Czy ktoś używa Epson Stylus Photo R1900.
Czy ktoś używa Epson Stylus Photo R1900.
Ja mam pixme MP470 wydruk w formacie A4 narazie na papierze HP jest zadawalajacy , wystarczy podostrzyc i super fotki , jak sie skonczy HP przechodze na profesjonalny CANONA bo na HP mam uczulenieDrukarka wielofunkcyjna , cenowo w Polsce niewiem jak wyglada ale chyba nie jest tak strasznie , tutaj jest troche tansza niz Ip5200 .
CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
www.wesolowski-photography.co.uk
Mam r800 to jest a4 odpowiednik r1800 poprzednika r1900 jakość wydruków jest rewelacyjna ....
Jeśli stać Cię wydać troszku więcej - proponuję jednak R2400 - system tuszy K3 przy czarnobiałych fotografiach zdecydowanie daje im większą jakość w porównaniu do systemu w drukarce R1900 - jest o jeden tusz czarny więcej - a to naprawdę dużo daje i widać jakość aż do bólu...
http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...
Rozpatruję zakup tej drukarki (R2400) ale w informacjach EPSON-a jest uwaga o użyciu w modelu R1900 nowego rodzaju atramentów + nowy algorytm przeliczania kolorów sRGB->CMYK, oraz przy identycznej ilości dysz kropla w R1900 ma 1.5pl a w R2400 3pl. Ale oczywiście to nie przesądza o jakości wydruku. W moim przypadku zdjęcia B&W będą stanowiły znaczący procent wydruków. Rzeczywiście przy wydrukach B&W te 3 czarne mogą dać lepszy efekt, ale w R1900 jest optymalizator połysku który także może wpływać na odanie czerni (?).
Czy miałeś możliwość porównania wydruków na tych dwu modelach ?
Więc tak ...
Mam Pixmę 4500, ogólnie drukarka jest OK(szybkość,cena,duplex).
Ale do zdjęć ... z użyciem profili dostarczonych przez Canona foty wychodzą blade lub zbyt czerwone.
Muszę na dniach zakupić jakąś drukarkę z firm jakie mnie interesują to Canon albo Epson. A na drukarkach kompletnie się nie znam.
Drukować nie będę za często drukował jedynie jak będę potrzebował podczas nagłego zlecenia. Format A4 mi wystarczy. I nie wiem jak to się tam nazywa ale żeby robiła nadruki na płytach (chyba że teraz każda to ma nie wiem).
Cenowo myślę o kwocie około 1000 zł +/- 200 zł. Nie potrzebuję żeby miała jakieś zbędne bajery.
Proponuje taką:
Ostatnio edytowane przez jedrucha ; 22-04-2008 o 08:57
1000zł i A4? :> Canon iX4000 kosztuje w granicach 1k a to jest A3+. A4 to np. Canon PIXMA iP4500 za jakies 350zł. Jakies 1200zł to Epson Stylus Photo R800 (A4) ale nie wiem jak sie sprawuje - nigdy na zywo nie widzialem drukarki jak i wydrukow z niej. Biorac pod uwage cene to musi drukowac swietnie![]()
posiadam epsona photo r285, jakosc wydrukowanych zdjec bardzo dobra, wg opinii na forum lepsza nieco od canona
posiada 6 kolorow, cena ok 300zl, ma mozliwosc druku na plytach,
cena kpl. tuszy org to ok. 170, przynajmniej jesli sie nic nie zmienilozamiennikow jest malo ze wzgledu na uzycie dosyc nowego chipa (nie pasuja od starszego modelu r265), koszt takich tuszy to niecale 100zl/kpl.
dosyc tanio mozna takze dokupic org papier epsona, przykladowo za 29zl + przesylka w promocyjnym pakiecie papier Glossy Photo Paper A4 225g 2x (20 ark), ta sama cena za 50+50 szt. formatu 10x15
Ostatnio edytowane przez TommyTheCat ; 22-04-2008 o 17:04
Canon 30D