Strona 6 z 58 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 580

Wątek: 450D czy 40D, co wybrać?

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Mimo to 40D nie zachwyca, niby z kompozytów ale nadal mam wrażenie jakby był z plastiku. Mimo, że solidny. Natomiast zdaje się, że pokrywa lampy jest z plastiku.
    To jka już sprawdzisz... połamiesz albo Ci pęknie to daj znać... będe wiedział na co uważać hehe

żartuje.

Kto co woli... i 400D i 40D są dobre w swojej klasie
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Bywalec Awatar Elgi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    P.s. odrazu zapowiedź a propos 450 to odrazu jedziesz z nim do serwisu na kalibracje obiektywu pod aparat... na 400d daje sie to czasem uniknąć... choć i tak jest to darmowa (raz).
    Czy ktos może się wypowiedziec w tym temacie? Jestem posiadaczem 400D i nigdy nie sluszałem o jakiejs serwisowej kalibracji. Oczywiscie moge sie mylic, wiec prosze o wiecej szczegółów w tej sprawie. Bardzo mnie to zainteresowało.

Początki nałogu

Domyślnie

Do przenoszenia, brania na rajdy, wakacje, wędrówki lepszy jest 450D bo mniejszy. Fotografuje dłużej i też wybierałem między twoimi typami. Zwyciężył 450D. Ja dużo chodzę albo jeżdżę na rowerze. Po kliku godzinach każdy gram jest ważny. 40D to masywny aparat, potrzebna wieksza torba itd.
    Jakość zdjęć zbliżona.

Powodzenia, swnw.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Najprawdopodobniej przejdę się do fotojokera, ale ostatnio jak byłem nie mieli jeszcze 450D, po dotykam, pooglądam i popytam się sprzedawcy.

Wracając do moich wcześniejszych pytań, jak to dokładnie z tymi wizjerami wygląda, który jest lepszy i w jaki sposób lepszy, jak wybierać wizjer?

Nadal nie wiem o co chodzi z tym live view, jak to wygląda w 40D a jak w 450D, w jakich ustawieniach działa a w jakich nie, chciałbym usłyszeć więcej opinii posiadaczy tych aparatów.

Ma ktoś morze te dwa aparaty, mógłby zrobić zdjęcia porównawcze? Chodzi mi o porównanie jakości zdjęć przy tych samych obiektywach.

Jeszcze jedno: Jak to jest z tymi zakupami w USA, bo w wakacje będzie jechał znajomy i mógłby kupić, słyszałem o jakichś międzynarodowych gwarancjach, jak to wygląda?

Dzięki - Tomiblax.
    Ostatnio edytowane przez Tomiblax ; 26-05-2008 o 15:22

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomiblax Zobacz posta
    Jeszcze jedno: Jak to jest z tymi zakupami w USA, bo w wakacje będzie jechał znajomy i mógłby kupić, słyszałem o jakichś międzynarodowych gwarancjach, jak to wygląda?
    Jeżeli chodzi o sprowadzanie sprzętu z USA to polecam lekturę poniższego wątku. Wszystko wyjaśnione w najdrobniejszych szczegółach.

http://canon-board.info/showthread.php?t=8374
    EOS + Speedlite

Uzależniony

Domyślnie

brac 5 D. a jak nie to 40 d :P

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Brać 40D, jeśli za drogi to 30D, a jeśli nadal za drogi to 20D.
    EN57D DIGITAL.

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jceel Zobacz posta
    Brać 40D, jeśli za drogi to 30D, a jeśli nadal za drogi to 20D.
    A jeśli 20D za drogi, to jeszcze 10D pozostaje

Osobiście, jeśli 40D byłby dla mnie za drogi, to wziąłbym używane 20D (do 1.500 zł na Allegro) - to najmniej szumiący aparat z wielocyfrowych korpusów.
    Pomiędzy 30D, a 20D różnica jest raczej niewarta wyłożenia dodatkowej kasy.

Body trzycyfrowe od początku były dla mnie (powtarzam, dla mnie) nieakceptowalne ze względu na wygodę ich użytkowania.
    Cieszą mnie nie tylko gotowe zdjęcia, ale także ich robienie bez grzebania guzikami w menu i bez kadrowania na końcu tunelu :wink:

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    ...ktoś kto jest amatorem niech bierze 400D lub 450D, ktoś kto ma szkła i wie o co chodzi w fotografi i umie obsłużyć aparat to seria xxD Ci co zarabiają to xD. Takie mam zdanie w tym temacie.

Pozdrawiam
    Sylwek
    Pozwolę sobie bardzo się nie zgodzić z tym zdaniem.

Dlaczego ktoś, kto czerpie z fotografii wyłącznie przyjemność (a pieniądze zarabia na czymś innym, na czym się dobrze zna) ma się ograniczać do mniej wygodnego i bardziej ograniczającego go sprzętu.
    Równie dobrze można powiedzieć - nie jestem Kubicą, to wystarczy mi Fabia z silnikiem 1,2.

Z drugiej strony, w tymże roku uczestniczyłem w trzech imprezach (wesele i dwie komunie) obsługiwanych przez zawodowych fotografów, z których największy sprzęciarz miał Nikona D80 z ichnim kitem + pięćdziesiątka.

Dwaj pozostali zarobkowali trzycyfrowymi Canonami mając po jednym obiektywie :
    - 350 D + Tamron 17-50 + 430EX,
    - 400 D + jakiś hiperzoom Sigmy + 430EX.

Taki zawodowiec pewnie myśli sobie :
    "Skoro klient łyka zdjęcia z takiego zestawu, to na cholerę mam kupić trzy razy droższy sprzęt. Przecież nikt mi nie zapłaci trzy razy więcej za zdjęcia z trzykrotnie droższego sprzętu."

PS. Dodam, że nie byli to domorośli chałturnicy, tylko osoby prowadzące zakłady fotograficzne (lab, atelier, itd.).
    Ostatnio edytowane przez Pirx ; 26-05-2008 o 17:00 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrawiam,
    Pirx

Początki nałogu

Domyślnie

Ten gimnazjalista ma zabawny przegląd kompleksow właścicieli 40D i 450(400)D .

Albo mało zabawny .

Pozdrowienia, swnw.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Możecie mi wyjaśnić jak wybierać wizjery

Który aparat ma lepsze zdjęcia 40D czy 450D

Strona 6 z 58 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów