Strona 28 z 30 PierwszyPierwszy ... 182627282930 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 294

Wątek: 40d

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Wkradł się jak sądzę drobny błąd 300D --> D300.
    Ups Ach te przyzwyczajenia :-D
    Poprawione.
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Faktem jest że Canon ma niezwykle mocną ofertę w segmecnie amatorskim. Faktem jest też, że 40D jest chyba najlepszą ofetą na rynku w relacji cena/możliwości. Najciekawsze jest jednak to, że obecnie cena tych wszystkich amatorskich body (1000D, 450D, 40D) jest bardzo zbliżona. Trudna do rozgryzienia polityka - prawdę rzekłszy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Jasper

Domyślnie

Zgadzam się! Wydawało by się, że aparat pozycjowany półkę wyżej ( 450-40) będzie sprzedawany w cenie znacznie wyższej. Ale ten ostatni nagły i stale postępujący spadek cen 40-tki rzeczywiście daje podstawy do przypuszczeń, że coś canon szykuje.

Uzależniony

Domyślnie

Ja bym raczej stawiał że następca 40D będzie cropowy. Pewnie dadzą lepszy LCD, więcej punktów AF, trochę bajerów.

Nie wydaje mi się żeby CROP został tylko w segmencie zupełnie amatorskim. Za dużo nowych obiektywów wychodzi pod CROPA żeby nagle zarzucić ten format. Poza tym dla wielu użytkowników CROP jest nawet lepszy od FF (ostrość w rogach,winieta,mniejsze lżejsze obiektywy).

Technologia produkcji matryc też idzie do przodu i na pewno w przyszłości będzie możliwe uzyskanie jeszcze mniejszych szumów i większej rozdzielczości matryc cropowych. Kto wie - może wręcz jeden tego typu wynalazek sprawi że to FF stanie się ślepą uliczką?

Bywalec

Domyślnie

Kto wie - może wręcz jeden tego typu wynalazek sprawi że to FF stanie się ślepą uliczką?
    tego bym się nie spodziewał, technologia technologią ale prawa fizyki pozostaną raczej niezmienne, jeśli przy wypluwaniu kolejnych XXD górę weźmie marketing i wojna pójdzie na megapiksele (co chyba jednak nie nastąpi) w formacie APS-C, ta półka może stać się powoli ofertą dla ... nikogo
    pozdrawiam
    Tomek

Uzależniony

Domyślnie

Jeśli następca 40d będzie miał cropa, to na pewno dostanie matrycę od 450d. A aparaty będą miały coraz więcej mpx tak długo jak technologia będzie na to pozwalała. Sony przecież robi cropa 14mpx z gustowną pomarańczową informacją o ww. na przodzie body. A900 z 24mpx będzie ten napis miał pewnie jeszcze większy

Uzależniony

Domyślnie

No ale zauważcie że matryca z 450D mimo większej ilości pikseli nie szumi bardziej od tej z 40D. Przynajmniej na tych zdjęciach które widziałem. Jednak jest tutaj jakiś postęp w technologii.

Coś już napisał

Domyślnie

sony baaaardzo lubi upscalowac w kamerach
    Taka kamera Full HD HDR-TG3 ma np przetwornik 1.4 MP - kon by się usmiał
    pewnie podobnie jest w aparatach

Bywalec Awatar Jasper

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    No ale zauważcie że matryca z 450D mimo większej ilości pikseli nie szumi bardziej od tej z 40D. Przynajmniej na tych zdjęciach które widziałem. Jednak jest tutaj jakiś postęp w technologii.
    Z testów wynika że 450 jednak szumi bardziej od 40-stki.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Jasper Zobacz posta
    Z testów wynika że 450 jednak szumi bardziej od 40-stki.
    Z testów może i tak ale z Raw-ów jakie oglądam/oglądałem wynika coś odmiennego. Wartałoby zrobić jakieś porównanie na forum. Ktoś ma te dwie puszki?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 31-07-2008 o 18:09
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 28 z 30 PierwszyPierwszy ... 182627282930 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów