Strona 58 z 78 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 776

Wątek: [VanMurder] - (pseudo)reporterka...

koziak
    Guest

Domyślnie work flow

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    Zapisujemy wtedy zmiany, ale nie zmieniamy oryginalnych plików, bez pogorszenia jakości, można wrócić do p-tu wyjścia lub wprowadzić kolejne zmiany...
    No właśnie ja mam problem z tym powrotem do punktu wyjścia ( przynamniej w CS2). Jak sobie obrobię DNG w ACR i zatosuję DONE to póżniej nie mogę wrócić do obrazu wyjściowego? Nie mogę dojść dlaczego tak jest?

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koziak Zobacz posta
    No właśnie ja mam problem z tym powrotem do punktu wyjścia ( przynamniej w CS2). Jak sobie obrobię DNG w ACR i zatosuję DONE to póżniej nie mogę wrócić do obrazu wyjściowego? Nie mogę dojść dlaczego tak jest?
    no cóż sperawa z DNG nie jest taka prostra jak z RAW, w tym drugim wystarczy skasować plik o tej samej nazwie z rozszerzeniem xmp i po sprawie ...
    w DNG trzeba z Biridge'a zaznaczyć DNG które chcemy "wyzerować" wejść w Edit->Develop Settings->Camera Raw Defaults ...i powinno grać
    (nie pamiętam jak jest w CS2)

Kozak - dzieki za miłe słowa

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 30-03-2008 o 06:24

koziak
    Guest

Domyślnie

Dzięki VanMurder za odpowieź. Wszystko działa. W CS2 PL zaznaczamy pliki które chcemy przywrócić do żródeł: Edycja-> Zastosuj ustawienia Camera Raw->Ustawienia domyślne Camera Raw

Twój WorkFlow wprowadziłem już w życie i uważam, że jest bezeapelacjnie najlepszy!!!!

Domyślnie

dawno nic nie było ... taki świeży high key (efekt uzyskany nie suwakami lecz prześwietleniem o +3EV, lekkie podbicie kontrastu w CR + konwersja do WB w PS)

700. Romena (kolejna szatynka )

wiem że "studyjne" nie cieszą się taka popularnością jak te przy "zastanym" ale jakby ktoś miał ochotę coś "naszukać" byłoby miło
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

nawet przepały mają swoją nieprzekraczalną granicę...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Parę zastrzeżeń które mi się rzuciły w oczy.
    Cięcie głowy i kolejne wiążące się z tym. Mianowicie ten trójkąt strasznie się rzuca w oczy na głowie. Następnie albo ucho całe albo schowane tu nam wystaje kawałek ucha co nie wpływa pozytywnie. Brak rys na lewym ramieniu. Po prostu znikło. Znacznie lepiej by to wyglądało gdyby było to przykryte włosami tak jak z prawej strony. W HK jednak już musi być wszystko dopracowane, bo takie ważne szczegóły łatwiej rzucają się w oczy.
    To tyle Van z mojej strony

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

To co mnie sie najbardziej rzuciło w oczy to brak nosa i lewego ramienia. Zawsze podziwiałem Twoje zdjecia plenerowe i Twoj workflow, ale wierze ze jeszcze cos zobaczymy. Najbardziej mnie podoba sie podpis. Pozdrawiam
    Regulamin pkt 8

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak Remenę sfotografowałeś, że zamiast głowy ma jedno wielkie jajo..

Domyślnie

oj czepiacie się panowie jak nie jajo, to ucho to nos to ramie ... zamiast rozbierać na części popatrzcie na całość ... chyba nie muszę pisać że utrata pewnych detali jest zamierzona, a efekt końcowy może się podobać lub nie

dziwi mnie tylko to że każda moja klientka, chcę mieć taką fotkę... widocznie utrata detali i przepalenia im nie przeszkadzają ... może się po prostu nie znają

obiecuje że następne fotki Romeny będą: nie poprzepalanie i nie jajowate

pozdrawiam i dzięki za uwagi
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 16-04-2008 o 08:29

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

a mnie się podoba nie przeszkadza mi wogóle jajo - nawet tego tak nie widzę, tylko brakuje mi reszty głowy, zauważyłam że często fotki wrzucane na forum mają braki całości (ale to pewnie tak musi być)
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Strona 58 z 78 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów