Tak
Nie
Będzie na pewno, na Sierpień/Wrzesień br:
1. 1000D.
2. uzupełnienie serii o aparat będący pomostem pomiędzy 40D a 5D a który będzie konkurencją Nikon-a D300.
3. Następca 5D. Na 99 % w tym samym korpusie ale z większą liczbą pikseli i na 100 % z ponoć "powalającą czułością ISO".
Tak więc na przełomie Sierpnia/Września nasze oczy ujrzą 3 nowe cyfrowe lustrzanki Canona. Pierwsze co zrobię jak zobaczę je na półce - sprawdzę czy mają fabrycznie brudne matryce .. /które później serwis na Żytniej będzie z łaską i w dodatku niedokładnie - czyścił - w ramach "jednokrotnego" gwarancyjnego bezpłatnego czyszczenia/ ...
W najwyższej półce - zmian na razie ma nie być ....
Ostatnio edytowane przez KubaZowsik ; 19-05-2008 o 20:25
o rany, Panowie, nie macie żadnego kredytu zaufania. Stwierdzenia kategoryczne powtarzające to samo co wcześniej powiedział gość testujący puszki C jest laniem wody, miejcież litość.
Ja się natomiast na wypowiedź Corwin'a pierwszy raz od dawna podjarałem. Coś się święci, i to już niedługo - tego jestem teraz pewien.
zobaczymy na przełomie Sierania/Września..... Pracuję w branży i mam pewnie informacje.... Jeśli nie sprawdzą się - pierwszy je odszczekam ...
pewnie że sprawdzą
ale my to już wiemy od naszej forumowej wróżki![]()
Kubaman, psujesz ludziom całą radość![]()
Z wypowiedzi Waszych w tym watku wynika , że napewno będzie w miarę szybko nastepca 5D lub jakieś inne tanie body FF, to może lepiej przeczekać ten czas na jakimś kropkowanym body z optyką w ręku która potem bedzie do 6D![]()
pozdrawiam
Prawda to, ale już Mojżesz nauczał, że:
"Na podstawie zeznania dwóch świadków lub trzech świadków skazuje się na śmierć. Nie skazuje się na śmierć na podstawie zeznania jednego świadka."
A Tomasz Bradwardine z Oxfordu dodał jeszcze:
"I podobnie jak lina spleciona potrójnie jest trudna do zerwania, tak i ta konkluzja dowiedziona trzema sposobami nie będzie łatwa do obalenia."
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Myślę, że można się tego bezpiecznie spodziewać - D300 "ma wszystko" oprócz FF, a Canon - jak piszą Koledzy wyżej - ma za to obcykaną technologię FF.
No chyba, że "pomost" to będzie 1.3x![]()
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 19-05-2008 o 23:03 Powód: Automerged Doublepost
EOS - conditio sine Kwanon...
W mojej szklanej kuli zobaczyłem, że któryś z tych wynalazków będzie kosztował ok. 10 kzł.
W kwestii trzech świadków - a co jeśli byli nasłani?
W każdym razie na www.dpreview.com - 5D jest już w sekcji "discontinued"![]()
. Chyba trzeba będzie jakąś stypę wyprawić z tej okazji
.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-05-2008 o 04:25
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner