość klientów, bo jesteśmy społeczeństwem raczej prostackim słuchającym Rubika, oglądającym taniec z baranami i nie odróżniającym Moneta od Maneta. Brak wychowania kulturalnego skutkuje tandetnym gustem co widać nawet po architekturze.
    mocne słowa, wolałbym abyś mówił za siebie- w formie- ja uważam!
    co nie znaczy ze nieprawdziwe!
    ps. często kultura i dobre wychowanie kulturalne jest względnym pojęciem
    a ocena należy do oceniajacego.
    pozdrawiam ciepło

Początki nałogu

Domyślnie

a ja mówiłem że ktoś poza mną tak uważa? : )))
    Właśnie przez to że mówimy o dobrym wychowaniu kulturalnym jako o pojęciu względnym albo zamykamy dyskusję tekstem: "o gustach się nie dyskutuje" estetyczna wieś nie ma szans na zmarginalizowanie.
    Bo o gustach TRZEBA dyskutować i ludzi TRZEBA edukować kulturalnie. Żeby trzymać pion najpierw trzeba złapać poziom ; )
    pozdrawiam bardzo ciepło : )

Domyślnie

josif jak najbardziej!
    ale nie spodobało mi sie ocenianie ludzi, po tym czego słuchają i skąd pochodzą.
    i może warto zrozumieć że to słowo wieś w Twoim wykonaniu nie jest dobrym przykładem.
    Dla mnie znaczy ono bardzo "kulturowe" która ja miastowy mogę tylko podziwiać! bo juz odchodzi a nasze miastowe ą ę z kulturą wiele nie ma wspólnego, chyba ze z tą stołową.
    dla Ciebie Moneeeeeee dla mnie Jasiek ze Świeciechowa.
    a fotografia jesli sprawia przyjemność ogladajacemu jest najlepszą fotografią i tym bym wyznaczał cel jej stosowania. Dopasuj i wygrasz
    pzdr

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kogut Zobacz posta
    (
    Rewelacja ;-)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez majku Zobacz posta
    josif jak najbardziej!
    ale nie spodobało mi sie ocenianie ludzi, po tym czego słuchają i skąd pochodzą.
    i może warto zrozumieć że to słowo wieś w Twoim wykonaniu nie jest dobrym przykładem.
    Dla mnie znaczy ono bardzo "kulturowe" która ja miastowy mogę tylko podziwiać! bo juz odchodzi a nasze miastowe ą ę z kulturą wiele nie ma wspólnego, chyba ze z tą stołową.
    dla Ciebie Moneeeeeee dla mnie Jasiek ze Świeciechowa.
    a fotografia jesli sprawia przyjemność ogladajacemu jest najlepszą fotografią i tym bym wyznaczał cel jej stosowania. Dopasuj i wygrasz
    pzdr
    Jestem ze wsi : ) serio
    i WIEŚ w sensie w którym użyłem tego słowa to bezguście
    choć może zamiast WSI powinienem mówić o DROBNOMIESZCZAŃSTWIE, które za komuny stawiało szklaną rybę na telewizorze a teraz chce nieestetycznych fot : )

Mam nadzieję, ze przez DOPASUJ I WYGRASZ nie rozumiesz dostosowania oferty do oczekiwań klientów, bo ja po prostu ramki na ślubnym zdjęciu, gołąbków albo tego mitycznego kolorowego bukietu na czarno biała parę młodą nie nałożę. Jak ktoś chce naszych (moich i żony) zdjęć to wie czego oczekuje i czego nie dostanie. Nie jestem geniuszem ślubnych fot jak choćby kalina, ale poniżej pewnego poziomu estetycznego nie zejdę. Miłośników estetyki rubikowej naprawdę odsyłamy do konkurencji : )

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kogut Zobacz posta
    Niestety lektura tego wątku (jak i całego forum) potwierdza tylko, jak łatwo wcisnąć ludziom totalny shit, z którego są później "absolutnie" zadowoleni.. Jakakolwiek polemika (patrząc chociażby na walczącego z wiatrakami Fotografika) jest zagłuszana przez tych, którzy wiedzą lepiej, bo ma być "dobrze" i ma być Tanio.. Ehh
    Dwie rzeczy wyniosłem z takich for:

1. Większość klientów za zdjęcia dobre uważa te ... na których są
    2. Z ludźmi się nie dyskutuje o gustach. Można co najwyżej pokazać że można tak ale można też inaczej - to ich decyzja.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Dwie rzeczy wyniosłem z takich for:

1. Większość klientów za zdjęcia dobre uważa te ... na których są
    2. Z ludźmi się nie dyskutuje o gustach. Można co najwyżej pokazać że można tak ale można też inaczej - to ich decyzja.
    Jak najbardziej się z tym zgadzam, jedni lubią przysłowiowe "disco polo" inni rubika jeszcze inni przaśne ramki na zdjęciach - ich prawo. Natomiast przeraża mnie brak znajomości choćby podstawowych zasad w fotografii u tych, inaczej ich nie nazwę, rzemieślników. A przez te ochy i achy na forach mogą spieprzyć komuś ten "jedyny dzień w życiu".. Drugą sprawą jest utwierdzanie ich w przekonaniu o swojej "********ości", co skutkuje zerowym progresem w wykonywanych chałturach..
    Front Side Studio

www.fs-studio.pl

Strona 35 z 103 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów