Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 171 z 393 PierwszyPierwszy ... 71121161169170171172173181221271 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 701 do 1 710 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    (...)oraz wizjerze na "2 oczy" - to taki fjuczer którym Canon ustanowi nowe trendy...
    Jak dwa wizjery to i dwa obiektywy ;-) nową puszką będziemy robić zdjęcia stereoskopowe ;-)

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    To był... żart.
    Czyli fikcja.
    Pierwsze pytanie było nieporozumieniem więc dalej nieczytałem

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Cytuję tylko najważniejsze

Reszta tu
    http://www.fredmiranda.com/forum/topic/669484/0

1. 5D is dead
    2. 3D project is dead
    3. D700 oj będzie bite, jeśli nowa puszka ma Digic IV to sprzedaje lampy, zbędny ciężar, wolę przypiąć gripa
    Nie jestem tylko pewien czy rzeczywiście strategia tych firm przewiduje takie wyścigi, bitwy??? Być może pewne zbierzości premier to by wyjaśniały ale z drugiej strony wielu kwestii nie da się poprawić z dnia na dzień. Także myślę że gość tak na prawdę chyba niewiele wie. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie jestem tylko pewien czy rzeczywiście strategia tych firm przewiduje takie wyścigi, bitwy??? Być może pewne zbierzości premier to by wyjaśniały ale z drugiej strony wielu kwestii nie da się poprawić z dnia na dzień. Także myślę że gość tak na prawdę chyba niewiele wie. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić.
    1. Jarek mówił o modelu - jak dla mnie wystarczy, ale jedźmy dalej - uwielbiam Slayera, siódemkę, najlepiej dalej i dalej na południe od nieba
    2. nikt jest z .au - po lekturze setek postów na różnych forach, imho au jest mocna w temacie domysłów, hint: skąd były pierwsze sample z 200/2 IS
    3. Prześledź sobie historię jego postów.

4. Co do z dnia na dzień - Corwin pisał, że problemem jest cmos, reszta to "pikuś". Oczywiście pikuś w znaczeniu - potrzebujemy 365 dni.

Uzależniony

Domyślnie

My tu sobie żartujemy ale prawdziwa zabawa sie zacznie jak sie okaże, że Canon postanowił rok 2008 "oblecieć" pokazaniem 1000D + obniżkami cen staroci. \
    niby abstrakcja ale czy napewno;-). księgowi rządzą. tym bardziej że przez ostatnie "tłuste " lata mogli troszkę zatracić poczucie rzeczywistości co skrzętnie wykorzystuje Nikon własnie rozpychając sie po półkach zajmowanych przez Canona. na dzień dzisiejszy tak to własnie wygląda, jak sie na spokojnie przyjrzec
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 23-07-2008 o 14:00

Domyślnie

tak piszecie i piszecie a nikt nie powiedział dokładnie ile ten nowy 5D będzie kosztował...

chyba za drogi nie może być, bo canon straci rynek ?
    czy ten nowy canon to będzie konkurent dla nikona d3 ? chyba nie, bo od tego jest 1d mark III.... ale z drugiej strony 1d mark III nie ma pełnej klaty. cena oby (d3 i 1d mark III jest zbliżona).
    jeśli nowy canon ma być konkurencją, to tylko dla nikona d700, czy tak ?
    nikon d700 to 12 mln pikseli, 5 klatek na sekundę, pełna klata. cena 8200 zł na e-cyfrowe.pl
    więc canon to będzie 16 mln pikseli, 5 klatek na sekundę, pełna klata. - cena to będzie od 8 do 9 tys. Inaczej Canon straci rynek....
    Nowy aparat musi wypuścić szybko, bo lud emigruje do nikona..
    czy nie tak ?

Uzależniony

Domyślnie

Porównywanie do startowej ceny Nikona jest błędem. jeśli wogóle 5DII sie pojawi to D700 bedzie juz po fali pierwszych dostaw (najdroższych jak to przy premierze) i także bedzie miał spore pole manewru , wiec za bardzo canon z ceną nie bedzie mógł poszaleć. powiedziałbym nawet że Nikon bedzie mogł wtedy (zima/wiosna) zawalczyć bronią Canona czyli dostosowywać cenę d700 do ew. cen Canona. bo i tak spory kawałek tortu Nikon ciachnie do czasu premiery mitycznego 5DII
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 23-07-2008 o 14:10

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    wykorzystuje Nikon własnie rozpychając sie po półkach zajmowanych przez Canona.
    Piszesz o półce weselnych (24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 200/2IS) czy o półce sportowych (ceny supertelasów, szczególnie na wtórnym rynku!) czy może o półce studyjnych (21 MPx) bo się zgubiłem.

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    tak piszecie i piszecie a nikt nie powiedział dokładnie ile ten nowy 5D będzie kosztował...

chyba za drogi nie może być, bo canon straci rynek ?
    czy ten nowy canon to będzie konkurent dla nikona d3 ? chyba nie, bo od tego jest 1d mark III.... ale z drugiej strony 1d mark III nie ma pełnej klaty. cena oby (d3 i 1d mark III jest zbliżona).
    jeśli nowy canon ma być konkurencją, to tylko dla nikona d700, czy tak ?
    nikon d700 to 12 mln pikseli, 5 klatek na sekundę, pełna klata. cena 8200 zł na e-cyfrowe.pl
    więc canon to będzie 16 mln pikseli, 5 klatek na sekundę, pełna klata. - cena to będzie od 8 do 9 tys. Inaczej Canon straci rynek....
    Nowy aparat musi wypuścić szybko, bo lud emigruje do nikona..
    czy nie tak ?
    no tak. masowo.

Uzależniony

Domyślnie

o ile wiem Nikon zapowiedział już wkrótce odnowienie linii stałek. czyli pewnie jesienią bedą dostępne. zresztą ja mam na myśli raczej userów przesiadających sie z APS-C (niekoniecznie Nikona czy Canona) bo to własnie oni bedą wkrótce stanowili wiekszość kupujących nowe FF. oczywiście że dotychczasowi userzy spokojnie przeczekają burze. ale pozostali czekać wiecznie nie będą
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 23-07-2008 o 14:14

Strona 171 z 393 PierwszyPierwszy ... 71121161169170171172173181221271 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów