Pokaż wyniki od 1 do 10 z 100

Wątek: co wybrac: EF 24-70mm f/2.8L USM / EF 24-105mm f/4L IS USM

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

to jest dla mnie wazny argument , rzeklbym bardzo wazny
    czytalem wlasnie w innych watkach ze 35 L ma taki oo AF- jesli chodzi o szybkosc

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    W mojej opinii na 5d ( nie wiem czy dla Ciebie to miarodajne) szybszy minimalnie AF ma 24-70 (warunki testu :tryb Av,Af-punktowy,przysłona5,6, ogniskowa 35mm ).
    Mój egzemplarz 24-70 był wybierany z trzech - może dlatego :wink:
    mam dwa pytania
    po pierwsze ktorego czesciej uzywasz bo widze ze w stopce masz dwa wiec jestem ciekawy opini , czy te 2,8 w Twoim 24-70 jest porowynwale z tym co jest na necie
    te 2 inne egzemplarze co testowales to duzo sie roznily czy wybrales ten bo subiektywnie wydawal Ci sie lepszy
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 777 Zobacz posta
    to jest dla mnie wazny argument , rzeklbym bardzo wazny
    czytalem wlasnie w innych watkach ze 35 L ma taki oo AF- jesli chodzi o szybkosc

mam dwa pytania
    po pierwsze ktorego czesciej uzywasz bo widze ze w stopce masz dwa wiec jestem ciekawy opini , czy te 2,8 w Twoim 24-70 jest porowynwale z tym co jest na necie
    te 2 inne egzemplarze co testowales to duzo sie roznily czy wybrales ten bo subiektywnie wydawal Ci sie lepszy
    Częściej używam 35/1.4 z powodów oczywistych - jest lepszy optycznie , wczesniej kiedy używałem bardziej 24-70 nie miałem 16-35/2.8 II, który to jest lepszy z kolei na szerokich kątach (24-35) od 24-70.
    Dlatego wybierałem ponieważ okazał się lepszy od dwóch pozstałych m.in. na 2.8 , różniły się znacznie ostrością ( robiłem testy -porównanie: scenka,wszystkie przysłony,iso,statyw,wężyk), u mnie 24-70 z 5d jest bardzo ok ale daleko mu do 35/1.4 :wink: .
    Mam obydwa ponieważ każdy z nich ma inne zastosowanie.

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jesli chodzi o AF w 35 1.4 jest szybki, prawie porownywalny do szybkosci 17-40L. choc wg mnie jest moze o pare ms wolniejszy w 35 niz w 17-40. 777 byc moze w niedziele bede Ci mogl zdac relacje z szybkosci AF i ogolnych faktow na temat 24-70 vs 35L na 30D i 40D . pozdro
    Moja CaroLina

Uprawnienia umieszczania postów