Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 73

Wątek: Digimate III+ / Digimate III plus - wrażenia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Mam D III plus, ~dwa lata [z samsungiem 80 GB w srodku],Jak na razie wszystko działa.Nie jest to szczyt techniki ale biorąc pod uwage cenę to jest ok.Pozdrawiam.

keraltok
    Guest

Domyślnie

Kupiłem DM III HI-SPEED i nie wiem jak dobrać twardy dysk . Chodzi mi mianowicie o typ złącza i jak to powinno być oznakowane w opisach . Może jakieś przykłady na 120G . Z góry dziękuję .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Wiem, że baterię można kupić za 9 zł, bo to zwykła bateria od Nokii,
    a moze ktos napisac do ktorego modelu nokii.. moja po 2 latach zaczyna sie buntowac i wytrzymuje gora 2x4gb wiec na wyjazdy w plener chce miec jakis backup :-?

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez keraltok Zobacz posta
    Kupiłem DM III HI-SPEED i nie wiem jak dobrać twardy dysk . Chodzi mi mianowicie o typ złącza i jak to powinno być oznakowane w opisach . Może jakieś przykłady na 120G . Z góry dziękuję .
    Digimate III+ funkcjonuje na FAT32 i jeśli będziesz robił partycję za pomocą Windowsa to DMIII+ nie wykryje więcej niż 32GB, jeśli zaś Partitionmagic to wykryje o wiele więcej. Więc decyzja należy do Ciebie. Bo po podłączeniu do komputera wykryje on kolejny dysk twardy, więc jak kupisz większy i założysz partycje, to 32GB będzie wykorzystywane przez Windowsa, a dalsza część dysku jako kolejna partycja.

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    a moze ktos napisac do ktorego modelu nokii.. moja po 2 latach zaczyna sie buntowac i wytrzymuje gora 2x4gb wiec na wyjazdy w plener chce miec jakis backup :-?
    Nie wydaje mi się aby bateria od Nokii będzie pasować. Aczkolwiek nowa bateria do Nokii będzie droższa niż dedykowana do DigiMate'a

http://allegro.pl/item366121013_bf1_...imate_iii.html
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    To nie jest bateria do Nokii tylko Fuji NP-60 / Kodac KLIC-5000. Zamienników jest pełno, ostatnio kupiłem w Fotoenergii na Allegro zamiennik Li-Po.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    Digimate III+ funkcjonuje na FAT32 i jeśli będziesz robił partycję za pomocą Windowsa to DMIII+ nie wykryje więcej niż 32GB, jeśli zaś Partitionmagic to wykryje o wiele więcej. Więc decyzja należy do Ciebie. Bo po podłączeniu do komputera wykryje on kolejny dysk twardy, więc jak kupisz większy i założysz partycje, to 32GB będzie wykorzystywane przez Windowsa, a dalsza część dysku jako kolejna partycja.
    Wystarczy użyć Swiss Knife'a (wspomnianego w tym albo innym wątku wielokrotnie i darmowego w odróżnieniu od Partition Magica) i bez problemu zrobić większą partycję FAT32 niż 32GB.

A pytanie było o tym złącza - niestety nie mamy zielonego pojęcia jakiego Digimate'a kupiłeś, ale po zajrzeniu do środka każdy posiadający minimum kultury informatycznej rozpozna czy to SATA czy IDE...
    Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 27-05-2008 o 08:03 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Wystarczy użyć Swiss Knife'a (wspomnianego w tym albo innym wątku wielokrotnie i darmowego w odróżnieniu od Partition Magica) i bez problemu zrobić większą partycję FAT32 niż 32GB.
    Ale przecież napisałem, że jak założy partycję przez partition magic to wykryje mu więcej niż 32GB. W czym problem?
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    Nie wydaje mi się aby bateria od Nokii będzie pasować. Aczkolwiek nowa bateria do Nokii będzie droższa niż dedykowana do DigiMate'a
    Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    To nie jest bateria do Nokii tylko Fuji NP-60 / Kodac KLIC-5000. Zamienników jest pełno, ostatnio kupiłem w Fotoenergii na Allegro zamiennik Li-Po.
    dzieki :smile:

keraltok
    Guest

Domyślnie

Dzięki za informacje . W instrukcji pisze , że mogę założyć do 160G , tylko w dalszym ciągu nie wiem jakie złącze , może gdzieś w necie są odpowiednie fotki , rysunki gniazd co bym mógł porównać .

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez keraltok Zobacz posta
    Dzięki za informacje . W instrukcji pisze , że mogę założyć do 160G , tylko w dalszym ciągu nie wiem jakie złącze , może gdzieś w necie są odpowiednie fotki , rysunki gniazd co bym mógł porównać .
    IDE to dość szerokie wielopinowe złącze, SATA to mała wtyczka.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Hm, dobrze, ze poczytalem ten watek, mialem w planach kupno DIII+ na 5 tygodniowy wyjazd do Azji, ale jednak sobie odpuszcze i kupie zwykly, maly dysk zewnetrzny (WD Passport) - najwyzej czesciej bede kafejek internetowych szukac
    LOL

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów