Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Zwiększenie wydajności PS

Mieszany widok

Bywalec Awatar OsMax
    Miasto
    śląsk

Domyślnie

Ja tez mam klopot bo czasami wyskakuje mi cos w stylu "not enaugh scratch memory" a mam ja na osobnym dysku i jest jej ok 50Gb. To za malo ?
    Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

skibenz
    Guest

Domyślnie

Na pewno pomoże Ci ram. karta graficzna wiadomo, może wpływać ale w mniejszym stopniu (chociaż może spowalniać pracę bardzo szybkiego procesora). Ja jeszcze niedawno dalej jechałem na zwykłym CS 8.0 i było całkiem ok. Dwa tygodnie temu przerzuciłem się na CS3, ale do tego już trzeba mieć szybszy komputer. Chociaż bawię się zawzięcie grafiką 2D, to i tak wystarczała mi wersja CS 8.0, więc tobie także polecam! Oczywiście dobrym rozwiązaniem jest kupno ram'u, ale najpierw pasowałoby zobaczyć jak wyglądają inne osprzęty w obudowie, żeby nie kupować bez sensu

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przede wszystkim nie należy rzucać się na "nowości" typu CS3, CS4 itp. Jeśli nie potrzebujesz pracy w 16-bitach to nawet PS 7.0 jest wystarczający. Bez potrzeby zarządzania profilami kolorów to 9.0 (CS 1) jest zupełnym wypasem i nic więcej nie potrzeba. Obecnie używam CS2 i nie zamierzam wymieniać na nic nowszego bo wszystko czego potrzebuję to mam.
    Sprzęt pod PS to przede wszystkim dużo szybkiego RAM'u, oraz szybki dysk. Żadne dwurdzeniowe procesory nie pomogą bo PS operacje na obrazie wykonuje jednowątkowo i nie wykorzysta możliwości sprzętu. Karta graficzna to już w ogóle na samym końcu bo żadne dopalacze 3D nie mają wpływu na szybkość przetwarzania grafiki w PS.

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Karta graficzna to już w ogóle na samym końcu bo żadne dopalacze 3D nie mają wpływu na szybkość przetwarzania grafiki w PS.
    CS4 ma podobno korzystac z tego dobra (procek karty graficznej).. no ale podobno bo jeszcze nie macalem tego
    Aparat mam i ja

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

To kto pisał tego Photoshopa, że zajmie 10GB po wsadowej obróbce plików? Czy czasem on nie powinien tych plików zapisywać, zamykać i o nich zapominać?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja nie pisałem, więc ciężko mi odpowiadać za czyjąś pracę. Ale to naprawdę nie przeszkadza, wystarczy mieć wydzielony dysk na swapa i po krzyku.
    Ja mam 4gb ramu (dualcośtam) i raptora tylko na swapa. Przy obróbce 16bitowych plików 16mpix nie czuję żadnych opóźnień. Wystarczy wybrać dobre narzędzie do pracy i nie narzekać, że najnowszy program nie chce szybko działać na starych kompach.
    Aha, jeszcze jedno: żadna vista tylko XP, będzie zdecydowanie szybciej.
    Jarek

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tez z ciekawosci poszukalem....
    http://www.osiol.net/index.php?showtopic=20268
    i ktos juz uruchamial
    Aparat mam i ja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    Tez z ciekawosci poszukalem....
    http://www.osiol.net/index.php?showtopic=20268
    i ktos juz uruchamial
    oczywiscie, mase ludzi to robi a od osx zcrackowanych aby dzialaly na PC az furczy na torrentach. do tego juz chyba wypuszczono urzadzenie o nazwie efix - ktore po wpieciu w usb ma pozwalac instalowac osx bez zadnych przerobek, maja dzialac updatey apple itd - ale to nadal nielegal
    EOS 400d/BG-E3/kit/Canon 10-22 3.5-4.5/ Sigma 18-50 2.8 EX DG/Canon 70-200 F4 L/ Sigma 24-135 2.8-4.5/velbon sherpa 600r
    www.djmal.pl

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów