Strona 16 z 103 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Masakra po prostu. Fotki wołają o pomstę do nieba.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Masakra po prostu. Fotki wołają o pomstę do nieba.
    ... to twoja konkurencja :wink: ze stolicy wielkopolski.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Domyślnie

Takich galerii jest mnóstwo w necie, ba, lokalni fotografowie w swoich gablotkach mają niezłe perełki, ale widać jest na takie zdjęcia zapotrzebowanie, a może to brak rozeznania na rynku i wiara w umiejętności profi fotografia, który już robił tyle ślubów i ma tyle lat doświadczenia więc lepszych zdjęć nikt inny mi nie zrobi, to po co szukać i płacić więcej:/

P.S. W tę sobote poszedłem na ślub do Kościoła dwa kroki od mojego domu, jakaś dojrzała para wstępowała w związek małżeński, i mieli tylko kamerzystę. Gdy przyszło do zakładania obrączek to z 20 osób z małpkami znalazło się przed, obok i za ołtarzem, zrobili takie zamieszanie i dyskoteke z flashy, że ksiądz nieźle wie wkurzył Nie słyszałem co dokładnie do nich powiedział (jakaś dziewczynka za mną kolędy śpiewała ale wszyscy "zjarali buraka" i poszliii. Ehh...
    Jak widać nie wszyscy przywiązują wage do zdjęć, wystarczą im takie z małpek od cioci i wujka, a wynajmą kamerzystę bo to taniej, i chyba to już taka tradycja:/ I właśnie dla takich ludzi są chyba tacy fotografowie, których galerie nie zachwycają.
    Ostatnio edytowane przez Hubert01 ; 11-05-2008 o 23:38
    5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Zachwycają- nie zachwycają....juz starożytni Rzymianie mówili: gust nie podlega dyskusji.
    Piosenka chodnikowa; discopolo itp tez mają swoich fanów choć to wiadomo co.
    To samo jest ze zdjęciami:
    Ładne bo kolorowe...
    Artystyczne - bo cz/b...
    Jaki aparat te zdjęcia zrobił...
    Jaki mam sobie kupić aparat zeby mi robił dobre zdjęcia...

Więc - nie krytykować Panowie tylko - edukować!
    Nie pisać tylko: do du...bo to subiektywne zdanie :-)

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

A mi najbardziej podoba się cytat z ostatniego linka: "Zdjęcia wykonywane są za pomocą cyfrowych lustrzanek firmy Canon, a także obiektywów firmy Canon zapewniających najwyższą jakość"
    Ciężko się z kolegą nie zgodzić, jednak zapomniał dodać: "w odpowiednich rękach" bo tak wstyd i ubolewanie nad jakością naszej marce przynosi, jełop jeden

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

cyfrowe lustrzanki canona np 300D z kitem - zapewniaja najwyższą jakość...?? nawet w odpowiednich łapach...?? w ciemnym, jak bunkier kosciele...??

wracając do tematu, należy robić swoje i nie napierdzielac się z fotoziutków jak i tych co ich wybierają (sam to czyniłem..;( ) Miałem niedawno slub za 950zł (takie ceny miałem 1.5 roku temu jak zaczynałem i wtedy umowę podpisałem i oni wybierac mieli 80% fotek). Nie uwierzycie -największe gnioty które gdybym przesortował to by ich w ogóle nie było- właśnie powybierali... total porażka... Teraz na własne "ryzyko" sam-od rana- zmieniam... Wydaje mi się że porównanie z disco polo najbardziej trafne... przykład: Wybór 7 zdjęc (wszystkie jakie zrobiłem ) z "tańca" 3 ledwo trzymajacych sie wujków i jednej zapijaczonej ciotki do Jożina vs 9 fot z koscioła (gdzie naprawde się starałem i wiele mocnych kadrów popełnilem)....

Domyślnie

chyba jeszcze sie nie znalazł taki kamikadze, który by mu zamówił złoty pakiet za 1,5 tysia.
    ...chyba jeszcze sie klient nawet nie znalazł, bo z tych dwu sesji, jedna to siostra (wiem bo pstrykałem w kościele [fotograf był swiadkiem] ), a drugi pewnie jakis kolega.

unicorn78: zapomnial dopisac ze robi 400setką z kitem i na wbudowanej lampie (sam widziałem). I raczej mało zna sie na podstawach obróbki fotografii.

Ale klient sie znajduje i czasem płaci w ciemno, sam dzis ogladałem koleżanki zdjęcia, nie moglem jej robic bo miałem akurat ślub w rodzinie, znalazła kogoś z polecenia. Nawet jej nic nie mówiłem, jak wyszła to żona się prawie popłakała że ktoś jej przyjaciółce tak ślub skopał.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    cyfrowe lustrzanki canona np 300D z kitem - zapewniaja najwyższą jakość...?? nawet w odpowiednich łapach...?? w ciemnym, jak bunkier kosciele...??
    Pozwolę sobie nie zgodzić się. Pożyczałem ostatnio jednemu z wrocławskich forumowiczów, co to analogiem na codzień pstryka, 300D z KIT-em i lampą Soligor DG-340 DZ. Robił ślub pierwszy raz, bardziej na zasadzie przysługi i wyszło to całkiem fajnie (tak trochę "pod publiczkę" ale bardzo przyzwoicie). Tam gdzie mu brakowało światła to sobie podoświetlał, w świadomy sposób, lampą, potem przerobił w szopce cały reportaż na dość przyjemnego duotona i efektu nie musi się wstydzić.
    Oczywiście 5-tka z L-szklarnią i porządną lampą daje nieporównywalnie większe możliwości ( ale truizm ;-) ) niemniej zestawem DSLR z najniżej półki tez da się zrobić przyzwoite zdjęcia na ślubie, trzeba mieć tylko świadomość możliwości sprzętu którym się dysponuje, jakiś pomysł i opanowaną podstawową wiedzę z zakresu fotografii.... a ten pan ma wyłącznie aparat :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Kiedyś sam byłem świadkiem w jednym miasteczku jak pan kamerzysta z typową srebrną amatorką kamerą i pani fotograf z 350D + kit i wbudowana lampa robili materiał ślubny. Ubiór godny pożałowania, a podejście zarówno do filmowania jak i robienia zdjęć nijakie, na dodatek pani "Fotograf" nie potrafiła ustawić pary tylko łapała wszystko w biegu - może była w tym dobra.

2 lata temu szwagierka wychodziła za mąż i szukała kamerzysty, widziałem sample jednej firmy które wyglądały dość ciekawie na dodatek firma również robi zdjęcia. Zadzwoniłem i pogadałem chwilę, oczywiście na zapytanie o sprzęt jakim robią zdjęcia usłyszałem że aparatem (jakiś Olympus to był) co ma bardzo dużo pixeli bo to teraz jest najważniejsze (MarekB nasze strony) .

Co do DiscoPolo to nie to abym był zwolennikiem ale z doświadczenia wiem że nie ma wesela bez tego rodzaju muzyki, jak to leci to ludzie mało się w tańcu nie pozabijają tak hulają. Kiedyś na jednym weselu podszedł gość do orkiestry i zamawia kawałek dla Młodych, orkiestra pyta się co chce aby zagrali a on że nie wie, że coś z DiscoPolo ale on się nie zna. No wiec coś mu zaproponowali. Przyszła kolej na ten właśnie utwór i co się okazuje, najbardziej wydzierającą osobą znającą tekst jest właśnie zamawiający.

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Nie ma co. W Uk też tego jest dużo. Dzisiaj przykładowo natrafiłem na witrynie sklepowej ogłoszenie, spisałem nazwę strony i właśnie zobaczyłem. Portfolio już zrobione. Pieniądze się generują - http://wottapicture.co.uk/

Strona 16 z 103 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów