Swoją droga rozwala mnie ta reklama Sony.
"Alfa 350 - najszybszy AF w podglądzie na żywo"
Swoją droga rozwala mnie ta reklama Sony.
"Alfa 350 - najszybszy AF w podglądzie na żywo"
Biegam, bo lubię
To różni nas użytkowników lustrzanek, że jak patrzymy przez viewer to nie wyglądamy jak wujek z kompaktem. Śmiesznie będzie robić zdjęcie lustrzanką patrząc w LCD.
A ja do tej pory robiąc zdjęcia bardziej się martwiłem tym, co widzę, a nie tym jak wyglądam. Całe życie człowiek się uczy.... I zapewniam Ciebie, że fotografując w lesie muchomora powazniej będziesz wygladał korzystając z uchylnego LV niż wciskając się w glebe i usiłujac zobaczyć coś w wizjerze
. Możesz pójść na całość i kupic wizjer katowy, ale na kolanach przed grzybem tez nie będziesz wyglądał zbyt dostojnie
![]()
A co, lepiej wyglądać jak ciocia z kompaktem?
Nie przez wizjer, tylko raczej przez dziurkę od kluczyka, maciupkiego, wyłączając lustra z pełną klatą małoobrazkową, bądź większe formaty.
Po czym poznać użytkownika lustrzanki?
Po charakterystycznym grymasie twarzy, który utrwalił się od zerkania w tę dziurkę.![]()
Sam się nabijam czasem z ludzi patrzących w ekranik, ale jak używałem G2 to chwaliłem sobie jego uchylność. A co do reklam z początku wątku... nie tak dawno kłamstwo w tym kraju pisało się p kłamsTVo. I to wciąż jest aktualne, nie tylko w reklamach
Bo w tym sonym mówią, że nie obiektywy ze stabilizacją a wbudowana. A co jeśli Sony ma (nie wiem czy ma, nie lezy to w orbicie moich zainteresowań) stabilizacje w obiektywie i w puszcze? Sumują się? :-)
no wlasnie, co jest jak i w puszcze i w obiektywie jest stabilizacja, uzywac tej i tej?? która wybrac? która lepsza??
Nie sądzę by któryś producent dawał możliwość połączenia dwu stabilizacji, a jeżeli już się tak zdarzy, nie będą się sumować. Albo puszka, albo szkło.
... PhotoAnarchist ...
nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!
Tak to tylko w Olympusie
Masz IS-a w puszce i O.I.S w szkłach Leica.
TU masz przykładowe porównanie
Podsumowanie:
"Co ciekawe, połączenie stabilizacji matrycy i obiektywu daje słabsze efekty niż używanie stabilizacji obiektywu lub matrycy osobno"
Biegam, bo lubię