Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 139 z 393 PierwszyPierwszy ... 3989129137138139140141149189239 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 381 do 1 390 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Uzależniony

Domyślnie

szczerze mówią opieranie sie na poz. sprzedaży entry level może prowadzić do nietrafnych wniosków. bo co posiadacz podstawowej puszki dokupi. no może dłuższego kita i tyle. natomiast uzytkownik FF zostawi w sklepach wielokrotność sumy kupując szkła nie odrazu ale w dłuższej perspektywie napewno..
    Stad nie bardzo rozumiem obecną ciszę w Canonie. albo czują sie tacy mocni i pojawienie d700 ich nie wzrusza albo Canon naprawdę nie ma nic gotowego i dopiero w pośpiechu poprawia to co ew. chciał wcisnąć klientom poł roku tamu ale z powodu premier Nikona wstyd było pokazać.

oczywiście piszę to z punktu widzenia kogoś kto zamierzał dopiero wejść w system i cierpliwie czekał na pojawienie sie nastepcy 5D . zgadzam sie ze z punktu widzenia userów C wygląda to troszkę inaczej.

Aha. i na mnie jako potencjalnego klienta spadająca cena 5D nie jest obecnie już argumentem. serio. wolę dołozyć troche i kupić nowoczesne body. ot poprostu wolę mieć nowoczesną puszkę FF i tyle. pewnie na jakość zdjęc to wpłynie niewiele, ale na zadowolenie z uzytkowania napewno tak.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 06-07-2008 o 09:48

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Stad nie bardzo rozumiem obecną ciszę w Canonie. albo czują sie tacy mocni i pojawienie d700 ich nie wzrusza albo Canon naprawdę nie ma nic gotowego i dopiero w pośpiechu poprawia to co ew. chciał wcisnąć klientom poł roku tamu ale z powodu premier Nikona wstyd było pokazać.
    D3 to może i ich zaskoczył, ale D700 to przecież nic innego jak D300 z matrycą D3, nie ma tutaj żadnej nowości i niespodzianki. Dlatego ja tez nie rozumiem tej ciszy...

Uzależniony

Domyślnie

połączenie d300 + matryca z D3 to jest własnie to czego oczekiwali nikoniarze i dostali bardzo szybko. mnie osobiście poza ceną D3 od zakupu tejże puszki powstrzymały jej gabaryty, bo akurat ja wole grip podpiąc wtedy gdy rzeczywiście jest mi potrzebny a nie targac go cały czas.
    a czy d700 zaskoczył Canona? puszka jako puszka napewno nie . ale fakt wprowadzenia przez N kolejnego body FF teraz, to juz nieco canonowi skomplikował zamysły przezimowania ze staruszkiem 5D bo coś mi sie zdaję że własnie takie chore mysłi błądziły po umysłach księgowych Canona.

i wiecie co. zaczynam sie bać o to mistyczne 5DII strugane i poprawiane tyle czasu. oby nie wyszło że to wszysko klecone "na kolanie" i w pospiechu pod naporem konkurencji
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 06-07-2008 o 10:37

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja proszę Canona o podobny manewr. 40D z matrycą FF. Wystarczy na długo.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie no co za wymyślna teoria

może się mylę, ale rynek fotograficzny ma długą tradycję i jest ogólnie dosyć rozległy i skomplikowany. Reaguję wysypką na "analizy" tego rynku z perspektywy rzekomej wzajemnej masowej napierdzielanki producentów.

"O dzisiaj audi wypuszcza model X, to jutro Ferrari dopier..i mu modelem Y. Tylko szybko, szybko, niech nie czekają nawet tydzień, bo jeszcze ludzie gotowi pomyśleć, że nic na nich nie mają!!!!!!!!!!!! OOOOOOOO! I wielka fala odwrotu gotowa, taki wstyd dla mnie, który nosi produkty wczoraj będące powodem "dumy", a dzisiaj hańbiące. Powód do kompleksów gotowy"

Poplotkować można, ale w granicach rozumu..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    "O dzisiaj audi wypuszcza model X, to jutro Ferrari dopier..i mu modelem Y. Tylko szybko, szybko, niech nie czekają nawet tydzień, bo jeszcze ludzie gotowi pomyśleć, że nic na nich nie mają!!!!!!!!!!!! OOOOOOOO! I wielka fala odwrotu gotowa, taki wstyd dla mnie, który nosi produkty wczoraj będące powodem "dumy", a dzisiaj hańbiące. Powód do kompleksów gotowy"

Uzależniony

Domyślnie

zupełnie nie o to chodzi. nikt tu nie mówi że należy dziś wyrzucać pod przykryciem nocy 5D do rzeki i następnego dnia dumnie iśc po d700.

Mnie chodzi o tych klientów którzy stali przed wyborem C czy N no i C nie bardzo ma im co zaoferować poza wyprzedaża 5D z ceną wcale nie taką niską jak na body o kilkuletniej juz historii. Pamietajmy że kupując teraz 5D kupujemy body które bedzie przez wielu userów w najbliższym czasie masowo wyprzedawane./z powodu przesiadki na 5dII które pewnie w ciągu poł roku sie pojawi/
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 06-07-2008 o 10:47

sv
    Guest

Domyślnie

Ja bym się tak tym d700 nie podniecał; coś mam przeczucie, że za jakiś miesiąc lub dwa pojawią się nowe gwiazdy formatu FF :-)
    Teraz poczekać to lepsze niż lokata bankowa; w kieszeni zostanie kupa kasy :-)

Uzależniony

Domyślnie

tylko ile mozna czekać skoro nawet żadnych zapowiedzi nie ma, a to co jest to raczej "''''marzenia"""""" userów a nie info z Canona

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz_M Zobacz posta
    A wracając do tematu wątku nowa 5-ka wejdzie wtedy, gdy większość zniecierpliwionych czekaniem zdąży kupić np. D700, a dla cierpliwych będzie nagroda w postaci lepszego body w podobnej cenie. I wciąż będą na szczycie . I Ci niecierpliwi z zazdroscią spoglądać będą w stronę najnowszej 5-ki, plując sobie jednocześnie w brodę (albo na swoje D700)

A czego brakuje D700 ? Gdyby to był Canon, wielu piało by tu w zachwytu.

Strona 139 z 393 PierwszyPierwszy ... 3989129137138139140141149189239 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów