Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Awaria A75, czy opłaca się naprawiać i gdzie?

witaminowa
    Guest

Domyślnie

Witam .
    Mojego A85 dopadło po 4,5 roku użytkowania. Objawy jak u wszystkich przedmówców czyli różowy, rozmazany w pionie obraz. Wybieram się dziś do centralnego serwisu w wawie na ul. Żytnią i jestem ciekawa czy załapię się na darmowę akcję wymiany wadliwej matrycy ;-) Mam nadzieję, że mój aparacik nie jest ostatnim egzemlarzem w Polsce, w którym ujawniła się ta wada he he.

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witaminowa Zobacz posta
    Witam .
    Mojego A85 dopadło po 4,5 roku użytkowania. Objawy jak u wszystkich przedmówców czyli różowy, rozmazany w pionie obraz. Wybieram się dziś do centralnego serwisu w wawie na ul. Żytnią i jestem ciekawa czy załapię się na darmowę akcję wymiany wadliwej matrycy ;-) Mam nadzieję, że mój aparacik nie jest ostatnim egzemlarzem w Polsce, w którym ujawniła się ta wada he he.
    Niedawno kumpel wysyłał A60 więc jeszcze starszy model.
    Wymienili bez problemów. Ciekawe skąd oni jeszcze takie matryce mają

Miasto
    Bytom

Domyślnie

Niedawno odebrałem z serwisu A75 po sześciu latach padła matryca,wymieniona na nową.Płaciłem tylko kuriera w jedną stronę.Serwis uporał się z problemem ekspresowo w poniedziałek wysłałem a w piątek aparat już miałem w domu.
    C 450D / C 60D / C 18-55 / T 70-300 VC / C 50 / N Di622 / C 15-85 / C 35

Robin76
    Guest

Domyślnie

Kolejny zadowolony klient serwisu na żytniej to ja W piątek wysłałem Canona A80. Po 5 latach użytkowania i rocznym leżeniu w pudełku padł przetwornik obrazu. Wycena już była w poniedziałek. Naprawa gratis i wysłanie już we wtorek (czyli dziś). Aktualnie czekam na sprzęt

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MST Zobacz posta
    Tak czy siak, wielki szacun dla Canona, za to że chociaż oficjalnie nie przyznali się, że to jakaś wada fabryczna to jednak aparat naprawili, mimo że nie miałem na niego żadnej gwarancji.
    O ile dobrze pamiętam to Sony dało ciała z tym matrycami. Chyba wszystkich producentów to dotknęło wtedy. Także trudno winić tutaj Canona.

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Gdy komuś jeszcze padła matryca w A75, w dalszym ciągu naprawiają to za darmo (w moim "staruszku" w ciągu 4 godzin. Trzeba ich pochwalić - ich tzn. serwis na Żytniej
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Witam.
    Mi też kilka dni temu padł prawdopodobnie przetwornik (czarny obraz z czasie rzeczywistym) w A75.
    Czy ktoś z kolegów lub serwisantów może potwierdzić, że nadal jest mozliwośc bezpłatnej wtmiany felernej części?
    Ostatnio edytowane przez sabcio ; 05-02-2012 o 16:28

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów