Używam Sigmy 100-300 f/4 i z czystym sumieniem POLECAM !
Szkło jak za te pieniądze (ja kupiłem za 2050zł) REWELACJA !
Porównywałem z 70-200 f/4 L IS USM i moim zdaniem prędkość AF była identyczna...
Używam Sigmy 100-300 f/4 i z czystym sumieniem POLECAM !
Szkło jak za te pieniądze (ja kupiłem za 2050zł) REWELACJA !
Porównywałem z 70-200 f/4 L IS USM i moim zdaniem prędkość AF była identyczna...
Obiektywy z oznaczeniem DG posiadają bardziej telecentrczne (poprawiające wzajemną równoległość promieni świetlnych wychodzących z obiektywu) soczewki, pozwalające na bardzo dobrą współpracę zarówno z lustrzankami cyfrowymi, jaki i analogowymi. Obiektywy te posiadają także specjalne powłoki antyodblaskowe nowego typu zapewniają optymalny balans kolorów oraz redukujące refleksy. Powłoki antyrefleksyjne są natryskiwane ciśnieniowo na każdą soczewkę dwustronnie.
Ostatnio edytowane przez axk ; 10-07-2008 o 20:31
EOS + Speedlite
Z tą telecentrycznością, to pojechałeś. Wiele szkieł nie zmieniło konstrukcji od czasów analogu, a literki DG się na nich pojawiły. Prędzej uwierzę w powłoki, a najprędzej w marketing![]()
Napisałem gdzieś że występują równocześnie ? Cała masa teraz co teraz jest DG, kiedyś była nie-DG, np. 70-200/2.8, 70-300 itd. W ogóle pamiętam czas kiedy w ogóle nie było Sigm DG i zaczęły się pojawiać nowe wersje DG przy których niektórzy podejrzewali że różnią się tylko literkami DG w nazwie i na obudowie...