Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Wątek: Canon 400D...i jaki tele ??

Coś już napisał

Domyślnie Canon 400D...i jaki tele ??

Witam jestem świeży na tym forum i pewnie gdzieś juz to pytanie padło...Zakupiłem ostatnio 400D i mam w spadku po Canonie 500N szkiełka, choć trudno je chyba nazwać szkłami EF 28-80 i 80-200. Przymierzam sie do zakupu jakiejs 300setki, jednak z tego zo opisuja w Internecie (Canon, Tamron, Sigma...)...powiem krótko...mam mentlik w głowie. Oczywiscie interesuje mnie zakres cenowy miedzy 1000-1500 zł...na wiecej mnie nie stać. Nie ukrywam, że głównym celem mojej fotografii, są zwierzęta (głównie ptaki) i koncerty rockowe, muzycy. Bardzo dziekuje za pomoc lub o ewentualne przekierowanie na forum dotyczace tego tematu.

Pozdrawiam serdecznie

bazancior

Początki nałogu Awatar senner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

też niedawno dostałem 400d z kitem i z canonowych szkieł to wszystko co mam (jeszcze EF 35-80 kit od analoga w wieczystej dzierżawie) więc problem z tele miałem ten sam.

mam sporo szkieł pod m42 więc kupiłem dandelion i dzięki temu mam (z tele) taira 11a 2,8/135 [216 z cropem] no i lunetę no name 8/500 [800] :]

przymierzałem się do kupienia jakiegoś tele pod canona z AF - najpierw kupiłem canona 90-300 usm ale okazało się że AF nie działa z 400d.[na szczęście udało mi się bez kłopotów go zwrócić]
    dziś kupiłem sigmę 70-300 APO z gwarancją działania z 400d - czekam tylko na przesyłkę jak dostanę i porobie kilka zdjęć to dam linki

po za tym - wystarczy wklepać '300' do wyszukiwarki a, zapeniwam, będziesz miał mnóstwo odpowedzi na twoje pytanie :]
    Ostatnio edytowane przez senner ; 26-05-2007 o 23:54

in film we trust

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Miasto
    Katowice

Domyślnie

Dzień Dobry Wszystkim! Na tym forum jest to mój pierwszy post więc się przywitam. Podczepiam się pod istniejący już wątek gdyż mam podobny problem tzn. brak pieniędzy a chciałbym nabyć jakieś tel do Canona 400D - i mój cały wybór to praktycznie pomiędzy Tamrona AF 70-300 mm F4-5.6 Di LD Macro i Sigma 70-300mm F4-5.6 MACRO DG. Przeszukałem internet, na ile mogłem poczytałem forum i już praktycznie nic nie wiem. Od razu dodam, że nie mam pieniędzy aby dołożyć do słynnych już literek APO w Sigmie, górna granica to 600 zł. a oba te obiektywy się w niej mieszczą. Więc prosiłbym o poradę co brać Tamron czy Sigma? Jeżeli to już było na forum to prosiłbym o pokierowanie mojej skromnej osoby do odpowiednich wątków.
    Z należytym szacunkiem Gufel.

Początki nałogu

Domyślnie

Można używkę Sigmy APO za ok 500zł dostać
    ja będę może nie długo sprzedawał jak kupie 70-200 L... o ile kupie
    szukaj w dziale SPRZEDAM!

Miasto
    Katowice

Domyślnie

No tak, dzięki za odpowiedź - ale nadal mam pytanie co lepsze do 600 zł?
    1. Tamrona AF 70-300 mm F4-5.6 Di LD Macro
    2. Sigma 70-300mm F4-5.6 MACRO DG.
    Jeżeli miałabyś - miałbyś wybrać to który i dlaczego??
    Dodam ponadto, że jestem amatorem i jak dotąd to byłem nawet zadowolony z efektów uzyskiwanych kitem.
    Jeszcze raz proszę o podpowiedzi co wybrać. Pozdrawiam Gufel.

Coś już napisał
    Miasto
    Milicz

Domyślnie

miałem taki sam problem z tele .Miałem kupić T55-200 w fotojokerze ale jak go podpiełem do puszki to sie przeraziłem ze taki wolny AF pózniej podpiełem sigme bez apo tez miałem problem z AF na koncu podpiełem canona Af jak dlamnie fajny wiem ze wolny i ciemny ale mi wystarcza i nie załuje ze nie wziełem sigmy dałem z niego 666zł
    5dmk III 6D 17-40/4 24-70 2.8 70-200/2.8 is ex580II DP-600 epson l800 mavic

Początki nałogu Awatar senner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stultus Zobacz posta
    Miałem kupić T55-200 w fotojokerze ale jak go podpiełem do puszki to sie przeraziłem ze taki wolny AF
    to samo słyszałem o tamronach - wolny i głośny AF
    jak już pisałem jak tylko dojdzie do mnie paczka z sigmą 75-300 APO to rzuce tu jakieś linki do zdjęć

in film we trust

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bazancior Zobacz posta
    ...Zakupiłem ostatnio 400D i mam w spadku po Canonie 500N szkiełka, choć trudno je chyba nazwać szkłami EF 28-80 i 80-200. Przymierzam sie do zakupu jakiejs 300setki, jednak z tego zo opisuja w Internecie (Canon, Tamron, Sigma...)...powiem krótko...mam mentlik w głowie......
    Jak zaczniesz czytać to forum, to będziesz miał jeszcze większy mętlik w głowie. Lepiej poszukaj stron z testami obiektywów. Tam przynajmniej są konkrety.

Pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Oba szkla mierne optycznie, z kiepskimi AF i glosna praca silnikow.
    Odradzam, lepiej zbierac i odkladac kase na lepsze szkla.

Zdrowko

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów