Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 63

Wątek: Canon 400D...i jaki tele ??

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Lub znacznie lepszy lecz trochę krótszy EF 70-210 f/3.5-4.5.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

to moze kup to na co Cie stac, pomaluje sobie na bial troche kartonu papieru, ladnie wydrykowac i juz bedziesz wzbodzal respek w parku, bo nie wazne jaki, z daleko dla kowalskiego to nie robi roznicy, wazne ze dluuuuugi, znaczy dobry i drogi
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Intgar Zobacz posta
    Witam
    Przepraszam jeśli już o tym było, ale nie mogę znaleźć.

Czy możecie polecić mi dobry, tani i dłuuuuuuuuuugi teleobiektyw do 400D.
    Zależy mi na robieniu zdjęć z bardzo dużych odległości.

Pozdrawiam serdecznie
    Chyba musisz doprecyzować warunki brzegowe - co znaczy tani i co znaczy długi 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Piasek1989
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

wydaje mi się że chodzi ci o zwykły tele obiektyw za niewielka cenę jest ich kilka a najlepsze z nich to chyba sigma 70-300 i tamron 70-300 jestem posiadaczem tego drugiego i jak dla mnie totalnego laika jest naprawdę świetny do portretów lecz ma jedną wadę wolne AF które sie gubi w ciemności ale i tak polecam
    50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Lub znacznie lepszy lecz trochę krótszy EF 70-210 f/3.5-4.5.
    Do wyrwania na allegro za ~600zł lecz trzeba uważać aby nie pomylić go z wersją ze stałym światłem F/4.0.

Szybki AF, dobry optycznie (po przymknięciu jest nawet b. dobry)
    Minusem może być jego zewnętrzna budowa(plastik + wysuwający się tubus), czarny kolor i brak czerwonego paska

http://canon-board.info/showthread.p...210#post307699

Początki nałogu

Domyślnie

>>sigma 70-300 i tamron 70-300

Niby ktore ?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez talarczyk Zobacz posta
    Do wyrwania na allegro za ~600zł
    Jego cena oscyluje w granicach 750-800 zł (jeżeli chodzi o Allegro). W przypadku ceny zdecydowanie niższej (czyli np. sugerowane 600 zł) należy zwrócić szczególną uwagę na jego stan zarówno wizualny jak i mechaniczno/optyczny.

... lecz trzeba uważać aby nie pomylić go z wersją ze stałym światłem F/4.0.
    Moim zdaniem ciężko pomylić wersje (choć oczywiście wcale tego nie wykluczam) ponieważ ich wygląd zewnętrzny jest zdecydowanie różny. Model ze światłem 4.0 jest wykonany zdecydowanie gorzej i można go z łatwością odróżnić od wersji f/3.5-4.5.

Szybki AF, dobry optycznie (po przymknięciu jest nawet b. dobry)
    Minusem może być jego zewnętrzna budowa(plastik + wysuwający się tubus), czarny kolor i brak czerwonego paska
    Nie bardzo rozumiem argument iż jego minusem jest czarny kolor. Jeżeli chodzi o budowę to uważam iż jest ona naprawdę solidna. Niestety za taką cenę nie otrzymamy obiektywu w białej magnezowej obudowie z wewnętrznym "zoomowaniem" i czerwonym paskiem dookoła, jednakże to za co zapłacimy jest w 100% warte swojej ceny. To jedne z najlepszych (jeżeli nie najlepsze) szkieł w swojej klasie cenowo-jakościowej.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 11-07-2008 o 13:53
    EOS + Speedlite

colt
    Guest

Domyślnie

a ja myślę ze ktoś tu sie naoglądał Euro 2008 i tych wszystkich fotografów za reklamami bocznymi z tymi armatami przy aparatach i chce teraz coś takiego kupić (tanio)

pozdro

Coś już napisał

Domyślnie

Szkoda ze autor sie nie odzywa
    ds II 17-40 85 1.8

Początki nałogu

Domyślnie

Tanio (ale to zawsze pojęcie względne) i długo to wg. mnie Canon 400/5,6 - super optyka przy szybkim AF i małej masie. Światło do zaakceptowania.
    Szkiełko nie jest super tanie (w polsce używki za ok. 2600-3000, w USA ok 800-900$) ale za te pieniadze nie kupi sie niczego innego.
    A nawiasem mówiąc autor powinien chyba w końcu zdradzić co oznacza wg. niego "długi tele" i "tani".
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów