Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 61

Wątek: Canon A720 IS

arex1973
    Guest

Domyślnie

Polecam Sanyo Eneloop, znakomite!

Używam także mniej znanych ale stosunkowo tanich i dobrze sprawujących się akumulatorków Europower 2700 mAh

arex1973
    Guest

Domyślnie

Zapomniałem podać źródła:
    http://www.dodajmocy.pl/Akumulatorki/index.html

Jeszcze raz polecam

Dopiero zaczyna Awatar doggy87
    Miasto
    Prudnik

Domyślnie

Ja polecam akumulatorki firmy Hama pojemnosc 2700 mAh
    Uzywam ich w Canonie A550
    Na jednym komplecie bez problemu 3 krotnie zapycham karte 1gb

Shiver
    Guest

Domyślnie Canon Powershot A720 IS plamki na wyświetlaczu.

Witam serdecznie, jest to mój pierwszy post na tym forum dlatego też witam wszystkich.

Mam pewien problem z moim Canonem A 720 IS.
    Mianowicie, dziś zauważyłem na wyświetlaczu dwie plamki, jedna jest większa i czerwonego koloru, druga jest mniejsza i biała. Ta większa, czerwona jest zlokalizowana przy prawej krawędzi wyświetlacza mniej więcej w połowie wysokości, a ta druga, mniejsza, biała jest nieco wyżej. Zaniepokoiły mnie one, bo na obiektywie nie widzę żadnych kropek, które mogłyby być przenoszone na wyświetlacz. Dodam jeszcze, że te kropki nie występują w trybie przeglądania zdjęć. Odgórnie pomyślałem o martwych pikselach, ale wystepowałyby zarówno podczas robienia zdjęć jak i przeglądania, ale jest tak, że podczas robienia zdjęć tylko są te kropki/plamki.
    Co możecie mi poradzić?

dareckiV
    Guest

Domyślnie

Witam!

Niedawno kupilem ten aparat i narazie niemam czasu czytac tej grubej instrukcji obslugi a bede musial porobic jutro kilka zdjec nocnych, czy ktos moglby mi powiedziec co i jak poustawiac zeby zdjecia nie wyszly rozmyte? Probowalem w trybie nocnym i na niskim ISO 80 ale i tak wyszly rozmyte a podobno ten aparat robi bardzo dobre zdjecia nocne.
    Dzieki za help.

Dopiero zaczyna Awatar silver76
    Miasto
    dolny śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dareckiV Zobacz posta
    co i jak poustawiac zeby zdjecia nie wyszly rozmyte?
    Dzieki za help.
    Przede wszystkim niezbędny jest statyw! Nie wiem czy masz, nie pisałeś o tym.
    Przy długich czasach naświetlania statyw jest niezbędny. :smile:
    Pozdrawiam.
    silver76

Canon PowerShot A710 IS; BC 700
    + Lumix FZ18

dareckiV
    Guest

Domyślnie

niestety niemam statywu, ale co zrobic jak zdjecia beda ruchomych rzeczy to i tak statyw nic nie da

Dopiero zaczyna Awatar silver76
    Miasto
    dolny śląsk

Domyślnie

No niestety, zdjęcia nocne + ruchome obiekty = niemożliwe
    Nie zrobisz zdjęcia ruchomemu obiektowi dając czas naświetlania np. 2sek. Wyjdą ci mazy, chyba że to jest celem fotografującego, np. "rozjeżdżone" światła, itp.
    Pozdrawiam.
    silver76

Canon PowerShot A710 IS; BC 700
    + Lumix FZ18

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

W niedzielę stałem się szczęsliwym posiadaczem tego Canona
    Niestety póki co nie miałem jeszcze okazji, żeby się nim porządnie pobawić, ale jeszcze przyjdzie na to pora
    W niedługim czasie mam zamiar kupić do niego tulejkę (http://allegro.pl/item378436620_tul_canon_a700_a710_a720_a710is_a720 is_a730is_58m.html]) i konwerter szerokokątny (http://allegro.pl/item380637977_konw...n_3miasto.html). Co o tym sądzicie? Pytam w szczególności o konwerter bo ponoć często zdarza się, że aparat nie łapie prawidłowo ostrości po podpięciu takich konwerterów... Uprzedzając pytania - zanim kupię taki zestawik mam zamiar go potestować (o ile będzie taka możliwość w sklepie) więc nie zakupię tego w ciemno.
    My stuff: Canon PowerShot A720IS + 5 x Sandisk SD (=10 GB) + BC-700 + 8x Sanyo Eneloop + tulejka, filtr polaryzacyjny i dekielek

Thumbs down Nie polecam canonów to jednorazoy szais .

Zawiodłem się na tym aparacie Po 4 latach użytkowania wyrobiły się zaczepy od pojemnika baterii napisałem do serwisu odpowiedzieli że nie mają części do naprawy aparatów chociaż się reklamują że reperują wszystkie aparaty wszystkich typów ten serwis na ulicy żytniej w Warszawie i to autoryzowany serwis producenta . Zadzwoniłem do canona poinformować ich o tym to mi powiedzieli by dzwonić do serwisu bo to nie ich sprawa był to jakiś nie kompetentny człowiek nie dbający o swoją firmę . Wniosek jest prosty canon produkuje aparaty jednorazowego użytku zepsuje się do śmieci bo nie produkują części zamienny do swoich modeli aparatów . A do swoich serwisantów wybierają firmy które nie umieją naprawić aparatu .

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów