Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 138

Wątek: 40D i kolory

Bywalec Awatar Tomek W.
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To sie nie dziw ze jestem podirytowany z fuji s5000 (bo z tego aparatu pochodzi to zdjecie) mi wychodizlo 90% tego typu dobrze doswietlonych zdjec a robilem tylko i wylacznie na manualu i myslalem ze jak usiade do canonika i bede tak samo zarzadzal jego manualem jak fujiowskim to bedzie ok a tu klops - wyzsza szkloa jazdy
    CANON 40D + EF 24-105L

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek W. Zobacz posta
    No jest ale nie w zestawie, jest to teoretycznie dedykowany pod ten dokladnie obiektyw (srednica 67mm) filtr uv http://www.ceneo.pl/370369. .
    Na stronie sklepu jest notka:
    "produkowany specjalnie do współpracy z obiektywami firmy Tamron".
    Ciekawe co to oznacza :-D , chyba tylko chłyt marketingowy.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Tomek - dzięki za linka
    Ja zastanawiam się nad Hoya 67mm UV HMC, według optycznych jest dobry, a B+W zostawię posiadaczom L-ek
    Regulamin pkt 8.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek W. Zobacz posta
    To sie nie dziw ze jestem podirytowany z fuji s5000 (bo z tego aparatu pochodzi to zdjecie) mi wychodizlo 90% tego typu dobrze doswietlonych zdjec a robilem tylko i wylacznie na manualu i myslalem ze jak usiade do canonika i bede tak samo zarzadzal jego manualem jak fujiowskim to bedzie ok a tu klops - wyzsza szkloa jazdy
    A wszyscy mieli nadzieje ze to z 40D+T17-50
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Coś już napisał Awatar BigDog
    Miasto
    POZNAŃ

Domyślnie

Nie dziw się, ze hybryda fuji była łatwiejsza - jest to aparat produkowany dla innego odbiorcy i producent stara się temu odbiorcy maksymalnie pomóc softem w aparacie - tam masz cyknąć a soft ma załatwić Twoje zadowolenie.
    Lustro jest z kolei dla innego odbiorcy, takiego który wie i potrafi osągnać zamierzony efekt z bardzo małym wsparciem softu w "ładnosci" foty.

Bywalec Awatar Tomek W.
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hoya - wiem ze optyczni ja chwala i nie mowie ze jej znow nie kupie (hoya - 150 zl, B+W drugie tyle), tylko koniecznie slima pro 1mm bo inaczej winietka na 17mm. No wiesz MAREK mam nadzieje ze niedlugo tego typu mile dla oka zdjecia bede wychodzily mi i z 40. Narazie tez nie mialem za bardzo okazji suni porobic z tego sprzetu ujec. Ale pokaze ponizej dla porownania jedno z tych kliku ktore jej do tej pory zrobilem typ nowym aparatem.
    CANON 40D + EF 24-105L

Miasto
    POZNAŃ

Domyślnie

było by chyba lepiej jak byś inaczej skadrował - mniej nieba - dało by to lepsze naświetlenie głównego obiektu
    ....robiłbym lepsze zdjęcia jak miałbym lepszy aparat

Bywalec Awatar Tomek W.
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak, kadr kiepski wyszedl, ale to jeszcze kwestia przestawienia sie do patrzenia w okular a nie LCD to jedno a drugie to to ze wspolczuje osobom ktore sa zawodowymi fotografami i nosza okulary tak jak ja, co zdjecie to mam je brudne albo mi sie przesuwaja no babranina na twarzy
    CANON 40D + EF 24-105L

Miasto
    POZNAŃ

Domyślnie

no przeca masz ten telewizorek z lajf wju

a jak kadrujesz na takie niezbyt ciekawe niebo to jest potem problem - tu niestety trzeba cos
    wybrać...
    a do tego pogoda ....jak brzydko to sie lepiej przed telewizor usiąść a nie ganiać z aparatem....

zobacz to:
    http://www.piotrsurminski.getphoto.p...&lang=pl&lim=0
    Ostatnio edytowane przez BigDog ; 15-04-2008 o 23:42
    ....robiłbym lepsze zdjęcia jak miałbym lepszy aparat

Bywalec Awatar RHF
    Miasto
    London / Kłobuck

Domyślnie

Co do kolorów... zdjęcie mojego psa, które zrobiła bratowa kompaktem nikona (nie bijcie ). Jest nienaturalne, przesycone, sztuczne... chciałbym by lakier na moim samochodzie tak wyglądał ale w rzeczywistości wygląda inaczej
    To ostatnie zdjęcie, które wrzuciłeś jest dużo bardziej naturalne. Ja się cieszę, że z 40D nie wychodzi takie coś jak z tego nikona bądź innych kompaktów, bo mam zamiar wkrótce go kupić

Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów