Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Moc I Akt

Domyślnie

Przede wszystkim to uprzedź Dziewczęcię, żej żółtodziub w aktach... Szczerość przede wszystkim...

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Początki nałogu Awatar endrju
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wybaczcie humor z rana, ale ja (oprócz bardzo przydatnych rad kolegów wyżej) mam od siebie (niedoświadczonego w aktach, jeszcze) jedną tylko:

Gumki weź.
    (zawsze mogą jako dyfuzor posłużyć )
    BP, NMSP.
    Tak mi się nasunęło po przeczytaniu, że dziewczyna z rozmowy o portretach schodzi na akty... Chociaż zaraz... Koleżanka z pracy przy rozmowie o foto-portretach też zaczęła coś o aktach... Ale malowanych...
    Ostatnio edytowane przez endrju ; 04-07-2008 o 08:21
    C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
    &
    C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)

:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogody

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez endrju Zobacz posta
    Wybaczcie humor z rana
    Wybaczamy.

ale ja (oprócz bardzo przydatnych rad kolegów wyżej) mam od siebie (niedoświadczonego w aktach, jeszcze) jedną tylko:

Gumki weź.
    (zawsze mogą jako dyfuzor posłużyć )
    BP, NMSP.
    Tak mi się nasunęło po przeczytaniu, że dziewczyna z rozmowy o portretach schodzi na akty
    Wiesz, a dla mnie to nic aż tak dziwnego żeby od razu coś sugerować co Ty sugerujesz.
    Mnie jedna też niedawno poprosiła o "pełen zakres" zdjęć.
    Ale nie mam z tym jakichś dziwnych skojarzeń, uprzedziłem że w takich zdjęciach jestem dość początkujący ale pomysły da się znaleźć i spróbować wykonać.

Ot jak dziewczyna czuje się pewnie, atrakcyjna, nie ma kompleksów, chce siebie w takiej postaci i w danym wieku sfotografować, ma taką fantazję a znalazła fotografa robiącego pasujące jej fotki - to czemu nie?

Skąd od razu takie negatywne skojarzenie że jak dziewczyna chce akty to już i czegoś więcej chce?
    Skąd negatywny w narodzie stereotyp "modelki" ?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Skąd negatywny w narodzie stereotyp "modelki" ?
    Może z tych wszystkich reportaży (głównie TV) o tym, jak wspinają się po szczeblach kariery swoim tyłkiem?

A nie sugerowałem niczego, poza tym, że może (fotograf) wpadł jej w oko.
    C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
    &

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Może z tych wszystkich reportaży (głównie TV) o tym, jak wspinają się po szczeblach kariery swoim tyłkiem?

A nie sugerowałem niczego, poza tym, że może (fotograf) wpadł jej w oko.
    Heh właśnie też tak myśle dlatego chce portrety robić Bo dziewczyne to mam :P z Tym, że ona nie lubi byc fotografowana... Dzięki za rady Vitez... Polara mam tylko ze 58 a nie 52mm wiec pasuje na KIT a na 50mm to jakas redukcje bym musial kupić nie wiem czy warto?

A co do uprzedzania modelki, że amatorem jestem totalnym to jest uprzedzona Wiecie jak to jest gadka szmatka wygadalem się, że pstrykam troche zdjęć i ona żebym jej porobił a ja sie pytam portrety ? A ona też mogą być ale wolalabym akty

Aha Vitez niestety z kolorem włosów nie trafiłeś bo to brunetka... A co do Endriu to właśnie boję się, że może jej nie o fotki chodzić Dlatego jeszcze pomyśle czy sie zgodze czy nie...
    Ostatnio edytowane przez tom170 ; 04-07-2008 o 12:01
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To może zapomniałeś powiedzieć, że masz dziewczynę?
    Nie wnikam oczywiście.
    Po prostu z rana mi się dobry humor załączył - mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem.

Udanych zdjęć życzę, a sam z dyskusji (wbrew pozorom) wynoszę wiedzę także.

Powodzenia.
    &

Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

To może zapomniałeś powiedzieć, że masz dziewczynę?
    Nie wnikam oczywiście.
    Po prostu z rana mi się dobry humor załączył - mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem.

Udanych zdjęć życzę, a sam z dyskusji (wbrew pozorom) wynoszę wiedzę także.

Powodzenia.
    Mnie nie uraziles Fakt nic nie bylo wspominane bo bylismy świętować wieczor kawalerski brata no i coś tam zagadała do mnie przy barze więc była krótka wymiana zdań...
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom170 Zobacz posta
    Polara mam tylko ze 58 a nie 52mm wiec pasuje na KIT a na 50mm to jakas redukcje bym musial kupić nie wiem czy warto?
    Redukcja kosztuje kilkanaście złotych, do tego przydała by się jeszcze osłonka przeciwsłoneczna fi 58 (może być zwykła składana gumka do obiektywu standardowego, jako że będzie większa to nawet odsunięta o grubość filtra i redukcji nie powinna winietować, a nawet jak będzie to można ją dociąć), razem wyjedzie około 30-35 zł. Polara sensownego fi52 za to nie kupisz (chyba że okazyjnie z drugiej ręki). Jeśli dotąd nie miałeś zbyt częstej potrzeby nakręcania polarka na 50-tkę to taki zakup jest całkiem sensownym kompromisem.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Co do spacerowiczów - po prostu wybierz wcześniej miejsce gdzie chcesz jechać i udaj się tam. Nie jechałbym w miejsce którego nei znam - bo może się np okazać, że zamiast ładnej cichej polanki, mamy imprezę plenerową koła gospodyń wiejskich.

Co do samych zdjęć - pooglądaj wcześniej dużo aktów takich, jakie sam bybś chciał zrobić tej dziewczynie.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Redukcja kosztuje kilkanaście złotych, do tego przydała by się jeszcze osłonka przeciwsłoneczna fi 58 (może być zwykła składana gumka do obiektywu standardowego, jako że będzie większa to nawet odsunięta o grubość filtra i redukcji nie powinna winietować, a nawet jak będzie to można ją dociąć), razem wyjedzie około 30-35 zł. Polara sensownego fi52 za to nie kupisz (chyba że okazyjnie z drugiej ręki). Jeśli dotąd nie miałeś zbyt częstej potrzeby nakręcania polarka na 50-tkę to taki zakup jest całkiem sensownym kompromisem.
    No polarka mam Hoye Pro1 Digital na 50 jeszcze nie zakladalem ale strata 1.5EV nie powinna być aż tak bolesna bo nawet przy F2.8-4 obiektyw jest juz w miare ostry.
    Jeśli możesz wytlumacz mi o co dokladnie chodzi z ta oslona przeciwsloneczną??? Tj jaka gumka do obiektywu skladana :-/ Nie mam czegos takiego chyba Patrzylem orginalne oslony do 50/1.8 to 80 zl więc jakas paranoja

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów