Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Awaria A75, czy opłaca się naprawiać i gdzie?

Domyślnie

zdjęcie pokoju:

zdjęcie monitora:

Domyślnie

Dzisiaj dostałem info, że wada przetwornika i będzie naprawione bezpłatnie. Niestety druga część maila mówi o 3-4 tygodniach oczekiwania

DanD
    Guest

Domyślnie

Witam!

Jestem posiadaczem A75 i mam ten sam problem. Wszystko zaczelo sie gdy bylem na giewącie, pstrykam fotki i nagle kompletnie stracił ostrosc, w dodatku gdy go wylaczylem to obiektyw nie wsuna sie do konca tylko zatrzymal sie w polowie i ani drgnie. Wrocilem do domu zwlozylem aparacik do pudelka i tak lezal do pazdziernika. Chcac miec aparat na urodziny postanowilem go rozebrac i dowiedziec sie co tam blokuje ten obiektyw. Po rozebraniu go na czesci pierwsze tzn. az do samej matrycy zauwazylem ze na slimaku sterujacym jedna z soczewek znajduje sie malutki kawalek blizej nie okreslonego czegos. Usunalem to, poskladalem aparat i dzialal :grin: . Niestety po zrobieniu kilku zdjec pojawil sie kolejny problem wlasnie ten z fioletowymi ,rozmazanymi zdjeciami. Nie dawalo mi to spokoju i po wielu prubach naprawy, bez ingerecji do srodka wynalazlem sposub na calkowite naprawienie kolorow mianowicie wystarczy polozyc aparat na czyms twardym np. stole i kilkakrotnie udezyc go od gory reka. Najlepsze efekty przynosi udezenie nad wizjerem. Wiem, ze to niekonwencjonalna naprawa i nalezy ja powtazac za kazdym uruchomieniem aparatu, ale dziala bez zarzutu

Opisana wyzej metoda moze pomuc wszystkim ktorzy maja taki problem, a potrzebuja na juz aparatu. Jednak na dluzsza mete jest to uciazliwe i pewnie lepiej jest wyslac aparat do serwisu.

Mam jeszcze pytanie: Jak myslicie gdybym wyslal aparat do serwisu naprawia mi go? bo jest jeden maly problem, juz go rozbieralem i niestety zostalo mi 7 srubek, ktorych miejsce z niewiadomych przyczyn zniklo i niebylo gdzie ich wkrecic

Domyślnie

Dzisiaj kurier przywiózł mi mojego A70. Wielkie brawa dla serwisu na Żytniej. Matryca nówka, robi ładne zdjęcia. Aparat dobrze skonfigurowany, świetnie ostrzy. Czas naprawy trochę długi, bo 1,5 miesiąca, ale i tak jestem bardzo zadowolony.

manio
    Guest

Domyślnie

Właśnie wczoraj mego A75 dopadło to samo uszkodzenie, tzn. obraz rozmazany na fioletowo.

slawo
    Guest

Domyślnie

Hey
    I mnie dopadla padnieta matryca...
    Dzis wrocil po tygodniu moj piecioletni A70 z naprawy - padla calkiem matryca (czarne zdjecia). Do tej pory jestem w szoku - bezplatnie wymienili na nowa matryce i odeslali na swoj koszt. Brawo Canon!

karmakoma
    Guest

Domyślnie a75

mam podobny przypadek zdjęcie różowe w paski proszę o podanie adresu tego super serwisu.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karmakoma Zobacz posta
    mam podobny przypadek zdjęcie różowe w paski proszę o podanie adresu tego super serwisu.
    http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...lska+serwis&lr=

pierwszy wynik zaraz po "linkach sponsorowanych".
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jakie wady serwis canona naprawia za darmo?

zbysiu13
    Guest

Domyślnie

padeon: wszystkie te wady, za usunięcie których nie trzeba płacić ;-)
    No i mnie dopadło, A75, firanka na wyświetlaczu.
    Ciekawi mnie, czy matryce, które serwis wsadzał-wymieniał kilka lat temu są nie do zdarcia. Czy też starczą na kilka lat, jak ich poprzedniczki....

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów