-
To, że ktoś nie napisał, że się do tego nie nadaje to nie znaczy się do tego nie nadaje
Prawda - laptop to komputer przenośny. Dla mnie żadna nowość. I co w związku z tym? Taki macbook się nadaję bardziej do obróbki fotografii niż większość obecnie posiadanych przez polaków monitorów. Fakt, są monitory specjalnie do fotografii, których nic nie prześcignie, ale mnie to nie dziwi. Są do tego stworzone. Laptop to jak sam powiedziałeś komputer przenośny i taką pełni funkcję - komputera, który jest przenośny. Nie wiele się on rożni od normalnego stacjonarnego kompa. Obecnie nie ma laptopa, który byłby dedykowany do fotografii co sam powiedziałeś. To nie jest bariera technologiczna tylko nie ma potrzeby wprowadzać takich laptopów. Pro i tak będą obrabiać na normalnym kompie (bo potrzebny jest duży monitor a ja lapa 22" sobie nie wyobrażam), a amatora stać nie będzie, a i tak pewno była by jeszcze z kilka lat wojna zwolenników i przeciwników używania takiego rozwiązania jak to zwykle bywa podczas wdrażania nowych technologii.
Skoro ty wiesz lepiej co mój laptop potrafi to ok. Dla mnie się liczy, że mam wyświetlane kolory takie jakimi są, a o to chyba chodzi.
Pozdrawiam!
Uprawnienia umieszczania postów