Ale jest jeszcze inna kwestia![]()
: Urząd Skarbowy też ma tu coś do powiedzenia w kwestii podatku od umowy kupna-sprzedaży powyżej jakiejś kwoty (nie wiem jakiej). Wiem, że ostatnio Allegro było zobowiązane przesłać informacje dotyczące takich transakcji, które podlegają opodatkowaniu.
![]()
Nie kijem go, to pałką..
Pzdr.
O zgrozo. Zdębiałem jak to przeczytałem. Zastanawiam się skąd ludzi czerpią takie pomysły.
Blog rowerowo-wyprawowy :wink:
Ale jaja !!!
O czymś takim jeszcze nie słyszałem !
Dobrze, że napisałeś ile ma gościu lat bo takie zagrywki mają chyba tylko dzieci w przedszkolu jak ktoś zabiera ulubioną zabawkę.
Ale też bym głowy nie dał...
Ten pajac jeszcze przychodzi na spotkania Waszej grupy?
Nex :cool:
Pozdrawiam,
Jurek.
nasza socjalistyczna ojczyzna nakazuje sobie zapłacić 2% podatku PCC od wartości przedmiotu umowy >1000 zł. Płaci kupujacy.
Chociaz teraz jest to uregulowane jasno kto placi. Bo wczesniej to bylo "solidarne placenie" i urzad mogl sciagac od kogo chcial.
Nie wiem tylko jak to jest z przychodem dla przedajacego gdy rzecz jest powyzej 1000 pln oraz jest uzywana (min. 0,5 roku) - czy wowczas tez placi sie podatek dochodowy od tej transakcji?
40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R