Pokaż wyniki od 1 do 10 z 126

Wątek: pytanie o Canon EOS-1N w/ Power Drive Booster i nie tylko

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    To zalezy czy chcesz robic slajdy czy normalny negatyw ale jak sadze chyba tylko slajdy. Polecam velvie 100 rewelacyjny slajd ze swietna rozpietoscia. Jezeli klisze to Fujufilm reala jest naprawde dobrym negatywem uzywalem jej najczesciej i byla b.dobra.

Postaraj sie wyrwac tego 1v bo o naprawde jest super puszka....juz nie mowiac o szybkosci ale ten Af z Twoimi jasnym stalkami to przestaniesz robic 5d

Co do tej 1n to balbym sie tylko o mechanike lustra bo na to wyglada ze cos kolo 100tys ma juz przejechane....no coz zobaczysz jak nie padnie po pierwszych 10 rolkach to troche nim jeszcze sie porobi.

Pozdro
    dzięki za info na pewno się przyda

co do lustra to mam fabrykę canona pod nosem w najgorszym wypadku naprawią ...relatywnie są tańsi od Żytniej, kolega przyniósł im swojego 350D w dwóch workach foliowych po tym wykąpał się z nim w oceanie, naprawili za $180 - maja stała cenę na poszczególne modele bez względu na uszkodzenia, kalibracje wszelkiego typu, czyszczenie sensora gratis! - wiem że ciężko w to uwierzyć ale to prawda ...

piszą żeby velvie 100 pchać na 120, czy to generalna zasada, jak to się ma do skin tones? bo najprawdopodobniej najwięcej będę (mimo wszystko) robił portretów..

nie napisałem, że większość analogiem będę robił zdjęć czarno-białych co polecasz?

czytałem że slajdy można wywołać w procesie na BW, czy to ma sens?
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 25-05-2008 o 11:03

Uprawnienia umieszczania postów