Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: jak korzystnie kupić obiektyw?

Dopiero zaczyna Awatar Padre

Domyślnie jak korzystnie kupić obiektyw?

Witam, mam zamiar zaopatrzyć się w obiektyw canon 24-105 i mam pytanko jak w temacie: jak korzystnie kupić obiektyw? Czy szukać znajomych za granicą, czy może eBay, a może znacie jakiś sklep z dobrymi cenami? Dodam że zależy mi na fakturze i oczywiście na gwarancji, dzięki za wszelakie odpowiedzi!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Padre Zobacz posta
    Witam, mam zamiar zaopatrzyć się w obiektyw canon 24-105 i mam pytanko jak w temacie: jak korzystnie kupić obiektyw? Czy szukać znajomych za granicą, czy może eBay, a może znacie jakiś sklep z dobrymi cenami? Dodam że zależy mi na fakturze i oczywiście na gwarancji, dzięki za wszelakie odpowiedzi!
    Szukaj a znajdziesz. Proś a dostaniesz. Te biblijne słowa przydają się także w życiu codziennym. Innymi słowy koniec języka za przewodnika a kto szuka, to znajduje drogę do celu. Na początek proponuję szukajkę w goglach.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mój typ: Towers

Chyba nienajlepszy moment na jakiekolwiek duże zakupy. Kurs dolara i euro wariuje i to szybciutko znajdzie odbicie w cenach. Cena u nas jest jednak prostym przelicznikem euro do złotówki.

EDIT: W sumie to jak trafić w jakimś Media Markt po starych cenach to może być bardzo korzystnie. Duże sieci najpóźniej przeceniają.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 23-10-2008 o 22:03

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja wyłapałem wczoraj ostatnią sztukę (nie 24-105 ale też "L") u małego sprzedawcy w starej cenie, a patrząc na dzisiejszy kurs dolara to z USA wychodzi drożej.
    Także moment bardzo niekorzystny, bo różnica USA<>PL jest mała, a ceny w PL rosną razem z kursami walut.
    trzy zoomy na krzyż

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

ktoś na tym forum chwalił się (post - gdzie w okolicach Łodzi), że ma wejście do fotoaparaciki.pl ale póki co ceny tam mają kosmiczne, ale jak poszukasz, to może znajdziesz osobę, która mówiła,że może zniżki załatwić

Domyślnie

dzięki za odpowiedzi, dokładnie, ceny szaleją, stąd ten pospiech...z tego co widzę, to poniżej 3tys już nie dostanę((

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

http://fototaniej.pl/index.php?kat=10
    Zadzwoń do gościa, wiem że tą sztukę sprzedał za 2600 w poniedziałek, cen co prawda nie aktualizuje na bieżąco ale może ma coś jeszcze poniżej 3k
    trzy zoomy na krzyż

Domyślnie

dzięki za informacje, dzwoniłem, poszukiwania rozpoczęte...

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Padre Zobacz posta

Spóźniłeś się.
    Jeszcze bardzo niedawno można było kupić sprzęt znacznie taniej w Hong Kongu i w USA, ale to już historia.
    Jakie dalsze zmiany nas czekają, tego już nawet wróżki nie podejmują się prognozować (kryzys w USA, a kurs $ ostro rośnie), ale najprawdopodobniej będzie sporo drożej.
    Obecnie jeszcze możesz upolować to szkiełko u Towersa, ale musisz się pośpieszyć.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów