Strona 18 z 83 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 821

Wątek: [test] TAMRON 70-200 2.8 Di LD Macro

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zemun Zobacz posta
    Mit czy nie mit, ale ostatnio fotografowałem pożyczonym 70-200/2.8 IS mecz, i zdjęcia przy włączonej stabilizacji wydają mi się jakieś mydlane.
    No przy fotografowanie akcji ISem to już inna bajka, zależy jaki tryb IS i czy umiejętnie stosowany. W zdjęciach statycznych z ręki nie powinno być żadnej różnicy.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Tak uważam. W zakresie Tamrona z elek mam tylko 200/2,8 i nie udało mi się uzyskać podwójnych gałezi, kabli i innych wąskich, a długich przedmiotów.
    Twoje przykłady też pokazują, że bokeh Tamrona jest ostrzejszy niz bokeh elek. Dodam jeszcze, że nie uwazam 200/2,8 za demona ostrości, natomiast uważam go za doskonałą równowagę miedzy ostrością, a bokehem no i uważam jeszcze, że w szkłach klasy 2,8 ta równowaga jest ważniejsza od samej ostrosci, bo wiekszość kadru wypełnia zwykle bokeh.
    200/2.8 ma bardzo gładki bokeh, prawie "plastikowy", który dodatkowo pogłębia efekt małej GO.

135/2 czy 85/1.2 mają bokeh wyraźnie ostry, rysujący.

Magus kiedyś pokazał bardzo ładne foto z 85/1.2 na pełnej dziurze.
    Taki bokeh nie jest więc jakąś straszną wadą, chociaż z sampli widać że Tamron wypada jeszcze gorzej na tle 135 czy 85.

Cichy: to nie było w tym wątku który przytaczasz. Jak tak bardzo Ci zależy to pogrzebię w wyszukiwarce żeby to znaleźć.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lete Zobacz posta
    Jezeli Tamron uzytkowo bedzie sie sprawdzal (awaryjnosc, etc.), to niestety - albo Canon zejdzie z cenami, albo moze sobie swoje szkla F4 schowac gleboko w magazynach i czekac, az Tammiemu sie zapasy/moce produkcyjne skoncza w zwiazku z zainteresowaniem...
    Co do ostrosci... jezeli to sie potwierdzi (Arek z optyczne.pl nie spij!), to mamy detronizacje L-ki jak w banku i... smialo mozna bedzie mowic, ze L-ka 'mydli', hahaha!
    Wiesz zawsze można abstrachować od rzeczywistości tyle, że to jej nie zmieni w najmniejszym stopniu. Tutaj liczy się marketing, siła marki i masę innych elementów. To czy dany obiektyw jest minimalnie ostrzejszy na powiększniach 100 % czy nie - nie ma tu żadego znaczenia. Nie mieszajmy po prostu dwóch różnych światów :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Witam
    Cichy co ze zjdeciami z weekendu?
    Z przyjemnoscia bym zobaczyl jakies dobre zdjecia z tego Tamrona.

sztaj
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Wrzucam zdjecia ze starym converterem Tamrona 2X ktos o to pytal tutaj.
    Ziarno oryginalne i na 400 ISO i na 800 ISO.

http://www.sztajmes.com/converter%20...20%20small.jpg

http://www.sztajmes.com/converterISO...re%20small.jpg
    Ostatnio edytowane przez sztajmes ; 15-04-2008 o 00:49 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Szczeck

Domyślnie

Ja patrzac na pierwsze sample z Tamrona krzyknalem sobie "ale naprawde fajny i odwazny bokeh!"... I wez tu ludziom dogodz producencie Mi sie bokeh tamrona wydaje zblizony do 135/2, ktory tez na tym polu bywa... "kontrowersyjny". Ale kogo to obchodzi... Nie mnie

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztajmes Zobacz posta
    Witam
    Cichy co ze zjdeciami z weekendu?
    Z przyjemnoscia bym zobaczyl jakies dobre zdjecia z tego Tamrona.
    Było już kilkukrotnie.
    Cichy czeka na zdjęcia od wszystkich uczestników pleneru, aby zamieści je za jednym razem. Czas dał do czwartku. Cierpliwości.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A gdzie ta L-ka kosztuje 5000 ?
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/canon-...8l-ef-usm.html

No 500 za dużo napiałem ale to i tak duża różnica.

Pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    200/2.8 ma bardzo gładki bokeh, prawie "plastikowy", który dodatkowo pogłębia efekt małej GO.
    MMM bez urazy ale Ty tylko o jednym C 200/2.8 !! to już się robi nudne.Porównujesz stałke do zooma. Napiszę inaczej :

Podaj mi przykład obiektywu "zooma" - czytaj nie stałki - może być "L" w cenie Tamrona,jakością optyczną, jakością zdjęć (tutaj na przykładzie zdjęć), CENA I ŚWIATŁEM 2.8?? Jak mi podasz taki przykład to się w pewnym stopniu z Tobą zgodzę.

Czyli :

cena około: 2500 zł
    światełko: 2.8
    zakres : 70-200
    i sample

Czekam na przykładzik

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez JiNN ; 15-04-2008 o 09:39 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JiNN Zobacz posta
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/canon-...8l-ef-usm.html

MMM bez urazy ale Ty tylko o jednym C 200/2.8 !! to już się robi nudne.Porównujesz stałke do zooma. Napiszę inaczej :

Podaj mi przykład obiektywu "zooma" - czytaj nie stałki - może być "L" w cenie Tamrona,jakością optyczną, jakością zdjęć (tutaj na przykładzie zdjęć), CENA I ŚWIATŁEM 2.8?? Jak mi podasz taki przykład to się w pewnym stopniu z Tobą zgodzę.

Czyli :

i sample
    Porównywanie do 200/2.8L nie jest takie bezsensowne, takiego tele jak 70-200 używa się najczęściej przy długim końcu, szczególnie na FF.
    Te obiektywy mają wspólny zakres :-), takie samo światło i podobną cenę. eLka jest nawet tańsza, swoją kupiłem w Wawie nówkę za 2100.

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Ok,Ok ale w dalszym ciągu nie podąłeś mi przykładu zooma o cechach:

i sample

I tutaj niestety nic nie wymyślisz.Bo nie znajdziesz odpowiednika wśród "L"ek.
    Ten Tamron według mnie to jest bardzo dobra alternatywa dla szkieł C 70-200 f/4 , C 70-200 2.8. Przedewszystkim cena/jakość.

Z reszta mi Twoja wypowiedź wystarczy,a raczej jej brak.Dla mnie 0 argumentów na Twoje wcześniejsze wypowiedzi. Piszesz coś,a później się nie możesz zargumentować. Jedyna Twoja odp. to C 200/2.8 nic dodać, nic ująć.

Pozdrawiam i miłego dnia

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JiNN Zobacz posta
    Ok,Ok ale w dalszym ciągu nie podąłeś mi przykładu zooma o cechach:

i sample
    Przykład mogę ci dać tylko z obiektywów które posiadam <ROTFL>