Strona 28 z 33 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 329

Wątek: Całkowicie początkujący

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Dzięki za wyjaśnienie tego i owego. Tak czy siak raczej bym się na to nie zgodził, by moje zdjęcia były wszędzie gdzie tylko ktoś sobie zamarzył je umieścić. Na oblegane forum zdjęcia bym wysłał jak najbardziej, ale z np. linkiem do swojej własnej strony i krótką adnotacją "kopiowanie bez zgody autora... itd.".
    350D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail Zobacz posta
    Dzięki za wyjaśnienie tego i owego. Tak czy siak raczej bym się na to nie zgodził, by moje zdjęcia były wszędzie gdzie tylko ktoś sobie zamarzył je umieścić. Na oblegane forum zdjęcia bym wysłał jak najbardziej, ale z np. linkiem do swojej własnej strony i krótką adnotacją "kopiowanie bez zgody autora... itd.".
    Zgadzam się z Tobą w zupełności, zależnie, jak kto podchodzi do swojego hobby, lub przyszłego ewentualnego sposobu na zarobkowanie.

Ja udostępniłem raptem kilka fotek, w tematyce, która jest traktowana przeze mnie (jak na razie) całkowicie rozrywkowo, ale trzeba przyznać w dziedzinie pasjonującej.

A słyszał szanowny kolega, że trzeba czasem stracić, aby później zarobić

Wiem, poczucie własności, ale proponuję zwłaszcza, że jesteśmy w dziale dla początkujących być mniej rygorystyczny, POWAŻNIE OPŁACI SIĘ ;-)

Ja dużo pracuję (dzień w dzień), po wiele godzin dziennie i mam fotki, na które ciężką pracą zapracowałem, wielokrotnie nieprzespane noce, powracanie w to samo miejsce po kilka razy po odpowiednie światło i nastrój, nie było to obok domu, wielokrotnie wielokilometrowe marsze.
    Tych bym nie dał.

A tutaj, „wyskoczyłem” sobie na imprezkę, 50 minut adrenaliny i czego tu żałować.
    Pozdrawiam.

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

żałować? żałuję się tego czego się nie zrobiło

Co do tego że trzeba zainwestować żeby zyskać to wiem, aczkolwiek wielu ludzi w Polsce się tego boi? nie wiem, nie ważne

Właściwie jeżeli dostałeś jakąś ofertę współpracy to nic nie straciłeś, a raczej dużo zyskałeś, także jesteś na + ;]

i wszyscy są zadowoleni
    350D

Domyślnie

Mam szybkie pytanie do bardzo przeze mnie szanowanych kolegów.
    Załatwiłem wejściówkę na płytę boiska i focenia gdzie będą pokazy

http://www.kaskaderzy.co.pl/

Nadal dla mnie relaksująca odskocznia.
    Godzina 19.00 więc jeszcze całkiem będzie widno POGODA SŁONECZNA.

Które obiektywy zabrać, skłaniam się do:
    - EF 24-105/4.0 L IS USM
    - EF 70-200mm f/2.8 L IS USM
    Stałek nie przewiduję bo chyba będę w ciągłym ruchu.
    I to wszystko, wiadomo wszystko będzie z ręki a sceny z tego, co słyszałem bardzo dynamiczne.

PS. Kosztowało mnie to perfuzji z szefem, ale nic za darmo.
    Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldek24 Zobacz posta
    Mam szybkie pytanie do bardzo przeze mnie szanowanych kolegów.
    Załatwiłem wejściówkę na płytę boiska i focenia gdzie będą pokazy

http://www.kaskaderzy.co.pl/

Nadal dla mnie relaksująca odskocznia.
    Godzina 19.00 więc jeszcze całkiem będzie widno POGODA SŁONECZNA.

Które obiektywy zabrać, skłaniam się do:
    - EF 24-105/4.0 L IS USM
    - EF 70-200mm f/2.8 L IS USM
    Stałek nie przewiduję bo chyba będę w ciągłym ruchu.
    I to wszystko, wiadomo wszystko będzie z ręki a sceny z tego, co słyszałem bardzo dynamiczne.

PS. Kosztowało mnie to perfuzji z szefem, ale nic za darmo.
    Ja bym zabrał obydwa ale jak bym miał jeszcze miejsce w plecaku to na wszelki wypadek by zabrał coś bardzo szerokiego np 16-35. Może będzie możliwość coś z bliska pstryknąć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krasuski Zobacz posta
    Ja bym zabrał obydwa ale jak bym miał jeszcze miejsce w plecaku to na wszelki wypadek by zabrał coś bardzo szerokiego np 16-35. Może będzie możliwość coś z bliska pstryknąć
    Dziękuję, tak też zrobiłem:smile:

Z tak trudnymi warunkami fotografowania się jeszcze nie spotkałem.

1. Nie wolno używać lampy błyskowej.
    2. Miałem ściśle wyznaczona miejsce do fotografowania, około 30 metrów od miejsca akcji.
    3. Było już ciemnio.
    4. Halogeny "waliły" wielokrotnie w moim kierunku, że musiałem często na wyczucie łapać punkt AF.
    5. Wiadomo, kurz, dym też nie pomagał.

Jedna z fotek z tego pokazu, było wiele chyba bardziej udanych bo poszło z zaproponowanych wszystko.

Traktowałem to fotografowanie jako dobry trening w podnoszeniu swoich kwalifikacji i dało mi wiele, aby mieć pogląd na co mogę sobie pozwolić.
    Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Waldek! Nie bądź taki, pokaż te, o których piszesz, że "bardziej udane".
    Bardzo jestem ciekawa...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldek24 Zobacz posta
    Jedna z fotek z tego pokazu, było wiele chyba bardziej udanych bo poszło z zaproponowanych wszystko.
    To pokaż te bardziej udane bo ta jest ewidentnie poruszona i przy sortowaniu powinna pójść do kosza.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    To pokaż te bardziej udane bo ta jest ewidentnie poruszona i przy sortowaniu powinna pójść do kosza.
    Patrzysz na samochody, które miał przeskoczyć, no mnie one akurat najmniej obchodziły.
    Cała uwaga skupiona była na skaczącym samochodzie, mało tego przy zbyt dużych czasach naświetlania nauczyłem się wykonywać lekki ruch AF-em aby w miarę możliwie zamrozić obiekt z prędkością dużo większą jak 120 km/godzinę.

Uwaga, wszystko było robione z ręki, bez podpórki – nie było takiej możliwości, sam się ledwie mieściłem na pomoście.

Zostałem sprowokowany (pozytywnie):smile: i niech ktokolwiek pokaże z forum złapany obiekt prawie po ciemku, w takich warunkach jak opisałem w poprzednim poście.

Wcale nie szukałem najlepszego ujęcia, dynamiczne sceny nauczyłem się robić tak, że 60% trafionych.

Podpowiadają mi obok, że 60% to skromnie się liczę.

Patrzę - kto da lepsze, czekam, ale zaznaczam w tak ciężkich warunkach, w dzień to PIKUŚ, każde zamrożę.
    Pozdrawiam.

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ta pierwsza to tragedia ale druga calkiem calkiem tylko czego nie dopaliles lampa nie wiem ok -1 EV na lampie i mogles wrzucic juz to iso 1600 zeby ta 1/320 To chyba tyle

Strona 28 z 33 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów