Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 64

Wątek: V Małopolski Piknik Lotniczy [28 i 29 czerwca]

Coś już napisał Awatar beetle4
    Miasto
    A, A

Domyślnie

pawel-foto, jakis zepsuty ten "drapieżny ptaszek" ciekawe jak latal na wylaczonym silniku
    |EOS Canon 1D MKIII | Sigma 24-70mm f/2.8 EX DG | Sigma 70-200mm/f2.8 | Canon 50/f1.8 | Sigma 12-24mm/f4.6-5.6 DG| YN-622 |580EXII |

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ted Zobacz posta
    kurde, kiedy latał MI-24 ??? żałuje ze to przegapiłem...
    Nie tyle 'latał' co sobie po prostu odleciał... w niedzielę ok 16:10. Start, kółeczko nad lotniskiem, przelot przed widzami i papa.

Cytat Zamieszczone przez pawel-foto Zobacz posta
    Taki mały ale drapieżny ptaszek
    Paliwo mu sie skończyło?

Do znudzenia będę powtarzał - helikoptery na czasie 1/125 albo i dłuższym (ja najczęściej na 1/60 robiłem - stabilizacja pomaga...).
    Kto się wybiera na jakieś pokazy lotnicze pofotografować niech ma odrobinę szacunku dla siebie i oglądających później te zdjęcia i niech przeczyta chociażby poradnik muflona odnośnie zdjęć lotniczych:
    http://airfoto.photosite.pl/index.pl.html

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta

Do znudzenia będę powtarzał - helikoptery na czasie 1/125 albo i dłuższym (ja najczęściej na 1/60 robiłem - stabilizacja pomaga...).
    Kto się wybiera na jakieś pokazy lotnicze pofotografować niech ma odrobinę szacunku dla siebie i oglądających później te zdjęcia i niech przeczyta chociażby poradnik muflona odnośnie zdjęć lotniczych:
    http://airfoto.photosite.pl/index.pl.html
    Człowiek się całe życie uczy, a więc dobre rady są jak najbardziej mile widziane.
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris200 Zobacz posta
    Jeszcze trochę zdjęć posiadam, więc jakby było zainteresowanie to mogę coś dorzucić 8)
    No ładnie ładnie. Powiedz mi tak z ciekawości na ilu % zdjęć udaje Ci się tak ładnie zrobić panoramowanie? Próbowałem się tak bawić na pikniku, ale to wcale nie takie proste... może jakieś wskazówki?

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No to i jak dam coś od siebie

FOTOINKWIZYTOR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    No ładnie ładnie. Powiedz mi tak z ciekawości na ilu % zdjęć udaje Ci się tak ładnie zrobić panoramowanie? Próbowałem się tak bawić na pikniku, ale to wcale nie takie proste... może jakieś wskazówki?
    Dziękuje za opinię a co do % to sam nie wiem... Z jednego startu powiedzmy, że 50% zdjęć - czyli 4 na 8 zdjęć jest ostrych tak jak powinny być wg mnie, ale niekoniecznie kadr trafiony (mówię tylko o panoramowaniu - do powietrza to trochę za krótkie szkło posiadam). A z kolei na niskim przelocie miałem problem, bo zbyt blisko płyty stałem i wtedy panoramowanie na tle nieba nie wychodziło ładnie

A technika robienia? Po raz pierwszy robiłem samoloty - przeczytałem poradnik muflona i potrenowałem wcześniej panoramowanie na autach. A potem już próbowanie "na żywca" . Czasy jak najkrótsze, możliwe dla nieporuszonego zdjęcia (Żelazny ze zdjęcia nr 7 na 1/50s i 70 mm), a pozostałe starałem się nie schodzić niżej niż 1/100 - 1/125, iso 100-400, przysłona automatem, ale bez przesady... Zdjęcia robione 70-200 f/4L

Na tym zdjęciu zostawiłem exif-a:

i dodatkowo wariat Litwin:

Ostatnio edytowane przez kris200 ; 01-07-2008 o 17:51

Coś już napisał Awatar gushman

Domyślnie

Udało mi się wreszcie ogarnąć ze swoimi fotkami:

To było moje pierwsze doświadczenie z fotografią lotniczą, więc efekt jest jaki jest. Ponadto miałem poważne utrudnienie w postaci swojej 3-letniej córeczki, która albo ciągnęła za rękę w przeciwną stronę niż trzeba lub żądała sadzania "na barana" . Ale wybór miałem jednoznaczny: albo biorę ją ze sobą, albo nigdzie nie jadę.

Wszystkie fotki na www.gluszak.pl.
    Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.

javelin_pl
    Guest

Domyślnie

Witam serdecznie! Mam do Was pytanie - czy ktoś robił jakieś zdjęcia grupom rekonstrukcji historycznej uczestniczącym w pikniku? Jestem członkiem grupy rekonstrukcji 1st battalion 8th Marines Regiment (http://www.beirutbattalion.org/) i jeśli ktoś z Was posiada jakieś zdjęcia naszej ekipy, to bym je bardzo chętnie obejrzał. A gdyby te osoby zgodziły się na wykorzystanie ich na naszej stronie (oczywiście autor zostanie podany) to byłoby wprost cudownie. Brakuje nam profesjonalnych zdjęć, w dodatku sami byliśmy zbyt zajęci żeby robić zdjęcia samym sobie i nie mamy ich zbyt wiele.

Z góry dziękuję za odzew!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Slaskie-Rybnik

Domyślnie

robilem niemcom zdjecia -interesuje ??

Meggy
    Guest

Domyślnie

Kurczę, jak żałuję, że tam mnie nie było...Też na AWF-ie musiałam się zameldować.Dzięki za fotorelację.Szkoda, że te dwie imprezy zbiegają się

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów