Może źle wybrałem wątek ale chciałbym zadać krótkie i proste pytanie: czy z tym canonem 40D jest AŻ tak źle??? Od miesiąca zastanawiam się w jaki system wejść (Nikon, Canon, Sony) i dalej nie wiem. Cena oraz ilość dostepnych akecesoriów sprawia, że druga wymieniona firma-canon wydaje się najleprszym wyjściem. Jest jednak jedno ale: JAKOŚĆ wykonania aparatu. Na tym forum przeczytałem o tylu usterkach w 40D, że chyba jednak kupie coś innego-nie Canona. NIe ukrywam, że teraz przy Cashabcku cena tego aparatu jest bardzo atrakcyja ale ... ta JAKOŚC. Wiem, że to może pokrętne ale mimo wszytsko chciałbym abyście mnie przekonali jednak do tej firmy/ modelu.
Pozdrawiam
Oj, staary, ogólnie to beznadziejaAle ja mam egzemplarz specjalny w wersji limited i bez problemu przeżył np. temperatury od -15 do +50, wilgotność do 100% i dużo, dużo kilometrów...
.
Hej!
Miałem już trzy modele ze stajni Canona, i takie wzbudziły we mnie zaufanie że teraz mam 40D z Hong Kongu bez gwarancji...hm...może tamte też były z limitowanej? ;-)
No ale jak wybierzesz inny system to się nie obrażę, bo qrcze gdzie się nie obejrzę to komuś wisi Canon na szyi
Pzdr!
7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
fotki
Eeee, teraz to Sony więcej :-))
40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R
Pomyśl trochę, czy na forum masowo piszą osoby, które nie mają żadnych problemów ze swoim sprzętem?
Czy raczej osoby, które mają jakąś usterkę i szukają pomocy?
Nie dziw się więc, że w większości słychać tylko narzekania, ale wydaje mi się, że jeśli jest to 0,5-1% użytkowników to maks...
Ja osobiście mam pełne zaufanie do mojej 40-stki, coprawda na pustyni jeszcze z nią nie byłem, ale wszystko przede mną
Pozdrawiam
Regulamin pkt 8.
Jest. Canon tak skopał d... konkurencji tym modelem, że w Nikonie panika (wypuścili takie cuda i nic), a w Sony się zastanawiają czy nie zwinąć interesu.
Do niczego nie będziemy przekonywać (raczej nie sądzę żeby ktoś miał tu udziały w C) - kup co Ci się podoba i niech Ci dobrze służy :-P.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tak, 40D to szajs. Kup Sony A350 z plastikowym bagnetem... to pierwszy aparat, w którym jest tilt-shift w body! Wystarczy wygiąć podłączony obiektyw względem płaszczyzny ostrości.
EN57D DIGITAL.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner