Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
tak konkretnie to z tych zdań wyżej kompletnie nic nie wynika, to typowy marketingowy bełkot dla idiotów kupujących w MediaMarkt, który nie daje żadnych konkretnych informacji a ma na celu zostawić w pamięci odbiorcy wytłuszczone przymiotniki.
poniewaz jestem z branzy, niestety musze to potwierdzic. Przecietny konsument malo zna sie na towarze ktory chce kupic. Typowe powiedzenie reklamowcow - dajcie mi produkt a ja stworze zapotrzebowanie - niestety jest prawdziwe. Ludzie lubia kolorowe obrazki (vivid) i marketingowy belkot z ktorego nic nie rozumieja, ale kupuja - bo tak powiedzieli w TV. Do tego muzyka podkreslajaca nastroj... i konsument jest nasz. Ale Ci ludzie nie zagladaja na fora takie jak te. A mimo wszystko sa w wiekszosci i oni napedzaja koniunkture... Smutne to jest, ale mozemy sie cieszyc, ze jestesmy swiadomymi konsumentami. Do takich jest trudniej trafic i reklamy musza byc bardziej wyrafinowane. Ale tez ulegamy ich wplywom.
Co do przekazow podprogowych - sa zakazane, a ich skutecznosc nie do konca jest potwierdzona naukowo, wiec ich sie nie stosuje. Sa inne chwyty