Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Wątek: Digimate III+ / Digimate III plus - wrażenia

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Odkopuję wątek.

Kupiłem DM III w wersji Hi-Speed.
    Mam te same przypadłości, co pozostali użytkownicy:
    - gdy bateria słaba, to nawet się pod Windowsem nie podnosi i nie można czytać z niego, jak przenośnego dysku.

I tu moje pytanie:
    Jak sobie poradziliście z baterią? Co zrobić, żeby maksymalnie wydłużyć pracę na niej? Sformatować, ale jak? Dodam, że nie mam zewnętrznej ładowarki - standartowy zestaw producenta.
    Myślę, że 99% problemów, które były przez użytkowników opisywane w tym wątku, to problemy wynikające z zasilania. Nawet gdy wskaźnik pokazywał max, to słaba bateria powodowała, że urządzenie głupiało.

Podpowiedcie, w jaki sposób najlepiej i najskuteczniej sformatować w tym ustrojstwie akumulatorek?
    Puszki dwie i kilka szkieł, światełka i parę innych gratów

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ely13 Zobacz posta
    I tu moje pytanie:
    Jak sobie poradziliście z baterią? Co zrobić, żeby maksymalnie wydłużyć pracę na niej? Sformatować, ale jak? Dodam, że nie mam zewnętrznej ładowarki - standartowy zestaw producenta.
    W standardowym zestawie ładowarka zewnętrzna jak najbardziej była. Mam dwie, zupełnie niepotrzebne, mogę Ci oddać...

Podpowiedcie, w jaki sposób najlepiej i najskuteczniej sformatować w tym ustrojstwie akumulatorek?
    Jak jeszcze próbowałem tego używać to kupiłem sobie dodatkową baterię - ale jak w czasie zrzucania zdjęć całe urządzenie się wyłączyło bo coś tam nie stykało (z powodu tandetnego wykonania) to sobie dałem spokój i wrzuciłem to dziadostwo do pudła z niepotrzebnymi rzeczami...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna Awatar pjolo
    Miasto
    czestochowa

Domyślnie

Beznadzieja, zepsulem juz dwie obudowy. W pierwszej
    polamane, niezabezpieczone sankami styki CF.
    Drugi, wyswietlacz padl. Baterie w obu slabe.
    Ogolnie nie polecam.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjolo Zobacz posta
    Beznadzieja, zepsulem juz dwie obudowy. W pierwszej
    polamane, niezabezpieczone sankami styki CF.
    Drugi, wyswietlacz padl. Baterie w obu slabe.
    Ogolnie nie polecam.
    Sąsiada nim biłeś? Czy wykorzystywałeś jako przedmiot do obrony? Jeśli tak to do tego używa się statywu!
    Swój mam już 2 lata, używam go w podróży w wakacje i zabieram go zawsze na zdjęcia, bo nigdy nie wiem kiedy się przyda, ponadto korzystam jako dodatkowy dysk do komputera.
    Stan? - Jak Nowy!
    Zero rys, folia na wyświetlaczu od nowości.
    Jeśli chodzi o kilka rzeczy to miałem z nim problem z wtykiem od ładowarki, w sumie nie tylko ja, ale również forumowy kolega crater, razem reklamowaliśmy i było cacy jak wróciło do serwisu.
    Bateria słaba, no może coś w tym jest. Aczkolwiek mogę śmiało zrzucić 3x4GB (więcej nigdy nie miałem potrzeby). Aczkolwiek mankamenty występują przy korzystaniu jako dysk zewnętrzny w komputerze. Przy podłączeniu do USB powinien się zasilać z USB jak każdy inny przedmiot, a czasem jest tak, że się wyłącza bo brakuje mu zasilania. Problem znika jak jest podłączony do komputera i do zasilania sieciowego przez ładowarkę. Miałem też przyjemność korzystać z tego co pisze quest1, czyli podwójnego kabla usb. Faktycznie jest efekt, jakby zasilał lepiej niż pojedynczy.
    Jak nie wojujesz tym urządzeniem, tylko obchodzisz się elegancko z nim polecam. Niestety, ale styki to też mankament, nie mam z nimi póki co problemów, ale znajomy od CF ma wtyk jeden taki, że jak włoży kartę i wyjmie, zawsze jest lekko krzywy i musi go prostować :/
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    Aczkolwiek mankamenty występują przy korzystaniu jako dysk zewnętrzny w komputerze. Przy podłączeniu do USB powinien się zasilać z USB jak każdy inny przedmiot, a czasem jest tak, że się wyłącza bo brakuje mu zasilania. Problem znika jak jest podłączony do komputera i do zasilania sieciowego przez ładowarkę. Miałem też przyjemność korzystać z tego co pisze quest1, czyli podwójnego kabla usb. Faktycznie jest efekt, jakby zasilał lepiej niż pojedynczy.
    Problem tkwi w wydajnosci pradowej zlacza usb - wynosi ono okolo 0,5A; co przy 2xusb da Wam ok 1A. Digi wymaga wiecej energi zasilajacej niz wydolnosc 1usb'ka. Jest takze sporo dyskow 2,5", ktore wymagaja wiekszego pradu zasilania niz 0,5A

Coś już napisał Awatar KrzychK
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

[...]Sformatować, ale jak? Dodam, że nie mam zewnętrznej ładowarki - standartowy zestaw producenta.

[...]to słaba bateria powodowała, że urządzenie głupiało.
    Witaj,

zapasowa bateria*, mam tez takie male cudo - ladowarka sieciowa z koncowka usb (dostalem razem z Mio P550)- zawsze zabieram na wypady - czasami kabel usb sie przydaje, czasami cały zestaw (np. w schronisku w gorach).

* zobacz w Wawie na Slupeckiej (http://www.eltec.alpha.pl/) sa i akku, sa tez tanie ladowareczki. Swojego DM III mam juz laadnych pare lat i spoko, bez wiekszych problemow.

Uprawnienia umieszczania postów