I zainstalować jakiegoś starszego CS-a, nie ostatniego. Trójka coś im nie wyszła...
No i liczyć się z tym, że do CS-a 4 - sądząc po ślimakowatości bety Photoshopa CS4 walającej się w sieci - trzeba będzie i tak wymienić sprzęt. No - ale 2 lata wszyscy oszczędzali na kliszach, których NIE kupowali, więc chyba sprawiedliwie...![]()
a czym sie ten mak rozni od Peceta?
poza tym, ze ma ladniej zaprojektowane opakowanie
(o horrendalnie wyzszej cenie) i ladniejsze srodowisko
okienkowe na uniksowym corze, ktore de facto mozna
tez zainstalowac na PC
co do tematu: procesor 32-bitowy moze zaadresowac
do 4 miliardow bajtow. w tym limicie miesci sie RAM
i pamiec karty graficznej. ale jesli karta ma 256MB
pamieci to odlicza sie tyle, nie 1 GB. i zasadniczo,
o ile to nie jest "super-mega-najnowsza-wypasiona"
Vista, ktora potrafi zezrec wszystko co jej sie wrzuci,
to 4GB RAM to mnostwo pamieci do pracy.
tak ogolnie, to moj CS3 na 2GB RAM chodzi plynnie
w zakresie tego co ja robie. kwestia dobrego skonfigurowania
systemu, trzymania porzadku na dysku (defrag Twoim
przyjacielem) wywalenia swapa na osobna partycje
a wrecz inny dysk fizyczny.
doraznie przyspieszyc mozna na trzy sposoby:
1. kupujac szybsza pamiec. 4GB z CL4 w zestawie
Dual DDR2-800 swoje kosztuje, ale warte jest swej
ceny.
2. wlozyc szybszy procesor. chociaz od poziomu
Athlona XP 3500 szopka CS3 smiga az milo,
a to jest leciwy juz procesor
3. wlozyc szybki dysk twardy.
sposoby mozna ze soba laczyc![]()
Dzięki akustyk. Chyba tego mi brakowało.
Czy ktoś może próbował na swapa dać CF ?
http://allegro.pl/item394983653_konw...ata_kon12.html
Co do Mac-a to niestety przy obecnych cenach jakikolwiek Mac Pro jest przy swoich parametrach jest jeszcze za drogi.
Ta czyli XP i 4GB powodzenia na 32 :/ dno
800 tez jestes pro, juz lepiej 1066, geil, ocz, hypx, corsair, a najepiej PC-10.000
Co zrobic, proste?
1.WD raptor.
2. 3GB na XP, a na Viste 4+, bo ceny ramu sa smieszne, ale nie kosci kolo kasy w MM.
3. Czysty system.
4. C2D
5. PS na innej partycji.
mozna wiecej, ale juz bedzie plynnie
Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSMdzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D
na czym polega Twoj problem?
- mozesz wlozyc 4GB do kompa z XP? mozesz
- system wykorzysta wiecej niz 2GB, ktore byly wczesniej? owszem tak. w wiekszosci komputerow spokojnie 3,5GB bedzie dostepne.
- wolisz zamiast tego zrobic niewiele mniejszym kosztem 3GB i wtedy bez duala? Twoja sprawa, ale moim zdaniem to bez sensu
tak sie sklada, ze troche wiem z czym to sie je. znam tez ceny. 800 CL4 spokojnie starcza do zwyklej pracy na niezylowanym napieciu. a wydajnosciowo roznica do 1066 jest umiarkowana. nie warta dokladania kasy.
zupelnie inna kwestia, ze 800/CL4 mozna w wielu przypadkach puscic na 1066/CL5. z niekoniecznie wyzsza wydajnoscia, ale jak ktos lubi duze liczby...
rozmowa o macOS`ie to wlasnie rozmowa o komputerach apple, chyba ze chcesz propagowac tutaj piractwo. powyzsze oprogramowanie jest scisle powiazane z urzadzeniami tej firmy i pod nie pisane, nie mozna go legalnie instalowac na innych komputerach (zreszta widzialem juz takich magikow ktorzy tego probowali - owszem da sie uruchomic, ale potem wieczna walka ze sterownikami, stabilnoscia itd itp - te systemy sa pisane dokladnie pod te peryferia ktore znajduja sie w komputerach Jobsa - wersje systemu roznia sie nawet tym ze systemu przygotowanego pod CD nie zainstaluje sie pod C2D itd - rozbieznosci sprzetowe) nie jestem jakims wielkim obronca pana Jobsa - na codzien korzystam z win i osx i nie ma nawet co porownywac obu systemow... inplus osx. poza tym sam po czesci odpowiedziales sobie czym sie roznia te systemy - sam powiedziales o wiecznym uzeraniu sie z utrzymywaniem czystosci systemu, defragmentowaniu (omg... juz nie pamietam jak to sie robi :P) i innych wrzodach na tylku zeby tylko system potrafil dzialac .... w osx odkad na nim pracuje nie robilem nic.... swoja droga ciekawe gdzie podzialem plyty z systemem, od kupna nie wyciagalem ich z kopert & "co to jest format c:"?
Ostatnio edytowane przez MalFunkTion ; 11-07-2008 o 14:09
EOS 400d/BG-E3/kit/Canon 10-22 3.5-4.5/ Sigma 18-50 2.8 EX DG/Canon 70-200 F4 L/ Sigma 24-135 2.8-4.5/velbon sherpa 600r
www.djmal.pl