Strona 68 z 78 PierwszyPierwszy ... 18586667686970 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 776

Wątek: [VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

[QUOTE=janmar;480160][Quote Van Murder]tak na marginesie powyższy przykład jest dowodem jak słaby jest AF w 5D i jaka to beznadziejna puszka do zdjęć sportowych

To raczej jest przykład na stara prawdę że: zdjęcia robi nie aparat ,a człowiek.5d to dobry aparat a Ty dobrze go używasz i to wszystko na ten temat.Pozdrawiam.:-)
    dzięki ... no wiesz, nie chciałem tak kawa na ławę ...
    pozdrawiam

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta

dzięki ... no wiesz, nie chciałem tak kawa na ławę ...
    pozdrawiam
    nie badz taki skromny

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

kolejne wodne tym razem w kolorze

GoldFish

(Henryk ma wprawdzie lekkiego zeza rozbieżnego ale jest bardzo towarzyski i bardzo chciał sie znalesć na forum CB)

zdjęcie z dedykacją dla Waldka24

pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Witamy Cię Henryku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwv Zobacz posta
    Potwierdzam, 5D ma bardzo wolny AF.
    Zdjęcie idealnie jak dla mnie skadrowane.
    Ostatnio akurat bardzo i to bardzo dużo zdjęć robiłem niezmiernie dynamicznych dla obiektów poruszających się z prędkościami około 150 km/h i takie mówienie że 5D ma wolny AF mnie bawi.:grin:

Nabić łapę codziennym fotografowaniem 5D i to z łapy, wyczuć puszeczkę i później PIKUś.

Nie były to zdjęcia rekreacyjne, ale na zamówienie = odpowiedzialność.

Przeanalizowałem ostatnie fotografowanie, na 200 zdjęć 90% trafionych bezbłędnie i to naprawdę w trudnych warunkach.

PS. Odnośnie innych wypowiedzi, uważam nie na miejscu, ja się bawię fotografią bezstresowo.
    Trzymaj się VanMurder i nie daj się sprowokować, ja bym użył jednak filtra polaryzacyjnego najwyższej klasy, kolorek byłby, że hej.
    Ostatnio edytowane przez Waldek24 ; 04-06-2008 o 12:31
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Dziękuję za dedykację VanMurder ;-) , ładna rybka.
    Od jesieni (rafa sprzedana do Niemiec) zająłem się zdecydowanie tańszym hobby, jakim jest fotografia i to nawet jadąc na samych L-kach, myślę, że do końca moich dni.
    Różnica w kosztach astronomiczna.

Jeszcze muszę dodać, bo mnie nieco to ruszyło, delikatnie oczywiście.
    Wolny AF w 5D, ehhh

Przykład z życia.
    Mam, jako jedyny wejściówkę na płytę boiska skąd będę fotografował bardzo dynamiczne sceny, pokazy filmowych kaskaderów.
    Załatwiłem prywatnie.

Wyzwanie – ambicja, jak kto woli, liczą na fotki portale i dzienniki. (uwaga bezpłatnie bo to dla mnie zabawa).

Waldek na kilka dni wcześniej bierze klamoty i skoro świt na trasę szybkiego ruchu.
    Kilka kart i dalej do roboty im trudniejszy i szybszy obiekt (motocyklista) tym lepiej i tak od świtu do zmierzchu.

W domu analiza i powrót na trasę z samego rańca, trzy dni aż trafiam bezbłędnie.

Występ i tak zaskoczy warunkami fotografa, ale już umie sobie poradzić.

PS. Odnośnie filtra polaryzacyjnego dotyczyło surfingu.
    Pozdrawiam.

aleph
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    o!!! widocznie masz lepsze informacje ode mnie - czyżby czek od Pani Kloss był bez pokrycia?
    proszę daruj sobie takie wyjazdy, bo się będziemy gniewać ...
    nie każdy jest pozerem i udaje że zarabia na zdjęciach, więc proszę nie mierz mnie swoja miarką...
    hej luz. ja niezrozumialem chyba do konca... myslalem, ze ta sesyjka to jacys znajomi i taka luzna... powaznie to bylo na zamowienie i ktos za to zaplacil? mozna wiedziec ile? (powaznie sie pytam, ciekawi mnie to)

a no i nie zrozum mnie zle.
    full respect.

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Witam Adam ja się odniosę do rodzinnego oraz do surfingu.
    Tak więc rodzinne bardzo fajne, czyste i przyjemne. W ogóle ta rodzinka wygląda na dość szczęśliwą

Do surfera oglądam akurat na laptopie i wydaje mi się mimo wszystko, że jest przeostrzone. Poza tym bardzo OK.... Tak na marginesie ja jestem na holidayu i po powrocie mam zamiar zaprezentować jaki to AF jest słaby w 400D Obiekty poruszające się pomiędzy 200 - 300 km/h i duża skuteczność, zdjęcia rekreacyjne .
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 04-06-2008 o 16:21

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Ja w sprawie Henryka. Jeśli już Pana Henryka mamy rozpatrywać jako portrecik, to niestety ma on obcięty ogonek Kadr jest ok, ale ostrość jest na buzię. Co prawda ma ją otwartą, ale jak wiadomo ryby głosu nie mają. Chyba, że Henryk jest wyjątkowo gadajny i chciał coś wygłosić. Taka jakaś brzydka błyszcząca kulka mu się na nosku była zrobiła.
    Pzdr!
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

jockerek
    Guest

Domyślnie

Witam

Niektóre zdjęcia robią wrażenie musze przyznać lecz np. slajdy wogóle do mnie nie trafiały i żadnego nie obejrzałem nawet do końca:/ Mam zamiar niebawem sam coś sklecić z mojego pierwszego sfotografowanego ślubu i jestem ciekaw, czy mi jakoś lepiej to wyjdzie, czy poniosę porażke

Przejrzałem cały wątek i mam pytanie dotyczące sigmy 70-200 f/2.8, która mi tam wczesniej śmigneła na którejś stronie. Zastanawiam sie nad kupnem 85/1.8 ale nie wiem czy nie lepiej mi wyjdzie zakres z sigmy po dołożeniu troche PLN. Jest też na oku canon 70-200 f2,8 ale cena lekko przeraża. Ostatecznie jeśli pracowałeś na canonie i sigmie 70-200 to czy uważasz, że jest sens zbierać na canona i chwilowo zadowolić się 85/1.8?

Pozdrawiam

Strona 68 z 78 PierwszyPierwszy ... 18586667686970 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów