Strona 18 z 30 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 294

Wątek: 40d

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez setes Zobacz posta
    Dziala, koryguje
    Swoją drogą, w Live View AE działa tak jak w kompaktach, czyli pomiar światła jest z matrycy, zamiast z dedykowanych czujników. Ciekawe, czy dokładność/trafność tego pomiaru jest lepsza/gorsza/inna niż standardowego?
    EN57D DIGITAL.

AndrzejJK
    Guest

Domyślnie

Może źle wybrałem wątek ale chciałbym zadać krótkie i proste pytanie: czy z tym canonem 40D jest AŻ tak źle??? Od miesiąca zastanawiam się w jaki system wejść (Nikon, Canon, Sony) i dalej nie wiem. Cena oraz ilość dostepnych akecesoriów sprawia, że druga wymieniona firma-canon wydaje się najleprszym wyjściem. Jest jednak jedno ale: JAKOŚĆ wykonania aparatu. Na tym forum przeczytałem o tylu usterkach w 40D, że chyba jednak kupie coś innego-nie Canona. NIe ukrywam, że teraz przy Cashabcku cena tego aparatu jest bardzo atrakcyja ale ... ta JAKOŚC. Wiem, że to może pokrętne ale mimo wszytsko chciałbym abyście mnie przekonali jednak do tej firmy/ modelu.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Oj, staary, ogólnie to beznadzieja Ale ja mam egzemplarz specjalny w wersji limited i bez problemu przeżył np. temperatury od -15 do +50, wilgotność do 100% i dużo, dużo kilometrów...
    .

Domyślnie

Hej!

Miałem już trzy modele ze stajni Canona, i takie wzbudziły we mnie zaufanie że teraz mam 40D z Hong Kongu bez gwarancji...hm...może tamte też były z limitowanej? ;-)
    No ale jak wybierzesz inny system to się nie obrażę, bo qrcze gdzie się nie obejrzę to komuś wisi Canon na szyi

Pzdr!
    7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
    fotki

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AndrzejJK Zobacz posta

... czy z tym canonem 40D jest AŻ tak źle???
    ...
    Na tym forum przeczytałem o tylu usterkach w 40D, że chyba jednak kupie coś innego-nie Canona.
    .....
    Dobrze ze jak ja kupowalem to tych usterek nie było i udało i sie tez kupic z serii "nieawaryjnej" :-D

Na powaznie to o jakich usterkach mowisz i ile ich bylo w stosunku do ilosci tych co usterek nie mieli.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Na tym forum przeczytałem o tylu usterkach w 40D, że chyba jednak kupie coś innego-nie Canona.
    Pomyśl trochę, czy na forum masowo piszą osoby, które nie mają żadnych problemów ze swoim sprzętem?
    Czy raczej osoby, które mają jakąś usterkę i szukają pomocy?
    Nie dziw się więc, że w większości słychać tylko narzekania, ale wydaje mi się, że jeśli jest to 0,5-1% użytkowników to maks...

Ja osobiście mam pełne zaufanie do mojej 40-stki, coprawda na pustyni jeszcze z nią nie byłem, ale wszystko przede mną

Pozdrawiam
    Regulamin pkt 8.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Może źle wybrałem wątek ale chciałbym zadać krótkie i proste pytanie: czy z tym canonem 40D jest AŻ tak źle???
    (....)
    Jest. Canon tak skopał d... konkurencji tym modelem, że w Nikonie panika (wypuścili takie cuda i nic), a w Sony się zastanawiają czy nie zwinąć interesu .

(...)
    Wiem, że to może pokrętne ale mimo wszytsko chciałbym abyście mnie przekonali jednak do tej firmy/ modelu.
    Pozdrawiam
    Do niczego nie będziemy przekonywać (raczej nie sądzę żeby ktoś miał tu udziały w C) - kup co Ci się podoba i niech Ci dobrze służy :-P.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Tak, 40D to szajs. Kup Sony A350 z plastikowym bagnetem... to pierwszy aparat, w którym jest tilt-shift w body! Wystarczy wygiąć podłączony obiektyw względem płaszczyzny ostrości.
    EN57D DIGITAL.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jceel Zobacz posta
    Tak, 40D to szajs. Kup Sony A350 z plastikowym bagnetem... to pierwszy aparat, w którym jest tilt-shift w body! Wystarczy wygiąć podłączony obiektyw względem płaszczyzny ostrości.
    Oj nie pierwszy nie pierwszy ..... ale dobre .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 18 z 30 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów