Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Stabilizacja czego

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Swoją droga rozwala mnie ta reklama Sony.
    "Alfa 350 - najszybszy AF w podglądzie na żywo"
    Biegam, bo lubię

Coś już napisał Awatar sj_sj
    Miasto
    Mazowsze

Domyślnie

To różni nas użytkowników lustrzanek, że jak patrzymy przez viewer to nie wyglądamy jak wujek z kompaktem. Śmiesznie będzie robić zdjęcie lustrzanką patrząc w LCD.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A ja do tej pory robiąc zdjęcia bardziej się martwiłem tym, co widzę, a nie tym jak wyglądam. Całe życie człowiek się uczy... . I zapewniam Ciebie, że fotografując w lesie muchomora powazniej będziesz wygladał korzystając z uchylnego LV niż wciskając się w glebe i usiłujac zobaczyć coś w wizjerze . Możesz pójść na całość i kupic wizjer katowy, ale na kolanach przed grzybem tez nie będziesz wyglądał zbyt dostojnie

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sj_sj Zobacz posta
    To różni nas użytkowników lustrzanek, że jak patrzymy przez viewer to nie wyglądamy jak wujek z kompaktem.....
    A co, lepiej wyglądać jak ciocia z kompaktem?
    Nie przez wizjer, tylko raczej przez dziurkę od kluczyka, maciupkiego , wyłączając lustra z pełną klatą małoobrazkową, bądź większe formaty.
    Po czym poznać użytkownika lustrzanki?
    Po charakterystycznym grymasie twarzy, który utrwalił się od zerkania w tę dziurkę.

Miasto
    Mazowsze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    A ja do tej pory robiąc zdjęcia bardziej się martwiłem tym, co widzę, a nie tym jak wyglądam. Całe życie człowiek się uczy... . I zapewniam Ciebie, że fotografując w lesie muchomora powazniej będziesz wygladał korzystając z uchylnego LV niż wciskając się w glebe i usiłujac zobaczyć coś w wizjerze . Możesz pójść na całość i kupic wizjer katowy, ale na kolanach przed grzybem tez nie będziesz wyglądał zbyt dostojnie
    Na szczęście moje zainteresowania fotograficzne nie oscylują wokół grzybków szczególnie muchomorków :-)

Seb

Początki nałogu

Domyślnie

Sam się nabijam czasem z ludzi patrzących w ekranik, ale jak używałem G2 to chwaliłem sobie jego uchylność. A co do reklam z początku wątku... nie tak dawno kłamstwo w tym kraju pisało się p kłamsTVo. I to wciąż jest aktualne, nie tylko w reklamach

Miasto
    Mazowsze

Domyślnie

Bo w tym sonym mówią, że nie obiektywy ze stabilizacją a wbudowana. A co jeśli Sony ma (nie wiem czy ma, nie lezy to w orbicie moich zainteresowań) stabilizacje w obiektywie i w puszcze? Sumują się? :-)

Domyślnie

no wlasnie, co jest jak i w puszcze i w obiektywie jest stabilizacja, uzywac tej i tej?? która wybrac? która lepsza??

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Nie sądzę by któryś producent dawał możliwość połączenia dwu stabilizacji, a jeżeli już się tak zdarzy, nie będą się sumować. Albo puszka, albo szkło.
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sj_sj Zobacz posta
    A co jeśli Sony ma (nie wiem czy ma, nie lezy to w orbicie moich zainteresowań) stabilizacje w obiektywie i w puszcze? Sumują się? :-)
    Tak to tylko w Olympusie
    Masz IS-a w puszce i O.I.S w szkłach Leica.
    TU masz przykładowe porównanie
    Podsumowanie:
    "Co ciekawe, połączenie stabilizacji matrycy i obiektywu daje słabsze efekty niż używanie stabilizacji obiektywu lub matrycy osobno"
    Biegam, bo lubię

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów