Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 57

Wątek: strona www z galeriami foto - prosba o rady

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    aha, dużo wolnego czasu - no to nie ja!
    swoją drogą, VanMurder, Ty masz jakieś życie w aksamicie - zarabiasz miesięcznie tyle, że możesz sobie Marka kupic, mając rodzinę i pracę masz jeszcze czas na pstrykanie, narąbywanie się i dłubanie we flashu...
    chyba się w przysłowiowym czepku urodziłeś
    brak wolnego czasu wynika jedynie tylko z braku dobrego gospodarowania czasem :P
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    Trial pozwala Ci uzywac programu przez pewien okres, np 30 dni
    w takim razie pewnie można ... tylko co 30 dni będziesz musiał zmieniać layout strony ... zawsze można "zerznąć" część kodu lub chociaż pomysły na rozwiązania graficzne ... na to niema licencji mogą, ci ewentualnie zarzucić plagiat ...ale za to jeszcze nikogo do więzienia nie posadzili
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 30-06-2007 o 19:45 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie Strona WWW - jestem laikiem

witam, chcialem zalozyc jakas fajnie wygladajaca strone internetowa gdzie moglbym publikowac swoje zdjecia ale jestem kompletnym zoltodziobem w tym temacie...

podoba mi sie dosyc taka strona: http://fotograf.tbg.net.pl/ i chcialem zrobic cos w podobnym stylu ale po prostu nie umiem, a szkoda mi kasy na kogos profesjonalnego, bo podobno taka stronka to nie jest az takie trudne.

Chcialem sie dowiedziec jak zaczac, to jest czy musze miec postawiona joomle, jportal czy cos innego....... takie ogolnie rady na poczatek. prosze o pomoc
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Coś już napisał Awatar zxzx
    Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

Co moge Ci polecic to chillydomains jest pelno szablonow , wejdz sobie na ta stronke , nie jest droga ja chyba zaplacilem ok 30 funtow na roczek , pomoc techniczna pierwsza klasa , sam tez sie nie znam na robieniu stron ale skoro sa szablony to nie jest zbyt skomplikowane . Powodzenia .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jest jeszcze chwalona firma flashstudio czy cos w tym stylu nie moge sobie teraz przypomniec ale jesli nie zalezy Ci na flashu to http://www.chillydomains.com/pl/
    Ostatnio edytowane przez zxzx ; 27-07-2008 o 21:55 Powód: Automerged Doublepost
    CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
    www.wesolowski-photography.co.uk

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi Zobacz posta
    witam, chcialem zalozyc jakas fajnie wygladajaca strone internetowa gdzie moglbym publikowac swoje zdjecia ale jestem kompletnym zoltodziobem w tym temacie...

podoba mi sie dosyc taka strona: http://fotograf.tbg.net.pl/ i chcialem zrobic cos w podobnym stylu ale po prostu nie umiem, a szkoda mi kasy na kogos profesjonalnego, bo podobno taka stronka to nie jest az takie trudne.
    Skoro to nie takie trudne, to... do dzieła.
    Parafrazując: chciałbym mieć ładne fotki z wesela, ale szkoda mi kasy na profesjonalistę. Przecież zrobienie fotek nie jest aż tak trudne

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

nie jest trudne jak sie umie o to mi chodzilo, zostalem zle zrozumiany
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

czy ta strona ktora podales to naprawde ci sie podoba czy prowokujesz..???
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Skoro się coś umie, to czemu miało by być trudne? Innymi słowy jak się już umie to wtedy zwykle nie jest trudne

A z dobrymi stronami www, jest jak z dobrymi zdjęciami.

Jeśli jest robiona z szablonu etc. to do razu to widać na pierwszy rzut oka. Jeśli ktoś się z tym godzi i po prostu chce aby jego strona wyglądała estetycznie, to spoko.

Natomiast jeśli strona ma być prawdziwą wizytówką, to jest jak z dobrym zdjęciem, nie da się tego zrobić w pośpiechu, kompaktem, trzeci dzień robiąc zdjęcia. Proszenie byle kogo o pomoc też nie przynosi dobrych efektów. Wtedy bez profesjonalistów się nie obejdzie.

No ale to zależy co komu potrzebne.

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    czy ta strona ktora podales to naprawde ci sie podoba czy prowokujesz..???
    A Ty swoja strone sam zrobiłeś??? Jest statyczna czy możesz dodawać sobie zdjęcia nawet teraz do której kategorii zechcesz??? Ciekawi mnie to gdyż strona jest we flashu nie wiem jak wygladaja możliwości budowy strony we flashu i odwolania sie do np bazy danych. Czy jest to bezposrednio za pomocą flasha możliwe czy trzeba użyć np JSP lub PHP bądź innego języka skryptowego.

do SID'a :

90% tego na co ludzie zwracają uwagę to grafika... Tego akurat nie potrafie robić za to potrafię reszte... i tym samym sam i tak nie zrobię za fajnej strony co najwyzej moze byc funkcjonalna... pisząc funkcjonalna mam na mysli wpełni dynamiczna strone bez przeladywania co klikniecie (AJAX) zresztą w ciągu ostatnich kilkunastu miesięcy widać, że wykorzystanie tej technologii stalo się coraz powszechniejsze wystarczy przypomniec sobie jak wygladala strona WP 2lata temu a jak wyglada teraz albo wWP TV
    Ostatnio edytowane przez tom170 ; 27-07-2008 o 23:31
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom170 Zobacz posta

do SID'a :

90% tego na co ludzie zwracają uwagę to grafika... Tego akurat nie potrafie robić za to potrafię reszte... i tym samym sam i tak nie zrobię za fajnej strony co najwyzej moze byc funkcjonalna... pisząc funkcjonalna mam na mysli wpełni dynamiczna strone bez przeladywania co klikniecie (AJAX) zresztą w ciągu ostatnich kilkunastu miesięcy widać, że wykorzystanie tej technologii stalo się coraz powszechniejsze wystarczy przypomniec sobie jak wygladala strona WP 2lata temu a jak wyglada teraz albo wWP TV
    Ta umiejętność, którą posiadasz, to prawdziwa, rzetelną widza. To jest coś! Nie można być specem jednocześnie od wszystkiego. Teraz potrzebujesz do tandemu jeszcze kogoś, kto potrafi zaprojektować coś fajnego i razem tworzycie wspaniały team.

Nawet jeżeli zrobił byś stronę bez grafiki wypasionej, ale zrobią od podstaw, to do razu wprawne oko zaważy, że jest to strona stworzona a nie skopiowana.

Trzeba zdefiniować do jakiego odbiorcy chce się trafić, jak do laika komputerowego, wystraczy, że strona będzie ładna, nawet skopiowana, jak do kogoś kto zna się na rzeczy, własnoręcznie robiona strona, nawet bez grafiki będzie wyglądała lepiej. No i są też środowiska, gdzie wszystko musi być najwyższej próby.

Bywalec Awatar gutek
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom170 Zobacz posta
    Jest statyczna czy możesz dodawać sobie zdjęcia nawet teraz do której kategorii zechcesz??? Ciekawi mnie to gdyż strona jest we flashu nie wiem jak wygladaja możliwości budowy strony we flashu i odwolania sie do np bazy danych. Czy jest to bezposrednio za pomocą flasha możliwe czy trzeba użyć np JSP lub PHP bądź innego języka skryptowego.
    Można się odwołać poprzez xml'a którego możesz wygenerować poprzez php. Lista fotek pociągnięta z bazy. Później tylko odpowiednie odczytanie tego we flashu.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów