Strona 6 z 78 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 776

Wątek: Jaka drukarka do zdjęć?

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

troche odkopie temat ;-), bo wlasnie sie zastanawiam nad "czyms do drukowania" i znalazlem w sieci bardzo fajne porownanie,
    czyli:
    HP Photosmart Pro B9180 vs. Canon PIXMA Pro 9500 vs. Epson Stylus Photo R2400

lub pojedyncze testy:
    1. HP B9180
    2. Pixma Pro9500
    3. Epson 2400

Oczywiscie nie sugerowal bym sie ocenami autora tylko opisem bo jest tego troche a oceny wielkosci drukarki, szybkosci, designu czy jakosci wydrukow sa raczej subiektywne... i niech kazdy sobie sam rozwazy

jedna rzecz ktora mnie przeraza w tych sprzetach to ich wielkosc, no ale cos za cos jak ma byc dobrze to nie ma kompromisow... podobnie z dSlr ;-) ale to juz nie przeraza

co do mojego wyboru to zdecydowalem sie na HP, bo:
    1. mam dobre wspomnienia z praca zarowno z ploterami HP (tanio szybko i solidnie) drukarkami laserowymi i atrementowymi
    2. hp jest znacznie tansza od C 9500 a jakosciowo bardzo podobnie
    3. port sieciowy - bezcenne ;-)
    4. wieksze pojemniki na tusz - rzadziej sie wymienia a w przeliczeniu na ml wychodzi taniej

Jak juz sie pobawie to jeszcze pewnie cos skrobne o papierach i profilach w stylu "generic" ;-)

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

poradzcie którą drukareczke zapodać?
    Epson Stylus Photo R265
    CANON PIXMA iP4500

Która chrakteryzuje sie lepszą jakością oraz niskimi kosztami eksploatacji??
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a co sądzicie o drukarce epson Stylus Photo R285...może ktoś z Was jej używa?

Coś już napisał Awatar kuba1961
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Prosze o pomoc. iP4300 czy ip4500 i jaki papier. Mam kupić osobie cały zestaw do pierszej zabawy z drukowaniem zdjęć. Kasa przeznaczona to 450.
    Co do papieru to widzę że są innych firm tańsze od papieru Canona. Czy warto oszczędzać. I czy sprzęt ruszy na sprzęcie z USB 1.1 .
    20D SIGMA 18-50 EX Canon 50/1,4

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Bardzo dobry papier, którego używam do drukarki canon 6700D to TETENAL
    Photo Glossy /kubatura 272 g/m2/. Do nabycia w sieci sklepów Vobis. Cena za opakowanie A4-50 ark. około 150 zł.

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brzoza_tb Zobacz posta
    a co sądzicie o drukarce epson Stylus Photo R285...może ktoś z Was jej używa?
    Tak, ja ją mam od kilku dni. Jakość drukowanych zdjęć cudowna. Ale po wydrukowaniu dwóch zdjęć 13x18 i 100 stron zwykłego tekstu wskaźnik poziomu czarnego tuszu spadł na maxa. Pozostało jakieś 25%. WTF??!!
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Domyślnie a ja wybrałem Epsona...

Mam model R360 (to R265 tylko ze slotem na karty pamięci wyświetlaczem itp.) Wydruki A4 - miodzio. Co lepsze, Epson nie grymasi co do jakości papieru. Teraz drukuję na papierach A4 (Glossy 240g) zakupionymi w... Lidlu :-) za niecałe 5 funtów za 50 arkuszy, poza tym, na ebay kupiłem cartridże z chipami i tusze za grosze. Wydruk świetnej jakości, a jego koszt za 1 sztukę A4 kosztuje mnie ok. 30 pensów (ok. 1,50zł). Kocham mojego Epsona... W dziedzinie druku na kolorowych plujkach Epson nie ma sobie równych...

Coś już napisał Awatar kuba1961
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Czy drukarka IP4300 lub 4500 ruszy na porcie USB 1.1
    20D SIGMA 18-50 EX Canon 50/1,4

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    Tak, ja ją mam od kilku dni. Jakość drukowanych zdjęć cudowna. Ale po wydrukowaniu dwóch zdjęć 13x18 i 100 stron zwykłego tekstu wskaźnik poziomu czarnego tuszu spadł na maxa. Pozostało jakieś 25%. WTF??!!
    Faktycznie trochę lipa, że tak szybko ubywa tuszu ale dobrze, że chociaż można wymieniać każdy tusz oddzielnie. Napisałeś, że jakość zdjęć jest cudowna więc chyba też kupię tą drukarkę.

Uzależniony

Domyślnie

PIXMA IP4300. doskonała rozdzielczośc. doskonale oddane kolory. jedno co ważne to dobry papier. jak kupisz tani to i z najdroższej drukarki nic nie wyciśniesz. Wcześniej przez kilka lat męczyłem sie wywołując we wszystkich labach w mieście i była tragedia. Teraz drukuje z canona i jest rewelka. jeśłi wystarczą Ci wydruki A4 to bież ten sprzęt. koszty wydruku na oryginalnych tuszach jak policzyłem to max 5zł za arkusz A4. jeśli robisz duzo w 10x15 to w labie bardziej się opłaci ale jak robisz wieksze formaty to lepiej u siebie. Polecam ten sprzet!

Strona 6 z 78 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów