Co nie zmienia faktu, że według mnie i tak lepszy efekt dałoby tutaj panoramowanie przy czasie powiedzmy 1/125s czy 1/100s. Te 2 zdjęcia według mnie też nie są najlepsze.
Co nie zmienia faktu, że według mnie i tak lepszy efekt dałoby tutaj panoramowanie przy czasie powiedzmy 1/125s czy 1/100s. Te 2 zdjęcia według mnie też nie są najlepsze.
350D
... PhotoAnarchist ...
nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!
Dobrze to ująłeś 24 godziny na dobę, właśnie wróciłem z nocnego fotografowania, mała przekąska i dzisiaj okolice Sielpi – urocza miejscowość wypoczynkowa z dużą ilością okolicznych ciekawych obiektów zabytkowych.
Z tą moją porządnością to trochę nie tak do końca prawda, kiedy Waldek ma aparat w ręku.![]()
Pewne– nikogo w życiu nie skrzywdziłem, tego jestem pewien.
Stwierdziłem ostatnio, że dostaję małpiego rozumu, jak widzę nienaturalną sytuację.
Jadę bardzo wcześnie rano i słyszę syreny policyjnych radiowozów i karetek pogotowia.
Przyśpieszam i mam, jestem pierwszy – makabryczny wypadek potrącenia (zabicia) kobiety przez opla.
Łapię aparat (idiota) i jak robot robię serię zdjęć umierającej kobiety na masce samochodu z głową w rozbitej szybie, uważając jak sobie przypominam, aby wyszły dobre, ostre kadry i zastanawiając się przez moment nad f=? – tak sobie teraz przypominam.
Dostaję od policji, która przyjechała solidny mandat za złe parkowanie i słusznie – pierwsza kara.
Druga kara była bardziej uciążliwa, kac moralny jak zobaczyłem fotki na ekranie komputera i myśl, co ja zrobiłem.
Fotki do kosza – kac moralny nadal został.:-(
Pozdrawiam.
Waldek! Sfotografować coś niezwykłego - dobra rzecz. Takie zdjęcie samo gada, niedostatki warsztatu będą Ci łatwiej wybaczone. Ale sfotografuj zwyczajność, spokój, codzienność - tak, żeby zachwycić - to jest zadanie!
Masz rzadki dar Człowieku - dar uczenia się od samego siebie..Druga kara była bardziej uciążliwa, kac moralny jak zobaczyłem fotki na ekranie komputera i myśl, co ja zrobiłem.
[/B]:-(
a ja czytam i czytam i nie wiem co powiedzieć, wiem jedno Ewa to taka nasza dobra dusza na tym forum, załagodzi, uspokoi, da do myślenia,,,,,,,,
Waldku czekam na fajne fotki, trzymam kciuki
pozdrawiam
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Dzień dobry
Ja nadal czekam i sądzę że inni też![]()
po pracy
www.krzysztofkrasuski.pl
Właśnie od rana wróciłem z fotografowania, nadal nie folguję sobie nawet na chwilę, czyniąc to z miłą chęcią.
„Perełki” odkładam w folderze na pracę dyplomową, gdzie promotorem jak wiadomo jest Janusz (jak mi wiadomo wraca - koniec tego miesiąca).
Takie tam moje strzelanki niezobowiązujące zamieściłem.
Jeśli Janusz postawi choćby słabe trzy, a umowa jest zero tolerancji, jakiejkolwiek to będę zamieszczał i wówczas z miłą chęcią bez jakiejkolwiek buty z mojej strony pokornie przyjmę krytykę chcąc polepszać swój warsztat.
Wówczas i forumowicze, ale i Janusz publicznie podda krytyce każdą z osobna fotkę.
Niewątpliwie nie tylko dla mnie będzie nauka, ale i myślę takie publiczne pranie brudów przyda się wielu innym na tym forum – nieco szkoda, że na moim przykładzie, ale niech tam.
Pozdrawiam.
no to czekamy
pozdrowienia
po pracy
www.krzysztofkrasuski.pl
czekamy
po pracy
www.krzysztofkrasuski.pl
Walduś?
Jak tam egzamin? Trzymam za Ciebie kciuki i bardzo jestem ciekawa wyniku![]()