Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Wątek: Digimate III+ / Digimate III plus - wrażenia

Mieszany widok

tris
    Guest

Domyślnie Digimate III+ / Digimate III plus - wrażenia

Witam,

Wczoraj stałem się posiadaczem DM III+ i chciałem się podzielić z Wami pierwszymi wrażeniami. A moje pierwsze wrażenie po rozpakowaniu to rozczarowanie konstrukcją tego HW. Spód i góra to dwie blaszki przykręcone śróbkami. Taka konstrukcja daje nieprzyjemne wrażenie, że HW się zaraz rozleci. Gniazdo CF zaślepione gumką, którą dość trudno wyciągnąć.
    Wskaźnik ładowania to 2 diodki umieszczone dość głeboko w obudowie, widoczne przez dziurkę po stronie gniazd USB i ładowania. Instalacja HDD Seagate 60 GB i formatowanie pojedynczej partycji przeszła bez kłopotu. Informacje z forum nt. formatowania pojedynczej partycji bezcenne! Te przykre wrażenia rekompensuje w pewnym zakresie fajny kolorowy wyświetlacz ;-) . A teraz czas na formatowanie bakterii i użytkowanie. Wkrótce update dotyczący zastosowania w podróży.
    Ostatnio edytowane przez tris ; 13-04-2007 o 10:51

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jestem posiadaczem DM II+. Obudowa dla mnie nie jest najwazniejsza. Wole Metalowa bardziej niz plastikowa. To ze wskaznik ladowania w srodku - nie interesi mnie to - jak widze zielone swiatelko - jest OK. Z gniazdem CF tak zle nie jest - trzeba sie przyzwyczaic. Ogolnie powiem tak. Demon szybkosci to nie jest - troche czasu zajmuje przekopiowanie 1GB Lexar'a. Natomiast mam 3 Laptopowe dyski (80, 60, 6GB) z kazdym dziala bezblednie (czasem tylko "zre" wiecej baterii na 80GB - coz taki dysk). Przydaje sie jak nic. Ostatnio bylismy na wakacjach - powiem tak bez databanku byla by lipa, przydatne to jest. Wyglada szpetnie - dzala OK. Co do ekranika to powiem tak: dobrze ze jest - pokazuje ile danych do spokopiwania i ile zostalo na HDD, przydatne ale nie konieczne (dostalem na prezent gwiazdkowy). Osobiscie nie dbam o walory estetyczne - dla mnie liczy sie funkcjonalnosc (prawdopodobnie dlatego tez do dzisiaj nie pstryknalem zadnego zdjecia murku, bateryjek i tablic testowych). Jedyne zastrzerzenie mam od baterii. Mam (jak wspomnialem wyzej 3dyski) 80, 60, 6GB - najwiecej baterii zjada 80, potem 60 potem stara dobra 6GB na tej najmniej ciagnie baterii. Jestem w stanie przekopiowac okolo 6GB czasem 8GB. O baterie dbam, formatuje (nie o baterie zreszta - pomimo 4 miesiecy posiadania - mam jeszcze folie na ekranie). Ogolnie bym dal temu urzadzeni 80/100 punktow za baterie. Gzyby mi lepiej dzialala to dalbym 95/100 (dlaczego? dlatego ze jak dla mnie to wyswietlacz za duzy i niepotrzebnie kolorowy). Aha jeszcze 1 wada. WYSWETLACZ. W mocnym sloncu slabo widac co jest na wyswietlaczu i postep kopiowania (trzeba niezle zaslaniac reka ten wyswielacz). Idealem bylo by dla mnie staromodnie - czarno bialy maly wyswietlacz i kilka info: jaka karta wlozona , postep kopiowania no i miejsce na hdd - taki maly jak ze starszych MP3 playerow bylby super). Ogolnie jeszcze raz powiem, swietne urzadzenie z 1 wada Wyswiatlaczem. 2 wada prawdopodobnie dotyczy mojej bateryjki.
    Edit:
    1) Dla kazdego DATABANKowca - przydatne narzedzia to SwissKnife - zrobi pieknie FATa z calgo HDD w mgnieniu OKA.
    2) Kabelek USB, po wymianie kabelka USB z dostarczonego w zestawie na ten od 350D (uzywam tego kabelka bialego) praca z laptopami, ktore mam w domu sie znacznie poprawila (przedtem czasami zachowywal sie dziwnie czyli bez podlaczonego zasialacza tracil polaczenie z pc [rozladowany oczywiscie] - teraz nie)
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 13-04-2007 o 11:30

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dzisiaj odbieram swojego Digimate III+ z naprawy. Kompletnie padła obudowa, zdjęcia przepadły. Serwisant nie mógł ich odzyskać. Generalnie zdziwił się, że mój egzemplarz wytrzymał te pół roku bo statystycznie padają szybciej i miał ich całą kupkę popsutych u siebie
    Sama obudowa jest bardzo solidna mechanicznie i naprawdę sporo znosi. Klapka zamykająca port do kart CF i tak z czasem się ułamie. No i szybki ten databank to z pewnością nie jest, ale przy pracy z kompem jako zewnętrzny dysk dobrze sobie radzi. Dużo gorzej jest ze sczytaniem karty. Opróżnienie 4GB trwa wieczność...
    FOTOINKWIZYTOR

tris
    Guest

Domyślnie

MARANTZ, czy pamiętasz w jakich okolicznościach ci padł? Czego mamy się wystrzegac?

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Padł w trakcie kopiowania z CF. Zaczął tracić napięcie (znikające kreski wskaźnika aku), podłączenie do ładowarki ( w czasie zgrywania) nic nie pomogło, a wskaźniku pokazało się całkowite rozładowanie i się zwyczajnie wyłączył. Pomimo naładowania aku i innych cudów nie dało się go już uruchomić. Zaraz jadę po odbiór nowego, ciekawe co mi tam powiedzą jeszcze ciekawego.
    FOTOINKWIZYTOR

tris
    Guest

Domyślnie

No to czekamy na relację!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przykro z powodu utraty zdjec. Ja zobacze co sie da zrobic z bateryjka (w razie czego kupie dodatkowe).

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

Generalnie mailem ten sam problem. Okazalo sie ze niechcial sie ladowac czasem przez USB (wyladowal sie kompletnie) zostawielm go na noc do ladowarki sieciowej i wiecj problemow niemialem.

tris
    Guest

Domyślnie

Jeśli czytają ten wątek osoby, które posiadają DM III+ i nigdy nie miały z nim problemu, niech napiszą ile czasu sprzęt ten działa imbez zarzutu.

JARCOS
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tris Zobacz posta
    niech napiszą ile czasu sprzęt ten działa imbez zarzutu.
    Kupiłem jakoś przełom lipca/sierpnia 2006 i nie mam problemów.
    Jedyny to taki, że na obudowie mam napis PhotoBank a nie Digimate, ale oprócz tego wszystko tak samo i zero problemów - puk puk puk

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów