Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: [papuziara] do rozmowy kwalifikacyjnej

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar papuziara
    Miasto
    Oleśnica/Wrocław

Domyślnie

Wszystkie zdjęcia w tym wątku są jeszcze z kompaktu, kotek z lustra, które mam od bardzo niedawna - można dni policzyć.
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 22-06-2008 o 17:20 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrawiam,
    Kamila

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papuziara Zobacz posta
    Wszystkie zdjęcia w tym wątku są jeszcze z kompaktu, kotek z lustra, które mam od bardzo niedawna - można dni policzyć.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Widzisz w tym Twój problem ... co to za różnica z czego są te zdjęcia ?

Wiesz że na ASP dostają się ludzie którzy swoje zdjęcia wykonali za pomocą pudełka po butach z dziurką ? Ale oni pracują koncepcyjnie jak artyści. Najpierw wymyślają ciekawe zdjęcie a potem dopiero coś co wymyślą rejestrują. W takim układzie nie ma znaczenia już w jaki sposób będzie przebiegał proces rejestracji bo ważne jest to co zdjęcie ma do przekazania.

IMHO z takim podejściem nie masz szans dostać się na uczelnię artystyczną.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Miałaś kompakt, masz lustro, to teraz zacznij mieć pomysły na zdjęcia i pomysły na w miarę poprawne wykonanie tych pomysłów.
    Bez wnikania w to czym wykonasz te pomysły.

Bo jak pójdziesz w tym kierunku w którym na razie idziesz ("z kompakta = gnioty, teraz mam lustro to wam pokażę " ) to wyskoczysz gdzieś, kiedyś z takim 40D i 100-400 i usłyszysz od kogoś, być może właśnie na ASP: "fajny sprzęt, a teraz pokaż mi swoje zdjęcia..." .

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Tak jak już napisano, to bez znaczenia. Widziałem bardzo fajne zdjęcia robione aparacikami typu G5. Liczy się pomysł i świadome wykorzystanie sprzętu do jego realizacji. Odrobina wiedzy o zasadach kompozycji i technice fotografowania też raczej nie zaszkodzi.
    Zdjęcia, które tu pokazałaś są bardzo słabe, wszystkie. Jeśli poważnie myślisz o ASP odpuść w tym roku, potrenuj, postudiuj trochę teorii, oglądaj dużo zdjęć i idź na ten egzamin jak będziesz już na to gotowa. Próbując wystartować z Twoją obecną techniką i wiedzą nie osiągniesz nic, narazisz się tylko na bardzo przykrą sytuację.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał Awatar brunovis
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Kiedyś oglądałem zdjęcia (dawno) z kompaktu Nikona (aparat pożyczony). Mówię sobie super zdjęcia super aparacik, jak będę kupował to tylko ten :smile:. Za jakiś czas zobaczyłem zdjęcia z tego aparatu robione przez właściciela tegoż Nikona. Jak myślisz. Jakie wnioski. To nie aparat robi zdjęcia tylko Ty. Wczoraj robiłem zdjęcia na zarośniętym ci zaniedbanym cmentarzu - nieodpowiednia pora co prawda, ale motyw ciekawy (przynajmniej tak mi się wydaje). Co myślę - dużo zdjęć, wybór tematu i trochę poczytać o kompozycji itd. (polecam galerie na forum). Pozdrawiam i powodzenia

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

pomijajac fakt braku tematu, pomyslu i w ostatecznosci zdjec, to co sklania cie do pojscia na ASP? po co i dlaczego? w czym asp ma ci pomoc?
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Uprawnienia umieszczania postów