Pozdrawiam,
Kamila
Nie wiem czy jest coś takiego jak rozmowa kwalifikacyjna ale jeśli tak to komisja na pewno zapyta Cię o to co chciałaś tymi fotografiami przekazać odbiorcy ? I co odpowiesz ? Że nieostrą wiewiórkę albo bezkontrastową papugę ?
Musisz coś zrobić ... wystarczy jeden dobry ale trzymający się kupy reportaż coś z przekazem, co pokaże im że masz artystyczną duszę a nie nowoczesny aparat z Lką.
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Jeżeli szukasz pomysłów, a masz mało doświadczenia i czasu - to Ci jednego samograja podpowiem:
Musisz na to poświećić z tydzień mniej więcej
Temat: DRZEWO
Wstajesz o 3.00 rano i szukasz samotnie stojących drzew - na łąkach, miedzach, leśnych polanach... jak znajdziesz jakieś ładne to obfotografuj je dookoła (ze statywem!!) na przysłonie 6,3 -9.0. Najpóżniej o 6.00 kończysz fotografowanie. Przed zachodem słońca - to samo. Jak zrobisz ze 100 drzew - na pewno wybierzesz z tego z 10-15 przyzwoitych zdjęć.
Szukaj różnych drzew, małych i dużych, żyjących i martwych, iglastych, liściastych, parami.... Szukaj różnego tła, różnego oświetlenia, mgieł... rób zbliżenia i szerokie plany, kombinuj. Opowiedz coś o tych drzewach... Drzewo to piękny temat, odwdzięczy Ci się za to wstawanie.
Będę trzymać kciuki.
Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 21-06-2008 o 18:19
ja bym szukał takich wysuszonych, martwych- nawet wiem gdzie w okolicy jest jedno takie ładne, ale nie mam na razie dość energii aby ok godziny 4tej biegać ze statywem :P Mogłabyś też wybrać się całkiem w nocy (pogodnej, bezchmurnej) i spróbować zrobić kilku(nasto) minutową ekspozycję z jakimś fajnym tematem (potrzebny bedzie statyw i najlepiej wężyk spustowy).
@papuziara - Zdjęcia zdecydowanie zbyt słabe - nawet tutaj na forum nie podpisałbym się pod nimi. Nie obraź się, ale patrząc na Twoją stopkę coraz bardziej uświadamiam sobie że to nie sprzęt robi zdjęcia, a fotograf. Kompozycja, pomysł, światło. U Ciebie tego poprostu nie ma. Gdybym mieszkał bliżej chętnie bym pomógł...
edit:
zdjęcia kotka może nie są jakieś niewiadomo jakie, ale na tle tych z tego wątku to majstersztyk.
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 21-06-2008 o 19:13
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
McKane ma rację, to się nie nadaje nie tylko do ASP ale i do liceum plastycznego. Punkt pierwszy: co chcę zrobić i po co?
Mam nadzieję, że ci się uda jakoś do tego dotrzeć![]()
I w kwadracie najlepiej, wtedy to juz wogole szal cial i artyzm do potegi![]()
Ja jeszcze cichutko wtrącę o winiecie, bo to ostatnio bardzo motyw w artystycznym światku:>
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
oczywiście miało być: bardzo chwytliwyedycja nie działa...
Ostatnio edytowane przez missgruszka ; 22-06-2008 o 00:05 Powód: Automerged Doublepost
Tak drzewo to świetny temat mój ulubiony to ,,drzewo na wietrze'' - taki byłby tytuł
a teraz do Ewy jeśli można w tym wątku..
Ewo w Olsztynie na Kortowie pomiędzy jakąś wodą a uczelnią było drzewo (przynajmniej w 2000 r) które swoim wyglądem przypominało kobietę że tak powiem od połowy w dół, wtedy nie miałam nawet małpki więc nie mogłam sobie zrobić pamiątki, wyglądało cudownie i mówiono o nim panienka może wiesz o nim a może masz nawet fotkę bardzo bym ją chętnie widziała, a może jeszcze będę w Olsztynie
pozdrawiam
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi