Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 61

Wątek: Canon A720 IS

Nana
    Guest

Domyślnie

No tak :rolleyes: baaardzo dziękuję :wink:

Nana
    Guest

Domyślnie

Witam , ja używam ładowarkę i aku 2700 Sony do mojego A 720 IS bo czytałam na jakimś forum , że najbardziej ekonomiczne są ; Panasonic i Sony.
    Co do GP to niestety nacięłam sie ,kupilam komplet 2500 w Media Markt za 165,- zł i krótko trzymają

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    Czytać i dużo ćwiczyć to po pewnym czasie sam będziesz wiedział
    Raczej wiedziała.
    Na początku przejdź w tryb programowy "P", możesz tam ustawić sobie balans bieli, czułość matrycy (ISO), siłę błysku, oraz korekcję naświetlenia +/- 2EV. Potem popróbuj trybu preselekcji czasu "Tv" i przysłony "Av", aż dojdziesz do ustawień manualnych "M".
    Ale i tak najważniejszą radę udzielił już TomS.
    Z tym czytaniem, to nie tylko chodziło o instrukcję obsługi.

Nana
    Guest

Domyślnie

OOOO dzięki za te kilka słów , trzeba się zabrać za czytanie. Czy jest może instrukcja książkowa do tego aparatu , nielicząc oczywiście tej przy zakupie bo czytanie z komputera trochę niewygodne
    Pozdrawiam Nana

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Dedykowana to wystarczy instrukcja. Czytaj książki o fotografii. Tu u góry w tym dziale, jest przyklejony wątek, który Ci podpowie jakie pozycje warto przeczytać.
    No i oczywiście warto czytać forum.
    Czytać warto i nawet trzeba, ale nie zapomnij robić zdjęcia.

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Cykać cykać i jeszcze raz cykać , w różnych warunkach
    I ANALIZOWAĆ swoje zdjęcia - SZCZEGÓLNIE te które nie wyszły.

Czyli nie kasuj od razu tylko je zostawiaj.
    Z czasem już nabierzesz doświadczenia co jak ustawiać , a czego nie .

Na początek przyda się program camp2pc , on potrafi sortować zdjęcia np po czasie naświetlania , przysłonie , iso , czy tym czy lampa była użyta.

Na początku jak się przeanalizuje ze 40 zdjęć z jednego miejsca na różnych ustawieniach to można dojść już do wstępnych wniosków o co tu biega

(choć do tego typu experymentów potrzebny jest też statyw , ale to też trzeba nabrać doświadczenia aby wiedzieć kiedy on się przydaje)

Ja cały czas się uczę rzadko robię zdjęcia na lampie błyskowej , ale ostatnio poćwiczyłem takie zdjęcia zmieniając przy okazji siłę błysku, ISO oraz sam czas naświetlania.

Czyli ćwiczyć i ćwiczyć
    Tylko to niestety (albo stety) wciąga

tenobcy
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gryfius Zobacz posta
    ...A może ktoś polecić jakiś rzetelny, sprawdzony kilkakrotnie sklep?
    Polecam agito.pl
    Tam też kupiłem Canona A720. Zero problemów, szybko, zgodnie z zamówieniem, towar doskonale zapakowany.
    Polecam.

szymek02
    Guest

Domyślnie A720is

Jak na razie to paracik wydaje sie super. Co prawda mam mały problemgdyz zakupiony w sklepie internetowym ni eposiada polskiej instrukcji.
    Jelsi ktoś miałby może wersje elektroniczną to bym się bardzo polecał: może na szymek02@tlen.pl
    Pozdrawiam wszystkich użytkowników

szymek02
    Guest

Domyślnie

Ja kupiłem oststnio ten aparat przez sklep interenetowy - niestety okazało sie że importer nie ma instrukcji polskiej i teraz próbuje samemu podochodzić wszystkich funkcji.
    Jesli ktoś ma taką instrukcje to bym sie polecał - szymek02@tlen.pl

jak już cos wyczaję w aparacie to dam znać - na razie wszystko jest ok.

ylam
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymek02 Zobacz posta
    Jak na razie to paracik wydaje sie super. Co prawda mam mały problemgdyz zakupiony w sklepie internetowym ni eposiada polskiej instrukcji.
    Jelsi ktoś miałby może wersje elektroniczną to bym się bardzo polecał: może na szymek02@tlen.pl
    Pozdrawiam wszystkich użytkowników
    hej co do instrukcji to jest na CD dołączonej do aparatu w pdf'ie, jeśli nie masz to daj znać to CI prześle, a co do samego aparatu to ja jestem zadowolony jedynie miałem hmm jakby problem z lampą że długo ją ładował ale zmiana akumulatorków pomogła i jest w miarę fotek troszkę porobiłem i nie narzekam na niego.

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów