w zasadzie brakuje tylko ISO 100 a najlepiej jakby było ISO 50 nawet jeśli wiązałoby sie to z ograniczeniem górnego . no ale coś tam słuchy chodzą o kolejnym /studyjnym/ body od N . niskie ISO + matryca 24 mpixeli. i to jeszcze w tym roku
Tak
Nie
w zasadzie brakuje tylko ISO 100 a najlepiej jakby było ISO 50 nawet jeśli wiązałoby sie to z ograniczeniem górnego . no ale coś tam słuchy chodzą o kolejnym /studyjnym/ body od N . niskie ISO + matryca 24 mpixeli. i to jeszcze w tym roku
no to kupować to d700, na co czekać ;-)
czego mu brakuje zobaczymy, kiedy pojawią się solidne testy, a on sam w sprzedaży. jeśli to bdzie obrazowanie takie jak w d3, to mnie juz na starcie brakuje obrazowania canona![]()
ale w jednym rację przyznam - gdyby canon wypuścił analogiczną puszkę, wcale bym nie rozpaczał ;-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
strasznie judzisz. nikon przez długie lata był w odwrocie. nie pokazywał nic godnego uwagi, puszki entry level canona obrazowały lepiej od topowych nikona. nagle pól roku przewartościowało wszystko i canon jest juz be. daj mu czas, daj oddech. i pokaz ciut zaufania. to wszystko - jak napisał Kuba -procesy, a nie zrywy uzależnione od widzimisię prezesa. jestem pewien, że coś ciekawego szykują.
Ostatnio edytowane przez habakuk ; 06-07-2008 o 11:16 Powód: Automerged Doublepost
To nie czekaj tylko zamawiaj D700 - zupełnie nie rozumiem w czym problem :rolleyes:.
Oj tu się bardzo mylisz. Byłoby marudzenie, że hej... samo życie 8).
Naprawdę warto sobie poczytać fora dpreview - świetna rozrywka. Niektórzy sięgają tam już szczytów absurdu
.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-07-2008 o 11:18
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
a ja porobiłem wczoraj troche zabawy ślubnej 40D i doszedłem do wniosku, że canon jest BE...!! bo albo mam super obraz i parszywy AF (w 5D) albo bez obrazu fajny AF (40D)...;( Wiem zaraz mi ktos napisze, że powienienem sobie Ds sprawić...![]()
Ja tak właśnie zrobiłem, raczej nie mogę napisać, że znajduję słabe strony tego rozwiązania. Jak dzieciak cieszę się odpalając kolejne obrazki w kompie. Pierwszy aparat, z którym mam na stałe do czynienia, a który ma wszystko fajniejsze niż 5D. No, może poza wyświetlaczem i popieprzonym menu.
A to jeszcze inna zabawka, do zupełnie innych zastosowań niż Ds2. Diablo szybki, precyzyjny, bardzo wygodny, aż się chce nim pracować. Ale obrazek max 20x30cm..
Obie puchy w torbie stanowią zestaw na każdą okazję, świetnie się uzupełniają.
Jarek
http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=28540207
no i macie nową magiczna matrycę hihi
ciekawe, czy Monika zagląda na nasze forum![]()
lepsze jutro było wczoraj
poza danymi o tym, że reporterska matryca ma mieć 10 mpx wszystko się zgadza z wcześniejszymi informacjami na ten temat.
tak i najlepsze jest haslo "no noise"![]()
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max