Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: tamron 17-50 2.8 a SERWIS

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał Awatar graphite
    Miasto
    bydgoszcz

Unhappy kurz w tamronie

tamron 17-50 2.8 + kurz na tylnym szkle ale od środka
    czy w jakiś punktach naprawy rozkręcą i wydmuchają czy to jest jakoś uszczelnane specjalnie. Sam nie będę rozkręcał - nie śpię na pieniążkach na obiektywy
    próbowałem gruszką ale nic nie drgnęło...
    widać bardziej na f11
    jakiś serwis tamrona istnieje? bo coś mi o uszy się odbiło, że nie bardzo ...
    pozdrawiam
    30D, 300D, 300v
    can 50 1.8 + tam 17-50 2.8 + sig 70-300 4-5.6 + can 18-55 3.5-5.6 + can 28-90 4-5.6, uv,
    safepaq BP2
    ,
    caly czas sie ucze...

www.warlinski.com

Domyślnie

Wystarczyło zerknąć na pierwszą stronę tego wątku :

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    ...Pisałem w innym wątku o serwisie bodaj w 3mieście, który się bawi w tamrona. Tu mam numer 058 620 16 45, zadzwoń, wypytaj...
    Cytat Zamieszczone przez malkontent Zobacz posta
    W trójmieście serwis to http://www.foto-technika.pl/...

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Bo oni pewnie ciągną sprzęt z Niemiec, a potem serwis faktycznie tak długo, bo polski nie przyjmie sprzętu spoza naszej dystrybucji.
    To jest Polska właśnie.
    Sprzedać, kasę zarobić, a klient niech się później buja...
    Biegam, bo lubię

Bywalec Awatar krzypol
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta

Jak to jest z serwisem Tamron w Polsce ?

Dochodzą do mnie różne sprzeczne informacje...
    W "e-oko" powiedzieli żebym tego nie kupował, bo na serwis to się
    czeka nawet 3 miesiące, natomiast w pewnym sklepie w pewnym centrum
    handlowym powiedzieli że nie ma problemu z serwisem...

Posiadam Tamrona 17-50 z polskiej dystrybucji Foto-Technika. Obiektyw wysłałem ponad 2,5 miesiąca temu do serwisu do kalibracji. Jak do tej pory obiektywu jeszcze nie otrzymałem. Obsługa serwisu jest niezorientowana i traktują klienta zbywalczo. Strasznie zraziłem się do tej firmy i to był mój pierwszy i ostatni produkt Tamrona jaki kupiłem. Dopóki obiektyw działa - jest OK, ale jeśli masz korzystać z serwisu - porażka. W zeszłym roku kalibracja puszki na Żytniej trwała 4 dni łącznie z czasem przesyłki. Daje to więc sporo do myślenia. Czasami jest lepiej trochę poczekać i dozbierać na zakup sprzętu lepszej marki niż kupić coś tańszego i się borykać z problemami.

Bywalec Awatar krzypol
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nadal czekam na powrót obiektywu z serwisu Foto-Techniki. Niedługo stuknie 4 miesiące jak jest w serwisie. W międzyczasie kupiłem C 17-55. Bajka Nigdy nie kupię już więcej żadnego Tamrona! Przede wszystkim ze względu na serwis. Ludzie, przed zakupem Tamrona przeczytajcie gwarancję!

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No cóż, ja będąc świadom tego, jak działa serwis, oddałbym do reklamacji z tytułu niezgodności towaru z umową. Tam co prawda prawo nie jest idealnie precyzyjne, ale jakieś rozsądne terminy narzuca (niestety opisowo, a nie konkretnie w dniach ), zresztą argumentując, że 4 miesiące bez obiektywu naraża Cię na wielkie niedogodności mógłbyś liczyć na wymianę na inny egzemplarz lub zwrot gotówki.

Przykra sprawa z tym Tamronem, ale jednak Canon jest drastycznie droższy.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzypol Zobacz posta
    Posiadam Tamrona 17-50 z polskiej dystrybucji Foto-Technika. Obiektyw wysłałem ponad 2,5 miesiąca temu do serwisu do kalibracji. Jak do tej pory obiektywu jeszcze nie otrzymałem. Obsługa serwisu jest niezorientowana i traktują klienta zbywalczo...
    Cytat Zamieszczone przez krzypol Zobacz posta
    Nadal czekam na powrót obiektywu z serwisu Foto-Techniki. Niedługo stuknie 4 miesiące jak jest w serwisie...
    Widzisz, tak jak Tobie mówiłem - niestety w PL nie ma czegoś takiego jak SERWIS TAMRONA! Jest tylko i wyłącznie dystrybutor u którego jesteśmy klientem dopóki, dopóty mamy pieniądze we własnej kieszeni. Potem jesteśmy już tylko petentami... i to niezbyt mile widzianymi. No ale w PL to chyba nie wyjątek Przecież przy niemalże najmniejszej usterce i tak wysyłają do serwisu w DE więc co to za serwis...?
    I nie zmieni tego niestety utyskiwanie osób zachwalających dystrybucję PL z której to zakup nie wiąże się z ŻADNYMI korzyściami i przywilejami... i tak trzeba czekać 2-3 miesiące na naprawę i tak...

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    ... niestety w PL nie ma czegoś takiego jak SERWIS TAMRONA! Jest tylko i wyłącznie dystrybutor u którego jesteśmy klientem dopóki, dopóty mamy pieniądze we własnej kieszeni.
    nowart mnie uprzedził ... nie ma i nigdy nie było w naszym kraju serwisu firmy Tamron. Jest tylko serwis sprzedawcy/importera - firmy FOTO-TECHNIKA. Serwis taki musi być, bo sprzedawca bierze odpowiedzialność za sprzedawane przez siebie produkty.
    Prezes firmy TAMRON pewnie nawet nie wie gdzie jest Polska.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A propos serwisu Tamrona w Polsce mam dwie wiadomości - złą i dobrą.

No niestety, do tej pory było różnie z tym serwisem. Dystrybutor korzystał z usług zewnętrznego serwisu z Gdyni, o którym to opinie jak wiemy były różne. Potem był okres przejściowy, w którym szkła odsyłane były do niemieckiego serwisu.

Teraz sytuacja zapowiada się na dużo lepszą, a to dlatego (i tu zacytuję przedstawiciela firmy FOTO-TECHNIKA) :

"Urządzenie do kalibracji (obiektywów) dostepne bedzie w Tamron Gmbh na koniec czerwca, plynie z Japonii, i przy najblizszej dostawie bedzie u nas. Następnie potrzeba jeszcze pewnie jakiegos niedlugiego czasu zeby to wszystko poustawiac i wówczas mamy swoj serwis ktorego Foto-technika nigdy nie miala".

No i miejmy nadzieję, że własny serwis na miejscu z profesjonalnymi maszynami będzie rozwiązaniem całego kłopotu związanego z naprawami sprzętu z polskiej dystrybucji.

PS. Jeszcze jedna dobra wiadomość - będą realizowane naprawy pogwarancyjne Tamronów nie tylko z polskiej dystrybucji.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 10-06-2008 o 11:57
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów