Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: tamron 17-50 2.8 a SERWIS

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

zła wiadomość to to że zanim nauczą się na obiektywach które do nich trafią, możemy oczekiwać wielu 'wesołych' sytuacji? ;-)
    Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A propos serwisu Tamrona w Polsce mam dwie wiadomości - złą i dobrą.

No niestety, do tej pory było różnie z tym serwisem. Dystrybutor korzystał z usług zewnętrznego serwisu z Gdyni, o którym to opinie jak wiemy były różne. Potem był okres przejściowy, w którym szkła odsyłane były do niemieckiego serwisu.

Teraz sytuacja zapowiada się na dużo lepszą, a to dlatego (i tu zacytuję przedstawiciela firmy FOTO-TECHNIKA)...
    a gdzie ta zła wiadomość?
    Kuba, nie chciałbym poruszać tego tematu ponownie gdyż kiedyś dość obszernie już to omawialiśmy w niezbyt przyjemnej atmosferze na sąsiednim forum ale czegoś tu nie rozumiem...
    od DOBREGO ROKU zapewniasz, iż nie korzystasz już z serwisu w DE z powodów terminów, czasu oczekiwania na naprawę itd itp. Twierdziłeś, że serwis w PL osiągnął już taką jakość, że korzystanie z w.w. całkowicie mija się z celem.
    Tymaczasem znów słyszymy, że tak naprawdę do tej pory było - a raczej JEST - różnie (czytaj "kiepsko") i diametralna poprawa sytuacji to tylko pieśń przyszłości...
    coś mi się tu nie zgadza... i to bardzo... :-?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    od DOBREGO ROKU zapewniasz, iż nie korzystasz już z serwisu w DE z powodów terminów, czasu oczekiwania na naprawę itd itp. Twierdziłeś, że serwis w PL osiągnął już taką jakość, że korzystanie z w.w. całkowicie mija się z celem.
    Rzuć cytatem, wyszukiwarka działa dość sprawnie. Nigdy nie pisałem żadnej opinii na temat polskiego serwisu, bo po prostu z niego nie korzystałem. Przy wszelkich dyskusjach dotyczących serwisu w Gdyni wstrzymywałem się od głosu, więc proszę nie wciskaj w moje usta słów, których nigdy nie wypowiedziałem.

A zła wiadomość to ta, że ci, którzy wysłąli szkła do serwisu w okresie "przejściowym" faktycznie sobie mogą poczekać.

Źródło zmieniłem, żeby odciążyć się od problemu pośrednictwa serwisowego i tyle. A serwis w Niemczech jak działał, tak działa, szkła leżą tam po parę miesięcy (wiem, bo nadal sporadycznie muszę korzystać) i nic się nie zmieniło. Miejmy nadzieję, że uruchomienie polskiego, OFICJALNEGO seriwu (nie jakiegoś podwykonastwa) poprawi znacząco sytuację.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Rzuć cytatem, wyszukiwarka działa dość sprawnie. Nigdy nie pisałem żadnej opinii na temat polskiego serwisu, bo po prostu z niego nie korzystałem. Przy wszelkich dyskusjach dotyczących serwisu w Gdyni wstrzymywałem się od głosu, więc proszę nie wciskaj w moje usta słów, których nigdy nie wypowiedziałem.
    Mam nadzieję, że chyba żartujesz bo chwilowo mnie zatkało... cytatów szukać nie mam ochoty bo na forum N. wystarczająco dogłębnie w ub. r. omówiliśmy temat. Łącznie z wieloma cytatami Twoich wypowiedzi, w których zachwalałeś Polski "serwis" krytykując przy tym serwis w De...
    Nie piszę tego aby wywoływać jakąś kłótnię ale pamiętając Twoją zażartą obronę dystrybutora PL owe "fakty" zaczynają się bardzo rozjeżdzać...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No to śmiało, rzuć cytatem. Nie będę miał żalu.

Uzależniony

Domyślnie

Krajanie, zarówno ja, Ty jak i połowa forum Nikona doskonale pamięta moją ubiegłoroczną ofertę Tamronów. Tak Cię to ogłoszenie zmierziło, iż migiem założyłeś podobny a w moim wątku odstawiłeś niesamowite przedstawienie starając się zdeprecjonować moją ofertę twierdząc, że moje szkła to lipa bo serwisuję w De a Twoje super bo w Pl (a suma sumarum i tak w DE )...
    Ja naprawdę nie chcę robić szumu wokół tamronów bo wiem od dawna ile wart jest polski "serwis" a wszystko wyjaśniliśmy sobie kulturalnie na PM.
    Strasznie jednak zdziwiła mnie Twoja diametralna zmiana postawy co jest dla mnie kompletną paranoją. Porównując - to tak jakby kolega MMM nagle stwierdził, że nigdy nie miał do Ciebie szczypty pretensji...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tak myslałem, że dobrze pamietałem. Nie wyrażałem NIGDY żadnej opinii na temat serwisu Tamrona w PL. Pisałem, że zmieniłem dystrybucję, bo mnie zirytowało przeciąganie terminów w niemieckiej dystrybucji i tyle. Jeśli sobie dopowiedziałeś jakieś superlatywy z mojej strony na temat polskiego serwisu, to już inna sprawa...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dajcie sobie po razie... ale na privie. OK?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

.... a tak wracając do Tamronów, to ja czekam na swojego 17-50 już 7 tyg. podróżuje sobie po Niemczech, ma być skalibrowany , już nawet o nim zapomniałem... nie mam pojęcia kiedy wróci - nikt tego nie wie ani Foto-Technika ani Duch Święty...

Z tego co wiem to gwarancja przedłuża się o okres jaki obiektyw był w serwisie???????
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Tomek58
    Guest

Domyślnie

Witam, ja również mam tamrona 17-50 kupionego w USA i okazł sie nieostry. Wysłałem mojego canona 10d razem z tamronem do Warszawy i stwierdzili, że moje body z ich obiektywem wzorcowym ostrzy bezbłędnie, natomiast mój tamron jest do kitu, bo nawet nie są w stanie stwierdzić czy ostrzy "przed" czy "za". Odradzili mi kalibracje aparatu pod tego tamrona, bo tylko sie rozreguluje i nie będzie dobrze ostrzył z żadnym obiektywem.
    Napisałem więc do Fototechniki, ale mnie zbyli i odpisali, że obiektywów z dystrybucji USA nie serwisują. W akcie rozpaczy napisałem jak umiałem po angielsku do tamrona de, ale osobiście do ich szefa jakiegoś japończyka i o dziwo bardzo grzecznie odpisał. Poinformował mnie, że polecił, czy poprosił tych gości z fototechniki, aby sie zajęli moim przypadkiem, dodając abym mu napisał, czy jestem zadowolony z usługi.
    Widać zrobiła sie w fototecnice lekka panika, bo natychmiast do mnie napisali, że w drodze wyjątku zajmią sie moim obiektywem i żebym koniecznie napisał do "Japończyka" że już skontaktowali sie ze mną. Teraz otrzymałem następna wiadomość, ze już dopłynęły do nich z Japonii urządzenia do kalibracji i proszą o przysłanie obiektywu 4 sierpnia. Tak tez uczynię i mam nadzieje, ze mój Tamron będzie ostrzejszy od kita.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów