Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 141 z 331 PierwszyPierwszy ... 4191131139140141142143151191241 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 401 do 1 410 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    mnie akurat boli to że mnie na nią nie będzie stać.
    dlatego jej nie lubię i uważam że to badziewie straszne będzie :-)
    A mnie boli akurat co innego. Kupiłem nową 5tkę 3 miechy temu, choc wiedziałem że po ukazaniu się następcy jej cena poleci w dół... Ale nie mogłem i nie chciałem czekać. Wartość aparatu to jedno, ale wartość zdjęć których nie mogłeś zrobić, jest bezcenna ;-)

E tam, jeszcze nie jedną nową puszkę sobie kupimy. Nie musi to być akurat ta następna :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flanel Zobacz posta
    A mnie boli akurat co innego. Kupiłem nową 5tkę 3 miechy temu, choc wiedziałem że po ukazaniu się następcy jej cena poleci w dół... Ale nie mogłem i nie chciałem czekać. Wartość aparatu to jedno, ale wartość zdjęć których nie mogłeś zrobić, jest bezcenna ;-)

E tam, jeszcze nie jedną nową puszkę sobie kupimy. Nie musi to być akurat ta następna :-)
    Jeszcze raz:
    E tam, jeszcze nie jedną nową puszkę sobie kupimy. Nie musi to być akurat ta następna

Dokładnie, może niektórzy już mają, te z wyższej półki;-) i w żaden sposób nie żałują nabycia 5D, super body.
    Pozdrawiam.

Zablokowany

Domyślnie

Grono wzajemnego pocieszenia ,,5d to super body, nie żałuję, choć kupiłem miesiąc temu...'' zaczyna się tworzyć Ja kupiłem tydzień temu i sprzedałem, bo to nie jest super body. Generuje świetny obrazek, ale do diabła nie nazywajmy żółwiego AF i 3 fps zamkniętych w puszce 30d super body. Ja nie potrafiłem i dlatego wróciłem do 1d. Za dwa miesiące kupię ,,superbody'' 5d za niziutką cenę, godząc się na kompromisy w postaci żółwiowości. Do pięknych ujęć będę miał piątkę, do pracy jedynkę.

Ale mi się zaraz dostanie....

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Grono wzajemnego pocieszenia ,,5d to super body, nie żałuję, choć kupiłem miesiąc temu...'' zaczyna się tworzyć Ja kupiłem tydzień temu i sprzedałem, bo to nie jest super body.
    Akurat Ty jesteś fatalnym przykładem czegokolwiek, co widać choćby po wątku 'giełda' :-)
    Nie wspominając już o tym, że sam sobie jesteś winien :-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Generuje świetny obrazek, ale do diabła nie nazywajmy żółwiego AF i 3 fps zamkniętych w puszce 30d super body. Ja nie potrafiłem i dlatego wróciłem do 1d.
    (...)
    Ale mi się zaraz dostanie....

bic nie bede, ale od dluzszego czasu nurtuja mnie dwa pytania:
    1. co sie zmienilo od czasu premiery 5D kilka lat temu, ze nagle osoby fotografujace akcje doszukuja sie w tym body narzedzia do swojej pracy? to ze ma 3fps i taki-se AF wiadomo od dawna. to po co robic z rollsa ferrari?
    2. analogicznie: przez te ostatnie 3 lata 5D dalo sie robic zdjecia i na jego AF nie wieszano przy kazdej okazji psow. tymczasem, jakies 2 miesiace temu wszystkie czujniki AF w najwidoczniej wszystkich 5D na swiecie nagle sie skiepily i ten model okazal sie kompletnym guanem...

no serio... no "dat kan niet", jak mawiaja moi krajanie
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    przez te ostatnie 3 lata 5D dalo sie robic zdjecia i na jego AF nie wieszano przy kazdej okazji psow. tymczasem, jakies 2 miesiace temu wszystkie czujniki AF w najwidoczniej wszystkich 5D na swiecie nagle sie skiepily i ten model okazal sie kompletnym guanem...
    Psychologia ten mechanizm opisuje jako racjonalizację usprawiedliwiającą wydatek na nową w tym przypadku zabawkę. Kiedy 5D było nowością to większość kupujących nie widziała wad a same zalety aby usprawiedliwić i uzasadnić spory wydatek (12000PLN na początku).
    Teraz to samo 5D nabrało wewnętrznego 'fuj', stało się dziadostwem, obciachem, robienie nim zdjęć to udręka (i w ogóle śmierdzi :-) ) co w zupełności usprawiedliwia jego sprzedaż i wydatek na nowy korpus, który znowu będzie cudowny do czasu następcy itd.

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Psychologia ten mechanizm opisuje jako racjonalizację usprawiedliwiającą wydatek na nową w tym przypadku zabawkę. Kiedy 5D było nowością to większość kupujących nie widziała wad a same zalety aby usprawiedliwić i uzasadnić spory wydatek (12000PLN na początku).
    Teraz to samo 5D nabrało wewnętrznego 'fuj', stało się dziadostwem, obciachem, robienie nim zdjęć to udręka (i w ogóle śmierdzi :-) ) co w zupełności usprawiedliwia jego sprzedaż i wydatek na nowy korpus, który znowu będzie cudowny do czasu następcy itd.
    Sporo w tym racji A "doły" finansowe, czyli np ja, czekają i czekają. I się doczekają 5d po 2 tysiaki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Sporo w tym racji A "doły" finansowe, czyli np ja, czekają i czekają. I się doczekają 5d po 2 tysiaki
    coś nie chcą spadać te piątki...
    dzisiaj w media markt chyba z 8 tys. chcieli..
    8 000 zł za takie badziewie.

;-)

sv
    Guest

Domyślnie

przesadzasz:-) kupiłem 5d początkiem czerwca, chociaż wiedziałem, że będzie następca. Potrzebowałem drugiego body do pracy i 5d się świetnie nadaje; jak wyjdzie następca, wyleczy choroby wieku dziecięcego, to sprzedam 5d i kupię nowe.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

...robienie nim zdjęć to udręka (i w ogóle śmierdzi :-) )...
    To prawda, on ŚMIERDZI! Jak oddech wulkanizatora
    .

Strona 141 z 331 PierwszyPierwszy ... 4191131139140141142143151191241 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów