Pokaż wyniki od 1 do 10 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Walilem z Pol'em Ds'em i 1D zdjecia w kosciele (robilismy razem bierzmowanie) i max iso jakie uzywalem to 800 - powiem tak - ladniej wygladalo niz 400 w 350D (cos pomiedzy 200-400) nie mam zdjec - ale Pol moze wam zapodac (doswietlane 580 EX II). U mnmie w chacie perzy zastanym swietle 80/1.2 na iso 400 bez lampy robil mi Pol portreciki (tak chcialem zobaczyc jaki szum) i padlem z wrazenia (zdjecia wywalone - test to byl). Mamy zamiar zrobic porownanie 1D i 1Ds z perdpektywy "standard usera" (narazie myslimy co ma byc przetestowane - ja tam wim o czym bede chcial napisac). Jedyne zastrzerzenie co mam to Auto WB - am pomalowant na "zoltawo - kremowy" kolor sciany i zdjecia powychodily nie tak jak mialo by byc - poza tym tester ze mnie zaden (opcji za duzo w 1D i 1Ds) ale mnie ot zdiwilo poniewaz myslalem ze sobie lepiej poradzi. Wszystko bedzie opisanen w niedlugiej przyszlosci - ja juz mam Auto WB jako nienajdoskonalsze

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    poniewaz myslalem ze sobie lepiej poradzi. Wszystko bedzie opisanen w niedlugiej przyszlosci - ja juz mam Auto WB jako nienajdoskonalsze
    Nie napisałeś, czy robiłeś rawy, czy jpgi. Jeśli rawy, to daj znać czym wołałeś. W przypadku szumów ma to jednak ogromne znaczenie.
    Jarek

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ee, bez jaj - iso 400, 800. jakie szumy? 1600, 3200 - to mnie interesuje ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Nie napisałeś, czy robiłeś rawy, czy jpgi. Jeśli rawy, to daj znać czym wołałeś. W przypadku szumów ma to jednak ogromne znaczenie.
    Tylko RAWy (Jpgi mnie nie intrersuja) - Lightroom & DPP - Pol uzywa Camera RAW.
    Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    ee, bez jaj - iso 400, 800. jakie szumy? 1600, 3200 - to mnie interesuje ;-)
    Bedzie. Na to mozesz liczyc. Chwilowo brak czasu Pol ostatnio zapracowany no i ja tez (o dziwo )

Uprawnienia umieszczania postów