Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 61

Wątek: Canon A720 IS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nana Zobacz posta
    No tak :rolleyes: baaardzo dziękuję :wink:
    Nie ma takiego guziczka Nana...ale czas leci tak szybko.Pozdrawiam:-)

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymek02 Zobacz posta
    Jak na razie to paracik wydaje sie super. Co prawda mam mały problemgdyz zakupiony w sklepie internetowym ni eposiada polskiej instrukcji.
    Jelsi ktoś miałby może wersje elektroniczną to bym się bardzo polecał: może na szymek02@tlen.pl
    Pozdrawiam wszystkich użytkowników
    A nie było jej przypadkiem na dołaczonej płycie? Bo u mnie w ogóle nie było drukowanej instrukcji, tylko skrócona wersja po angielsku, za to pełną instrukcję znalazłem na CD.

szymek02
    Guest

Domyślnie

Instrukcja jest na CD ale po angielsku, nie ukrywam, że wolałbym po polsku.
    Więc jeśli możecie to polecam sie na adres: szymek02@tlen.pl

z Góry wielkie dzieki

Gryfius
    Guest

Domyślnie

Witam ponownie. Moje urodziny i mikołaj [ ] coraz bliżej, toteż w najbliższym czasie liczę na napływ gotówki, co za tym idzie - nowy aparat, w końcu.

Widzę, że Canon, o jaki zapytałem jest bardzo fajny, ale do tego, aby go nie kupić, przekonuje mnie jedna mała rzecz... mianowicie brak zapisu w formacie RAW.
    Często, robiąc zdjęcia, chciałbym mieć dosłownie to, co widzę, co mnie w danej scenie urzekło i zmotywowało do zrobienia zdjęcia. JPEG'i różnie niestety się zachowują.

I tu małe pytanie, nie całkiem związane z tematem, ale nie chcę zakładać nowego wątku.

Polecacie jakiś aparat, ceną i możliwościami równy A720 IS, ale żeby miał możliwość zapisania w formacie RAW...?

szymek02
    Guest

Domyślnie

Jak na razie to paracik wydaje sie super. Co prawda mam mały problemgdyz zakupiony w sklepie internetowym ni eposiada polskiej instrukcji.
    Jelsi ktoś miałby może wersje elektroniczną to bym się bardzo polecał: może na szymek02@tlen.pl
    Pozdrawiam wszystkich użytkowników
    Dziękuję za podesłanie instrukcji.
    Miło mi, że można liczyć na taka współpracę.
    Pozdrawiam

szymek02
    Guest

Domyślnie

Ja kupiłem oststnio ten aparat przez sklep interenetowy - niestety okazało sie że importer nie ma instrukcji polskiej i teraz próbuje samemu podochodzić wszystkich funkcji.
    Jesli ktoś ma taką instrukcje to bym sie polecał - szymek02@tlen.pl

jak już cos wyczaję w aparacie to dam znać - na razie wszystko jest ok.
    Dzięki wielkie za podesłanie instrukcji.
    Pozdrawiam

rkw
    Guest

Domyślnie a720

Ja kupiłem go w mojecyfrowe.pl/e-cyfrowe.pl - Polecam ten sklep

lyzy
    Guest

Domyślnie

jak już jest temat a 720 to podepnę się jeżeli ktoś wie to proszę o odpowiedź jaką max pojemność karty mogę włożyć do a 720is 4, 8 Gb ?
    Ostatnio edytowane przez lyzy ; 11-12-2007 o 08:52

rkw
    Guest

Domyślnie karta

Aparat działa z kartami pamięciowymi SD, SDHC i MMC oraz z nowymi kartami MMCplus i HC MMCplus. Obsługiwana pojemność kart wynosi do 32GB. Model A720 IS jest dostarczany z kartą pamięciową 16MB.

Źródło: http://www.canon.pl/produkt/kategori..._IS,p,815.html

Do samych zdjęć nie potrzeba dużej karty (1GB wystarczy). Aparat nie zapisuje zdjęć jako pliki RAW, tylko jako JPG. Chyba, że dużo filmujesz... Maksymalny rozmiar pojedynczego filmu jaki możesz nagrać tym aparatem to 4GB.

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Gryfius, a710 ze zmienionym softem (nie zmienia starego tylko jest jako podmenu) zapisuje pliki RAW. Ale poczekaj trochę z rok a wyjdzie wersja takiego softu na D..III (procek a720, a650, S5), bo 710 jedzie na D..II.

Mam inst. pdf PL na płycie do 720 ale mam taki transfer wysyłu że aż szkoda gadać. Może jak gdzieś się dorwę do innego peceta to wyślę, całość warzy 30MB. A póki co jak ktoś jest z białego to pisać.

Co do kart mam:
    A720 i 2GB => ok 700 zdjęć. I połowy nie wykorzystujesz (siostra ma).
    4GB to już strata pieniędzy, 1GB to może być ciasno. Za oszczędzone pieniądze wydaj na książkę, statyw (popytaj co jeśli już).

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów