Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 140 z 393 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150190240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 391 do 1 400 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Uzależniony

Domyślnie

w zasadzie brakuje tylko ISO 100 a najlepiej jakby było ISO 50 nawet jeśli wiązałoby sie to z ograniczeniem górnego . no ale coś tam słuchy chodzą o kolejnym /studyjnym/ body od N . niskie ISO + matryca 24 mpixeli. i to jeszcze w tym roku

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    A czego brakuje D700 ? Gdyby to był Canon, wielu piało by tu w zachwytu.
    no to kupować to d700, na co czekać ;-)

czego mu brakuje zobaczymy, kiedy pojawią się solidne testy, a on sam w sprzedaży. jeśli to bdzie obrazowanie takie jak w d3, to mnie juz na starcie brakuje obrazowania canona

ale w jednym rację przyznam - gdyby canon wypuścił analogiczną puszkę, wcale bym nie rozpaczał ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    w zasadzie brakuje tylko ISO 100 a najlepiej jakby było ISO 50 nawet jeśli wiązałoby sie to z ograniczeniem górnego . no ale coś tam słuchy chodzą o kolejnym /studyjnym/ body od N . niskie ISO + matryca 24 mpixeli. i to jeszcze w tym roku
    strasznie judzisz. nikon przez długie lata był w odwrocie. nie pokazywał nic godnego uwagi, puszki entry level canona obrazowały lepiej od topowych nikona. nagle pól roku przewartościowało wszystko i canon jest juz be. daj mu czas, daj oddech. i pokaz ciut zaufania. to wszystko - jak napisał Kuba -procesy, a nie zrywy uzależnione od widzimisię prezesa. jestem pewien, że coś ciekawego szykują.
    Ostatnio edytowane przez habakuk ; 06-07-2008 o 11:16 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    tylko ile mozna czekać skoro nawet żadnych zapowiedzi nie ma, a to co jest to raczej "''''marzenia"""""" userów a nie info z Canona
    To nie czekaj tylko zamawiaj D700 - zupełnie nie rozumiem w czym problem :rolleyes:.

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    A czego brakuje D700 ? Gdyby to był Canon, wielu piało by tu w zachwytu.
    Oj tu się bardzo mylisz . Byłoby marudzenie, że hej... samo życie 8).

Naprawdę warto sobie poczytać fora dpreview - świetna rozrywka . Niektórzy sięgają tam już szczytów absurdu .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-07-2008 o 11:18
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

a ja porobiłem wczoraj troche zabawy ślubnej 40D i doszedłem do wniosku, że canon jest BE...!! bo albo mam super obraz i parszywy AF (w 5D) albo bez obrazu fajny AF (40D)...;( Wiem zaraz mi ktos napisze, że powienienem sobie Ds sprawić...

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    a ja porobiłem wczoraj troche zabawy ślubnej 40D i doszedłem do wniosku, że canon jest BE...!! bo albo mam super obraz i parszywy AF (w 5D) albo bez obrazu fajny AF (40D)...;( Wiem zaraz mi ktos napisze, że powienienem sobie Ds sprawić...

spraw sobie 1d mk III

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Ja tak właśnie zrobiłem, raczej nie mogę napisać, że znajduję słabe strony tego rozwiązania. Jak dzieciak cieszę się odpalając kolejne obrazki w kompie. Pierwszy aparat, z którym mam na stałe do czynienia, a który ma wszystko fajniejsze niż 5D. No, może poza wyświetlaczem i popieprzonym menu.

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    spraw sobie 1d mk III
    A to jeszcze inna zabawka, do zupełnie innych zastosowań niż Ds2. Diablo szybki, precyzyjny, bardzo wygodny, aż się chce nim pracować. Ale obrazek max 20x30cm..
    Obie puchy w torbie stanowią zestaw na każdą okazję, świetnie się uzupełniają.
    Jarek

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta

A to jeszcze inna zabawka, do zupełnie innych zastosowań niż Ds2. Diablo szybki, precyzyjny, bardzo wygodny, aż się chce nim pracować. Ale obrazek max 20x30cm..
    to dziwne; robię sporo fotoksiążek 30 na 60 i większych i nie widzę, żeby 1d się nie wyrabiał. Drukuję tez czasem 70 na 100 i też im nic nie brakuje (o bilbordach 2x3m lub większych nie wspominam, bo do tego to 6 mpix wystarczy)

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=28540207

no i macie nową magiczna matrycę hihi

ciekawe, czy Monika zagląda na nasze forum
    lepsze jutro było wczoraj

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

poza danymi o tym, że reporterska matryca ma mieć 10 mpx wszystko się zgadza z wcześniejszymi informacjami na ten temat.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

tak i najlepsze jest haslo "no noise"
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Strona 140 z 393 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150190240 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów