Strona 8 z 78 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 776

Wątek: Jaka drukarka do zdjęć?

Coś już napisał Awatar romko
    Miasto
    pomorze środkowe

Domyślnie

Mam Canona Pixma IP 5300, jakosc wydruku bardzo dobra, cena wydruku juz nie tak zadawalajaca, wiadomo, w labie wychodzi taniej ale do nie masowej produkcji odbitek wystarcza. Drukuje na Emtecu, maja szeroki wybor papieru niezlej jakosci.
    5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
    to tylko 1 %...

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Używam Canona Pixmy iP4500 i jestem zadowolony. Dobre fotki. Jest lepsza niż Pixma 4000, która była do tej pory moją podstawową drukarką do fotek i nie zawiodła mnie.
    Ale z mojej obserwacji wynika, że pixmy nie lubią niefirmowego papieru (ja używam papieru Epson na zmianę z Canonem) oraz papieru firmowego HP

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekh Zobacz posta
    Rozpatruję zakup tej drukarki (R2400) ale w informacjach EPSON-a jest uwaga o użyciu w modelu R1900 nowego rodzaju atramentów + nowy algorytm przeliczania kolorów sRGB->CMYK, oraz przy identycznej ilości dysz kropla w R1900 ma 1.5pl a w R2400 3pl. Ale oczywiście to nie przesądza o jakości wydruku. W moim przypadku zdjęcia B&W będą stanowiły znaczący procent wydruków. Rzeczywiście przy wydrukach B&W te 3 czarne mogą dać lepszy efekt, ale w R1900 jest optymalizator połysku który także może wpływać na odanie czerni (?).
    Czy miałeś możliwość porównania wydruków na tych dwu modelach ?
    Weź R2400, albo lepiej HP 9180 (Hapka jest tańsza i ma 2x większe tuszyki). Choć do B&W rozważyłbym R2400 ze względu na świetny i prawie darmowy quadtone RIP. R1900 do B&W zdecydowanie bym sobie odpuścił.

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

No i się stało wziąłem Epsona R800. Wczoraj doszedł ale dopiero przed chwilą znalazłem czas żeby go podłączyć.
    Pierwsze wrażenia to:
    - nie jest duża
    - w miarę chich drukuje
    - wydruku ok na pewno lepsze niż u mnie w mieście mogę zrobić. Więc dla mnie lub jeśli będę potrzebował coś na szybko to w zupełności wystarczy

A na ile starczają tusze to się okaże. Na razie idę się pobawić

Awatar stan1968
    Miasto
    Telford/England

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    No i się stało wziąłem Epsona R800. Wczoraj doszedł ale dopiero przed chwilą znalazłem czas żeby go podłączyć.
    Pierwsze wrażenia to:
    - nie jest duża
    - w miarę chich drukuje
    - wydruku ok na pewno lepsze niż u mnie w mieście mogę zrobić. Więc dla mnie lub jeśli będę potrzebował coś na szybko to w zupełności wystarczy

A na ile starczają tusze to się okaże. Na razie idę się pobawić

No mam nadzieje ze juz sie pobawiles Daj znac co i jak , bo za dni kilka sam wyruszam na zakupy i chyba moneta bede rzucal zeby sie zdecydowac

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Nie miałem kiedy odpisać bo na tydzień wyjechałem i nie miałem za bardzo czas na forum (uf ile tu nowych postów) ale dobra. Drukarkę odesłałem żeby wymienili bo na zdjęciach maiłem różowe paski a nadruki na DVD były rozmazane więc jak przyślą nową to napiszę czy lepiej.

Awatar stan1968
    Miasto
    Telford/England

Domyślnie

No i padlo na Canon Pixma ip4500 , i fajnie bo zdjatka z niej sa Extra

Domyślnie

Tak jak poprzednicy - polecam Canon Pixma. A jeśli chodzi o coś do zdjęć 10x15 to polecam Samsung 2020 lub 2040 - rewelacja za śmiesznie pieniądze. Mam 2040 - od 2020 różni się tylko tym, że ma czytnik kart oraz wyświetlacz, czyli może pracować samodzielnie. 2020 tylko z komputerem. Jakość wydruków identyczna. Tutaj ktoś chce sprzedać 2020: http://allegro.pl/item372817101_sams...er_40_szt.html

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin

Domyślnie

ja mam canona ip 4000;D drukuje plyty zdjecia i jest git;D zamieniki tuszy 35 z;D ma 4 pojemniczki hehe boska"

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

Witam

Zdecydowałam się na zakup canon pixma 970, ale chcialabym drukować bezprzewodowo. Taki adapter bluetooth kosztuje w sklepie 254zł... jest to adapter canona i polecają go w sklepie.

Mam też w domu adapter zwykły do bluetootha? ..myślicie że on też będzie działać z tym urządzeniem czy trzeba kupować konkretnie to urządzonko canona?

pozdr.

Strona 8 z 78 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów