Pokaż wyniki od 181 do 190 z 256

Wątek: Filtr ocalil (?) Lke

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek69 Zobacz posta
    Po powrocie chciałem zrobić zdjęcie i tu miłą niespodzianka soczewka przednia potrzaskana
    miałes zalonony dekielek czy "gole" szklo

Cytat Zamieszczone przez Marek69 Zobacz posta
    Myślę że mamy odpowiedź czy warto chronić szkło
    mysle, ze miales szczescie, ze pekniety filtr nie porysowal przedniej soczewki a nie ze jest to dowod na "ochronna funkcje uv podczas upadku"

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Według mnie filtry, poza specjalistycznymi, są zbędne. Szczególni9e UV zakładany jako szyba ochronna. Ale o tym można trąbić, a ludzie swoje.
    ano tak juz widac musi byc.. moje najstarsze szkla maja ponad 20 lat i uzywane byly bez uv'ek.. do tej pory jakos nic im nie dolega.. ale taka teraz moda, ze wszystko trzeba chronic

a producenci sie ciesza i juz licza kase

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Jak ma ktoś jeszcze wątpliwości czy filtr może być pomocny w ochronie to proszę: to się stało L-ce
    musialbys ja upuscic jeszcze raz, w takiej samej konfiguracji, z takiej samej wysokosci tylko bez filtra.. gdyby soczewka pekla - wtedy bylby to dowod..

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Moim zdaniem jak ktoś nie fotografuje w warunkach domowo-studyjnych to neutrany filtr nic nie szkodzi a może pomóc więc dlaczego tak się niektórzy przed jego urzywaniem bronią ?
    nie bronia - sam go czasem uzywam.. np. na rajdach gdzie jest kupe pylu a kamien wyrzucony spod kola moze przypadkiem trafic w obiektyw.. jak bedzie duzy to i tak nic nie pomoze ale przy mniejszym uv moze pomoc.. jak widzisz - czasem i przeciwnicy uv ich uzywaja ale to raczej wybor "mniejszego zla".. przy 90% "normalnych" zdjec nie widze takiej potrzeby (zycie dawalo wiele okazji by skorygowac moj punkt widzenia.. na razie nieskutecznie ;-) )
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 08-06-2008 o 15:14

Uprawnienia umieszczania postów